НАЧАЛО Други

Дали Чанпен Джао е ''Марк Зукърбърг на криптовалутите''?

МАЙ. 24, 2019 20:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дали Чанпен Джао е ''Марк Зукърбърг на криптовалутите''?

В подкаст #74 на Coin Talk, озаглавен “When Trolls Get Rekt”, чийто домакини са Арън Ламер Джей Каспиан Канг, беше направен паралел между изпълнителния директор на Binance, Чанпен Джао и Марк Зукъмбърг от Facebook.


По-късно подкастът беше покрит от Били Бамроу oт Forbes , който се занимава със съдържанието, свързано с криптовалути за медията.

В своята статия, Бамроу споделя няколко асоциации между блокчейн и социалните медийни компании и тяхното ръководство. Например, преди Facebook, имаше Myspace; платформа, за която се твърди, че „се е борила да излезе извън първоначалните си интереси“.

"Тогава дойде Facebook, - пише Бамроу. "Те изградиха потребителска база от 2,3 милиарда души по света и успешно интегрираха себе си и социалните мрежи в аспекти на живота, които изглеждаха напълно ненужни само до преди 10 години."

След това Бамроу обобщи как социалните медии и блокчейн се преплитат по отношение на ключовите им предизвикателства:

Разработчиците на биткойн и криптовалути сега са изправени пред подобно предизвикателство с това на Myspace - как да надхвърлят нишовата употреба, която съществува понастоящем за нещо повече, което може да се използва от хората по света за нещата, които трудно можем да си представим днес.

Паралелите на Зукърбърг и Джао


Лични паралели също бяха направени между Зукърбърг и Чанпен Джао - например техните нетрадиционни бизнес стилове и скромни карикатури, описани като „алтернативни лидери на компании“.

Съобщава се, че Зукърбърг е бил известен с носенето на джинси и тениски, вместо костюми, за разлика от повечето традиционни главни изпълнителни директори“, пише Бамроу.

Докато Чанпен Джао, главен изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути в света, е описан като реална версия на „Зукърбърг“ във филма „Социалната мрежа“, който изобразява създаването на Facebook.

Той играеше спокоен човек, който не се интересуваше от нищо, докато в същото време изцяло контролираше всичко. Джао е като истинската версия на това в криптосферата.

Благотворителността и смирението на Джао и Зукърбъргtron g>


Също така изглежда, че и двамата главни изпълнителни директори имат дълбоко съчувствена човешка страна. CZ стигна до там, че постави своя блокчейн в поредица от туитове, като заяви, че:

Етериум може да направи много повече от функциите на BNB. Нека се развиват заедно.


Binance също има своя собствена благотворителна организация. Чрез дарения от общността на Binance, организацията дарява по време на бедствия и започва инициатива за нахранване на гладните, озаглавена „Binance Lunch for Child ren “. До този момент, тази инициатива успява да събере 8,7227 BTC или около $45,000 да нахранят гладни деца в държави като Кения, Уганда и Танзания.

"Chan Zuckerberg Initative" от страна на Facebook е дружество с ограничена отговорност с инвестиция от "до 1 милиард акции във Facebook през всяка от следващите три години. Инициативата има за цел да "повиши човешкия потенциал и да насърчи равенството в области като здравеопазване, образование, научни изследвания и енергетика. "

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

1 милиард души ще имат допир с блокчейн икономиката в следващото десетилетие

37-годишният милиардер каза пред Forbes, че човечеството е предназначено за "по-глобална, по-справедлива, по-свободна и по-ефективна" финансова система, а 50-те милиона души, които в момента се занима...
ФЕВ. 21, 2020 20:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Швеция тества криптовалутата на централната си банка

Това доближава страната много повече до пускането на цифрова валута на централна банка (CBDC). Пилотната програма ще работи една година, до февруари 2021 г.Ако електронната крона официално стартира за...
ФЕВ. 21, 2020 18:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bitfinex увеличава максималния ливъридж при маржин търговия за някой търговски двойки

Борсата направи новата разработка известна от блог сесията на официалния ѝ уебсайт за търговия и официалния ѝ Туитър.Според доклада, това е умишлено създадено, за да подобри търговския опит на потреби...
ФЕВ. 21, 2020 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Отношението на САЩ към криптовалутите е на път да се промени след президентските избори

Този враждебен подход със сигурност не е забавил пазарите на криптовалути, но и не им е помогнал, като данъчната несигурност от IRS (Агенцията по приходи на САЩ), наред с липсата на институционално уч...
ФЕВ. 21, 2020 10:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света