НАЧАЛО Други

Crypto.com с регулаторно одобрение от Малта

НОЕ. 28, 2020 23:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Crypto.com с регулаторно одобрение от Малта

Борсата за криптовалути и издадел на дебитни карти Crypto.com е получила одобрение от страна на малтийското правителство.

 

Според съобщение от 24-ти ноември Органът за финансови услуги на Малта, или MFSA, е дал принципно одобрение на Crypto.com за два финансови лиценза: 'Лиценз за Финансова Институция' и 'Лиценз за Виртуални Финансови Активи от Клас 3' (VFA).


След като Crypto.com изпълни официалните условия, Лицензът на финансовата институция ще позволи на Crypto.com да предоставя платежни услуги и да издава електронни пари. Лицензът VFA от клас 3 позволява на Crypto.com да предлага услуги за управление на инвестиции, попечителство и търговия както на професионални, така и на непрофесионални инвеститори.


Според съобщението Crypto.com е една от първите криптофирми, които са получили тези регулаторни одобрения от MFSA, след като агенцията е одобрила първите VFA агенти през май 2019 г. Преди да получи тези лицензи, Crypto.com е работил под преходния период разпоредби на Закона за VFA в Малта.


Съоснователят и главен изпълнителен директор на Crypto.com Крис Марсалек заяви, че фирмата се надява да получи повече регулаторни одобрения на различни пазари през следващата година.


Масово наричан "блокчейн остров“ в крипто общността, Малта работи активно за въвеждане на крипто-свързани регулации в страната.


През 2018 г. малтийското правителство въведе три закона за установяване на регулаторна рамка за крипто, потвърждавайки фокуса на страната върху развитието на блокчейн и крипто индустрията. Съобщава се обаче, че редица индустриални стартиращи компании трябва да напуснат страната поради очевидна липса на регулаторна яснота, като MFSA не е издал нито един крипто лиценз от април 2020 г. насам.


През юли 2020 г. малтийското правителство заяви, че се откъсва от някога известната си блокчейн програма, за да предприеме по-цялостен подход към регулирането на дигиталната икономика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Световният икономически форум ще дискутира криптовалутите тази седмица

WEF обсъжда криптоТази седмица ще се проведат две криптовалутни събития между служители на Световния икономически форум - международния търговски мозъчен тръст - като част от високопрофилна среща в Да...
ЯНУ. 25, 2021 20:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рапърът Soulja Boy иска да си купи XRP

"Как да купя XRP?"Soulja Boy наскоро потопи пръстите си в крипто, като за първи път се обърна към общността на DOGE в Twitter, казвайки, че DOGEcoin е "монетата на хората" и "е криптовалутата на бъдещ...
ЯНУ. 24, 2021 18:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase с над $90+ милиарда в активи под управление

Междувременно размерът на активите, съхранявани в Coinbase, надхвърли огромните $90 милиарда.В актуализираният 'About' раздел се казва, че компанията вече е достъпна в над сто страни по света и има на...
ЯНУ. 23, 2021 19:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Brave - първият браузър, поддържащ децентрализираната вариант на HTTPS - IPFS

От версия 1.19.x потребителите могат да добавят още една функция към списъка с възможности на Brave - той вече поддържа децентрализираната алтернатива на HTTP(S) IPFS (InterPlanetary File System), коя...
ЯНУ. 23, 2021 12:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света