НАЧАЛО Други

Дали блокчейн банкирането е новата мода на крипто пазара?

ЯНУ. 10, 2019 21:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дали блокчейн банкирането е новата мода на крипто пазара?

Когато блокчейн технологията излезе на сцената сцената, нейните възможности не бяха известни на много сектори, а само на финансовата индустрия.

Въпреки че технологията е нова, организациите в света на финансите знаеха, че има нова революция, на която блокчейн дърпа конците.


Пристигането на блокчейн през 2008 година разтърси финансовия сектор. Традиционните финансови институции изявяваха критицизъм за много проблеми, а много от тях видяха тази технология като правилното решение на тези проблеми. Блокчейн скоро ще се превърне в враг номер едно на банките, благодарение на масовото въодушевение и реалния потенциал около него.

Развитието на блокчейн се изстреля, а напрежението между технологията и банките ще се превърне в романтика. Блокчейн банкирането вече започна да придобива популярност в света на финансите като традиционни банкови институции по света, които се стремят да направят услугите си за своите клиенти много по-лесни и по-евтини.

Проучване на IBM през 2016 година установи, че банките възприемат разпределените леджъри по-бързо от очакваното. Този обрат в събитията е неизбежен, като се има предвид скоростта, с която блокчейн технологията придобива все по-голяма популярност. За да подслади тази романтика, неотдавнашно проучване на Juniper Research заяви също, че масовото приемане може да спести на банковите институции над $27 милиарда годишно до 2030 г.

Блокчейн банкирането сега изглежда ще превземе финансовия свят и наскоро получи голям тласък след като щатските законодатели от Уайоминг в САЩ, на 30 ноември миналата година приеха законопроект, който позволява интегрирането на блокчейн в традиционните банкови практики и процеси.

Този нов законопроект ще формира нова категория банкови услуги, наречена "Банка със специални депозити" в щата, която ще позволи на банките да предлагат услуги и активи базирани на блокчейн, директно на клиентите, законно, докато все още е под опеката на федералните и щатските закони, приложими за всяка друга банка.


Въпреки че блокчейн банкирането разкри много важни събития, които благоприятстват интегрирането му, последните новини още повече издигат идеята до друго ниво.


На 14-ти май 2018 г., HSBC и IND станаха първите банки, които направиха реална сделка записана на блокчейн. 14 европейски банки също завършиха първия етап на тестване на междубанковите транзакции през миналата година.

Крипто новаторите, които чакат да управляват сметки и да получат достъп до банкови услуги, включващи блокчейн, вече виждат, че шансът се увеличава, тъй като приемането на този законопроект получава добри отзиви от много големи имена в света на финансите.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличав...
ОКТ. 16, 2021 12:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн геймингът набира популярност

Според доклада за блокчейн игри на DappRadar за Q3, уникалните активни портфейли, свързани с децентрализирани приложения за игри, достигат общо 754,000 за периода. Това представлява почти половината о...
ОКТ. 15, 2021 16:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пенсионен фонд в размер от $69 милиарда проучва крипто пространството

Стюарт Симънс, директор на QIC и отговорник за валутите, твърди, че държавната компания няма да инвестира много от самото начало поради липсата на регулаторна яснота относно криптовалутите в Австралия...
ОКТ. 15, 2021 14:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Wix ще приема крипто плащания чрез партньорство с BitPay

Wix вече ще започне да приема Биткойн и други криптовалути в своята платформа. Това вече ще позволи на търговците на Wix да приемат до 12 криптовалути, включително Биткойн Кеш, Dogecoin, XRP, Етериум,...
ОКТ. 15, 2021 11:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света