НАЧАЛО Крипто Крими

Cryptopia поясняват за загубите вследствие на хака

ФЕВ. 28, 2019 16:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Cryptopia поясняват за загубите вследствие на хака

Новазеландската крипто борса Cryptopia разясни за загубите, произтичащи от хака на платформата, миналия месец.


След като почти нищо не се разбра след пробива на сигурността, компанията публикува в сряда серия от актуализации чрез Twitter. Най-вече, Cryptopia представи актуална информация за това колко от общите активи, държани от платформата, са загубени в кибер атаката:

Продължаваме да работим по анализирането на загубите от хака oт януари. В момента сме изчислили, че в най-лошия случай са откраднати 9,4% от общите ни средства.

Не конкретизираха точната сума във фиатна валута


Cryptopia влезна в офлайн режим на 15-ти януари, заявявайки, че са претърпяли "пробив в сигурността, който доведе до значителни загуби". Борсата не предостави никаква конкретна информация по това време и заяви, че не може да коментира, докато е в ход разследване от полицията в Нова Зеландия.

Блокчейн фирма за анализ на данни оцени след атаката, че $16 милиона в етериум и ERC-20 може да са загубени. Забележително е, че хакерите все още са контролирали Cryptopia дори след намесата на полицията и според сведенията крадат още 1,675 етериума от 17 000 портфейла - сума на стойност около $181 000 по това време.

В tweet в сряда, борсата заяви, че „обезпечава всеки портфейл индивидуално“, за да гарантира, че е „напълно сигурна“ при възобновяване на търговията.

Cryptopia също предупреди:

В резултат на новите портфейли, молим да се въздържате от депозиране на средства в стари адреси на Cryptopia. Допълнителна информация ще бъде получена утре.

Властите в Нова Зеландия заяви на 7-ми февруари, че се очаква да приключи проверката на сградата на Cryptopia до средата на месеца. Cryptopia потвърди в tweet на 14-ти февруари, че полицията им е дала достъп до сградата, докато разследването продължава.

Детектив-инспекторът Грег Мъртън от полицията в Нова Зеландия заяви, че случаят „напредва добре и то на няколко фронта“, добавяйки:

Фокусът е върху идентифицирането на онези, които стоят зад това нарушение и възстановяване на откраднатите криптовалути. Очаква се това разследване да отнеме значително време за разрешаване поради сложността на киберпространството.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Руските власти провеждат успешна акция срещу хакери на REvil

Федералната служба за сигурност на Русия, или ФСБ, обяви на 14-ти януари поредица от нападения на 25 адреса, свързани с 14 членове на REvil, в места около Москва, Санкт Петербург и Липецк.В рекламата ...
ЯНУ. 19, 2022 13:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китайската полиция разнищи поредната крипто измама

Според доклад, публикуван в Nikkei Asia, бюрото за обществена сигурност в Чъджоу разкри измама, която възлиза на стойност 50 милиона юана ($7.8 милиона). Полицията започна разследване, след като инвес...
ЯНУ. 18, 2022 18:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Полицията в Косово конфискува хардуер за добив на криптовалути

Съобщение, издадено от косовската полиция в същия ден, разкри, че са конфискувани 272 машини за копаене на Биткойн (BTC) “Antminer” в община Лепосавич и други 39 машини за копаене в близост до Прищина...
ЯНУ. 12, 2022 14:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пакистан разследват Binance след измама за милиони

Правителството на Пакистан започна разследване, след като получи множество жалби срещу продължаваща измама, която включваше подвеждане на инвеститорите да изпращат средства от портфейли на Binance към...
ЯНУ. 9, 2022 21:38 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света