НАЧАЛО Крипто Крими

Крейг Райт загуби делото за 5 милиарда срещу Клейман

АВГ. 28, 2019 08:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крейг Райт загуби делото за 5 милиарда срещу Клейман

Съдията нареди на Райт да се раздели с половината Биткойн преди 2014 г. - на стойност над 5 милиарда долара - в полза на наследниците на Клейман, в допълнение към значителна интелектуална собственост.

Съдията от Южния окръжен съд на Флорида Брус Райнхарт препоръча наследниците на Клейман да получат половината Биткойн и интелектуална собственост на Райт, държани преди 2014 г.


През 2018 г. Ира Клейман, брат на покойния бизнес партньор на Райт - Дейв Клейман - подаде иск срещу Крейг Райт за това, че се е опитал да присвои 1,1 милиона BTC, притежавани в семеен тръст.


Тези монети са били съвместно притежавани от Райт и Клейман.


В течение на дългогодишната съдебна битка се оказа, че Крейг Райт се опитва да подправя документи и да лъже, в опит да поиска право над 5-те милиарда долара на Клейман. 


Тези монети бяха придобити чрез базираната във Флорида W&K Info Defense Research, компания, използвана от двамата за копаене през ранните дни на протокола.


Съдията потвърди, че Крейг Райт наистина действа неправомерно в съда. Показанията на Райт бяха отхвърлени, установи, че лъжесвидетелства, обвини го в неуважение към съда и установи, че е фалшифицирал документи.


Съдията не определи дали Райт е създателят на Биткойн Сатоши Накамото, въпреки че поведението му в съда със сигурност поставя под въпрос твърденията му.


Междувременно, малко след решението, партньорът на Крейг Райт, Калвин Айр, настоя, че Bitcoin SV няма да бъде повлиян от делото.


Ако Райт продаде своите BSV токени, за да задоволи управляващите, тогава слабо търгуваните пазари на Bitcoin SV могат да бъдат унищожени.


Загубата по делото Клейман следва прекратяването на друго дело в английси съд, където Райт обвини Роджър Вер в клевета


Съдията заяви, че има малко доказателства, които предполагат, че репутацията на Райт е пострадала и че САЩ е по-добра юрисдикция за постановяване на решение.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Нов вирус за Linux незабележимо копае криптовалути

На 16 септември Аугусто Ремияно II и Джейкъб Урбанец разкриха, че са открили нов зловреден софтуер за Linux. Според анализаторите, този злонамерен софтуер е особено незабележим поради начина, по който...
СЕП. 17, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн измамници използват фалшиви генератори на QR кодове

Според доклада на ZenGO, четири от първите пет резултата от търсене в Google за неща като “Биткойн QR генератор” доведоха до измамни уебсайтове.  Вместо да генерират нови адреси за портфейла за потреб...
СЕП. 15, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Копач на криптовалута бе арестуван в Пловдивско (видео)

За поредния случай на разкрита от полицията незаконна копачка на крипвалута съобщи bTV.Служителите на реда се натъкнаха на незаконен обект за добив на виртуална валута в село Три водици, област Пловди...
СЕП. 11, 2019 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн измамник бе пребит до смърт от собствените си партньори

Закриха сериозна Биткойн измамаКакто съобщава Indian Times, измамата привлече вниманието на полицията, след като нейният организатор бе оставен в спешното отделение на частна болница, а хората, които ...
СЕП. 1, 2019 12:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света