НАЧАЛО Други

Дългът на Америка може да доведе до скок в търсенето на криптовалути

НОЕ. 14, 2018 14:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дългът на Америка може да доведе до скок в търсенето на криптовалути
Поради бързо нарастващото ниво на американския дълг би могло да има скок в цената на Биткойн и други криптовалути, твърди водещ експерт в индустрията.

Главният изпълнителен директор на ShapeShift Ерик Воорхийс каза, че криптовалутите ще се разраснат по време на следващата световна финансова криза.


Финансовият експерт в световната търговска фирма смята, че високото ниво на американския дълг ще осакати икономиката, ако не бъдат отпечатани повече пари. Той твърди, че това ще доведе до увеличаване на инвестициите в криптовалута.

Той каза:

Когато настъпи следващата световна финансова криза, светът ще осъзнае, че организациите с дълг от 20 трилиона долара не могат да ги върнат обратно. Така ще трябва да ги отпечатат и по този начин фиат са обречени... и гледайте какво се случва с крипто.


Американските законодатели продължават да увеличават тавана на държавния дълг, като позволяват на федералното правителство да поеме все повече и повече от него.

Неговата теория е, че равнището на дълга на световните икономики е неустойчиво и ще постави държавите под натиск следващия път, когато има финансова катастрофа. В резултат на една такава ситуация, той смята, че трябва да влезе в сила количествено облекчаване, процес, при който правителствата печатат пари, за да помогнат да се изплатят парите, които дължат.

Колкото повече пари има в обращение толкова по-малко струва, което означава, че спестяванията на обикновените хора ще се стопят.

Г-н Воорхийс вярва, че такова събитие има голям потенциал да склони повече хора да инвестират в криптовалути. Цифровите валути обаче представляват и финансов риск за инвеститорите поради тяхната история на изключителна волатилност.

През 2017 г. стойността на Биткойн нарасна повече от два пъти, достигайки пикова стойност от $ 19,783 през декември. След това през 2018 г. тя спада до по-малко от $ 6,000 през юни. По време на писане на статията ren cies/bitcoin/" target="_blank" rel="noopener"> Биткойн  tron g>е на стойност $ 6,358.88.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Обемът на търговия на Binance достигна невероятните $100 милиарда за един ден

100 billion traded yesterday on #binance pic.twitter.com/SelYpou3mL— CZ 🔶 Binance (@cz_binance) October 21, 2021Водещата крипто борса записа този важен етап в деня, в който Биткойн, най-голямата крипт...
ОКТ. 21, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC може да създадат собствена криптовалута

AMC е „хиперактивен в крипто“Арон намекна за плановете по време на интервю за CNBC, като отбеляза, че AMC "става хиперактивен в крипто"."Има много причини, поради които AMC може да бъде успешен емитен...
ОКТ. 21, 2021 20:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 2,000 квалифицирани специалисти на Career Show Marketing, Sales & Customer Service

Специализирано онлайн събитие за кариерно развитие в сферата на маркетинг, продажби и обслужване на клиенти - Career Show Marketing, Sales & Customer Service ще се проведе на 30-ти ноември. В съби...
ОКТ. 21, 2021 10:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple си партнира с дубайска форекс компания

Дубайската фирма ще използва RippleNet Cloud, за да установи коридор за парични преводи между ОАЕ и Малайзия.Плащанията, изпратени чрез Al Ansari Exchange, ще бъдат получени от MoneyMatch, малайзийски...
ОКТ. 21, 2021 09:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света