НАЧАЛО Крипто Крими

Cryptopia поясняват за загубите вследствие на хака

ФЕВ. 28, 2019 16:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Cryptopia поясняват за загубите вследствие на хака

Новазеландската крипто борса Cryptopia разясни за загубите, произтичащи от хака на платформата, миналия месец.


След като почти нищо не се разбра след пробива на сигурността, компанията публикува в сряда серия от актуализации чрез Twitter. Най-вече, Cryptopia представи актуална информация за това колко от общите активи, държани от платформата, са загубени в кибер атаката:

Продължаваме да работим по анализирането на загубите от хака oт януари. В момента сме изчислили, че в най-лошия случай са откраднати 9,4% от общите ни средства.

Не конкретизираха точната сума във фиатна валута


Cryptopia влезна в офлайн режим на 15-ти януари, заявявайки, че са претърпяли "пробив в сигурността, който доведе до значителни загуби". Борсата не предостави никаква конкретна информация по това време и заяви, че не може да коментира, докато е в ход разследване от полицията в Нова Зеландия.

Блокчейн фирма за анализ на данни оцени след атаката, че $16 милиона в етериум и ERC-20 може да са загубени. Забележително е, че хакерите все още са контролирали Cryptopia дори след намесата на полицията и според сведенията крадат още 1,675 етериума от 17 000 портфейла - сума на стойност около $181 000 по това време.

В tweet в сряда, борсата заяви, че „обезпечава всеки портфейл индивидуално“, за да гарантира, че е „напълно сигурна“ при възобновяване на търговията.

Cryptopia също предупреди:

В резултат на новите портфейли, молим да се въздържате от депозиране на средства в стари адреси на Cryptopia. Допълнителна информация ще бъде получена утре.

Властите в Нова Зеландия заяви на 7-ми февруари, че се очаква да приключи проверката на сградата на Cryptopia до средата на месеца. Cryptopia потвърди в tweet на 14-ти февруари, че полицията им е дала достъп до сградата, докато разследването продължава.

Детектив-инспекторът Грег Мъртън от полицията в Нова Зеландия заяви, че случаят „напредва добре и то на няколко фронта“, добавяйки:

Фокусът е върху идентифицирането на онези, които стоят зад това нарушение и възстановяване на откраднатите криптовалути. Очаква се това разследване да отнеме значително време за разрешаване поради сложността на киберпространството.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Катарски милиардер съди Facebook заради крипто реклама

Ал Мана претендира за клевета, злонамерена лъжа и невярна реклама от неназованата фирма за криптовалута, съобщи The Times на 23-ти февруари. Делото за клевета е подадено в Дъблин, европейската централ...
ФЕВ. 24, 2020 16:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Два ареста след разкрита схема за пране на пари в криптовалути

Според официално изявление, публикувано по-рано тази седмица и двете лица бяха арестувани в понеделник, 17-ти февруари, като част от разследване, ръководено от Националната служба за сериозни измами, ...
ФЕВ. 23, 2020 18:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

$56 милона в Биткойн бяха иззети от дилър на наркотици

Местният информационен бюлетин Independent.ie съобщи на 19-ти февруари, че съдът прие, че Клифтън Колинс е участвал в трафик на наркотици. Колинс не оспорва заявлението на Бюрото за имуществени активи...
ФЕВ. 20, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нов Биткойн рансъмуер таргетира потребителите на Google Adsense

Според доклада на KrebsonSecurity, измамата включва престъпници, заплашващи собствениците на сайтове с наводнение от ботове и фалшив трафик, за да задействат автоматизираната система на Google за борб...
ФЕВ. 19, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света