НАЧАЛО Крипто Крими

Cream Finance претърпя трети хак тази година

ОКТ. 28, 2021 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Cream Finance претърпя трети хак тази година

Cream Finance претърпя още един експлойт, трети за годината, като този път загуби $130 милиона. Хакерът е използвал кредитните пазари на Етериум C.R.E.A.M v1, за да манипулира цената на yUSD и да се измъкне със средствата.

Cream Finance разкри на 27 октомври, че е обект на друг хак. Екипът обяви, че разследва експлойт на C.R.E.A.M v1 на Етериум, като по-късно сподели допълнителни подробности за инцидента. 


Кредитните пазари на C.R.E.A.M v1 бяха експлоатирани с ликвидност от $130 милиона, откраднати от хакера, използващ този адрес. Екипът вече идентифицира недостатъка и го поправи, като работи с Yearn.Finance за това. Той също така постави на пауза пазарите за заеми и започна да оформя информация за инцидента.


Крипто общността разкритикува Cream Finance, предоставяйки известна представа за това как хакерът умело е изпълнил атаката. Някои разработчици посочиха, че злонамерения участник е оставил съобщения, като тези съобщения казват, че Aave и Iron Bank са "на късмет". Нападателят дори нарече използвания смарт договор като "Cream Finance Flash Loan Exploiter".Докато не пристигне следствената информация, може само да се гадае какво се е случило. BlockSec, екип за блокчейн сигурност, проведе първоначален анализ на атаката, който показва как хакерът е използвал кредитните пазари, за да манипулира цената на yUSD.


Нападателят изглежда не е идентифициран. Това не е първият път, когато Cream Finance се експлоатира, което напомня, че някои от най-известните DeFi протоколи на пазара все още са уязвими.


Това не е първият хак на Cream Finance


Cream Finance претърпя множество атаки в миналото, като най-скорошната се случи в края на август 2021 г., когато бяха отмъкнати $25 милиона. Това беше втората от трите атаки, които се случиха през 2021 г., като първата се случи през февруари, в която бяха откраднати $37.5 милиона.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Хакват и ребрандират канали в YouTube с цел крипто измами


Подобни инциденти допълнително хвърлят светлината на прожекторите върху сигурността на DeFi протоколите, които отдавна са мишена на нападателите. Популярността на DeFi платформите и сложността на техния дизайн превръщат сектора в доходоносна цел за технологично запознати хакери.


Фирмата за разузнаване на криптовалути CipherTrade публикува доклад през август 2021 г., който показва, че пазарът на DeFi е претърпял рекордна загуба от атаки през 2021 г., възлизаща на приблизително $474 милиона между януари и юли 2021 г. Въпреки това, някои от засегнатите DeFi протоколи са се възстановили след подобни инциденти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (4)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Три години затвор за оператор на нелицензиран обмен на Биткойн в САЩ

Той се съгласи да му бъдат иззети различни активи, включително иззета криптовалута.Оператор на Биткойн обмен е осъден на 3 години затворМинистерството на правосъдието на САЩ (DOJ) обяви в четвъртък, ч...
НОЕ. 22, 2021 14:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

IRS са иззели $3.5 милиарда в криптовалути тази година

Според последния доклад за криминално разследване на IRS тази цифра представлява 93% от активите, конфискувани от данъчните органи през последната година.Агенцията за събиране на данъци смята, че може...
НОЕ. 19, 2021 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Жертвите на BitConnect ще бъдат обезщетени

Правителството на САЩ получи одобрение от съда да ликвидира приходи от измамa на стойност $56 милиона на BitConnect, за да компенсира жертвите, според прессъобщение от 16-ти ноември, публикувано от Ми...
НОЕ. 17, 2021 10:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Търговец на криптовалути бе отвлечен в Хонгконг

В хода на разследването може да бъдат арестувани още хора, свързани с престъплението, според властите.Отвличането е извършено на 6 ноември. След опит да обмени Tether (USDT) токените в хонконгски дола...
НОЕ. 15, 2021 13:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света