НАЧАЛО Други

Дали Чанпен Джао е ''Марк Зукърбърг на криптовалутите''?

МАЙ. 24, 2019 20:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дали Чанпен Джао е ''Марк Зукърбърг на криптовалутите''?

В подкаст #74 на Coin Talk, озаглавен “When Trolls Get Rekt”, чийто домакини са Арън Ламер Джей Каспиан Канг, беше направен паралел между изпълнителния директор на Binance, Чанпен Джао и Марк Зукъмбърг от Facebook.


По-късно подкастът беше покрит от Били Бамроу oт Forbes , който се занимава със съдържанието, свързано с криптовалути за медията.

В своята статия, Бамроу споделя няколко асоциации между блокчейн и социалните медийни компании и тяхното ръководство. Например, преди Facebook, имаше Myspace; платформа, за която се твърди, че „се е борила да излезе извън първоначалните си интереси“.

"Тогава дойде Facebook, - пише Бамроу. "Те изградиха потребителска база от 2,3 милиарда души по света и успешно интегрираха себе си и социалните мрежи в аспекти на живота, които изглеждаха напълно ненужни само до преди 10 години."

След това Бамроу обобщи как социалните медии и блокчейн се преплитат по отношение на ключовите им предизвикателства:

Разработчиците на биткойн и криптовалути сега са изправени пред подобно предизвикателство с това на Myspace - как да надхвърлят нишовата употреба, която съществува понастоящем за нещо повече, което може да се използва от хората по света за нещата, които трудно можем да си представим днес.

Паралелите на Зукърбърг и Джао


Лични паралели също бяха направени между Зукърбърг и Чанпен Джао - например техните нетрадиционни бизнес стилове и скромни карикатури, описани като „алтернативни лидери на компании“.

Съобщава се, че Зукърбърг е бил известен с носенето на джинси и тениски, вместо костюми, за разлика от повечето традиционни главни изпълнителни директори“, пише Бамроу.

Докато Чанпен Джао, главен изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути в света, е описан като реална версия на „Зукърбърг“ във филма „Социалната мрежа“, който изобразява създаването на Facebook.

Той играеше спокоен човек, който не се интересуваше от нищо, докато в същото време изцяло контролираше всичко. Джао е като истинската версия на това в криптосферата.

Благотворителността и смирението на Джао и Зукърбъргtron g>


Също така изглежда, че и двамата главни изпълнителни директори имат дълбоко съчувствена човешка страна. CZ стигна до там, че постави своя блокчейн в поредица от туитове, като заяви, че:

Етериум може да направи много повече от функциите на BNB. Нека се развиват заедно.


Binance също има своя собствена благотворителна организация. Чрез дарения от общността на Binance, организацията дарява по време на бедствия и започва инициатива за нахранване на гладните, озаглавена „Binance Lunch for Child ren “. До този момент, тази инициатива успява да събере 8,7227 BTC или около $45,000 да нахранят гладни деца в държави като Кения, Уганда и Танзания.

"Chan Zuckerberg Initative" от страна на Facebook е дружество с ограничена отговорност с инвестиция от "до 1 милиард акции във Facebook през всяка от следващите три години. Инициативата има за цел да "повиши човешкия потенциал и да насърчи равенството в области като здравеопазване, образование, научни изследвания и енергетика. "

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Civic предлагат на потребителите си застраховка на криптовалути за $1 милион

Civic, водещ доставчик на децентрализирани идентичности в крипто пространството, стана първата компания, предлагаща портфейл без попечителство със значително покритие на активите. Според политиката, C...
АПР. 1, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн и Етериум са двете най-лоши инвестиции за 2020 година след петрола

Това ли е силата на „запаса от стойност“, за който чуваме от години? Само и единствено петролът се представя по-зле в последно време.От началото на глобалната пандемия от коронавирус, световните пазар...
АПР. 1, 2020 14:30 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance ще придобие CoinMarketCap

Binance е във финални дискусии за придобиването на CoinMarketCap (CMC). Борсата е готова да даде $ 400 милиона за сделката, твърдят източниците на ‘The Block’. Очаква се, че сделката ще бъде...
МАР. 31, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Opera интегрира .crypto домейни

Колаборацията включва интегрирането на ‘.crypto’ окончания за домейни според съобщение, споделено с Cointelegraph на 26-ти март. Това ще позволи на потребителите да сърфират в децентрализирани уеб сай...
МАР. 30, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света