НАЧАЛО Крипто Крими

Крейг Райт загуби делото за 5 милиарда срещу Клейман

АВГ. 28, 2019 08:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крейг Райт загуби делото за 5 милиарда срещу Клейман

Съдията нареди на Райт да се раздели с половината Биткойн преди 2014 г. - на стойност над 5 милиарда долара - в полза на наследниците на Клейман, в допълнение към значителна интелектуална собственост.

Съдията от Южния окръжен съд на Флорида Брус Райнхарт препоръча наследниците на Клейман да получат половината Биткойн и интелектуална собственост на Райт, държани преди 2014 г.


През 2018 г. Ира Клейман, брат на покойния бизнес партньор на Райт - Дейв Клейман - подаде иск срещу Крейг Райт за това, че се е опитал да присвои 1,1 милиона BTC, притежавани в семеен тръст.


Тези монети са били съвместно притежавани от Райт и Клейман.


В течение на дългогодишната съдебна битка се оказа, че Крейг Райт се опитва да подправя документи и да лъже, в опит да поиска право над 5-те милиарда долара на Клейман. 


Тези монети бяха придобити чрез базираната във Флорида W&K Info Defense Research, компания, използвана от двамата за копаене през ранните дни на протокола.


Съдията потвърди, че Крейг Райт наистина действа неправомерно в съда. Показанията на Райт бяха отхвърлени, установи, че лъжесвидетелства, обвини го в неуважение към съда и установи, че е фалшифицирал документи.


Съдията не определи дали Райт е създателят на Биткойн Сатоши Накамото, въпреки че поведението му в съда със сигурност поставя под въпрос твърденията му.


Междувременно, малко след решението, партньорът на Крейг Райт, Калвин Айр, настоя, че Bitcoin SV няма да бъде повлиян от делото.


Ако Райт продаде своите BSV токени, за да задоволи управляващите, тогава слабо търгуваните пазари на Bitcoin SV могат да бъдат унищожени.


Загубата по делото Клейман следва прекратяването на друго дело в английси съд, където Райт обвини Роджър Вер в клевета


Съдията заяви, че има малко доказателства, които предполагат, че репутацията на Райт е пострадала и че САЩ е по-добра юрисдикция за постановяване на решение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Във Филипините проследяват използването на криптовалути от терористите

Според доклада, разкрит на 20-ти май, средствата подпомагат финансирането на регионални терористични групи като Джемаа Аншарут Далаух и Моджахидския Източен Тимур в Минданао.   Пране на токени ...
МАЙ. 22, 2020 21:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Увеличение на обема на търговия с Биткойн в тъмната мрежа

Това беше разкрито от неотдавнашен доклад на Crystal Blockchain, фокусиран върху използването на BTC от субекти, работещи на тъмната мрежа или чрез миксери.В действителност това беше по-малък брой BTC...
МАЙ. 20, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

BitMEX изправен срещу дело за пране на пари, рекет, манипулация на крипто пазарите и още

Обвиненията бяха направени в ново дело от BMA LLC в северния районен съд в Калифорния на 16-ти май. Обвинена е бащината компания на BitMEX - HDR Global Trading - и най-висшестоящите изпълнителни лица ...
МАЙ. 19, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Суперкомпютри в Европа стават жертва на криптоджакинг

ZDNet докладва, че редица европейския организации със суперкомпютри са били таргетирани от криптоджакъри.  Според изследователя по киберсигурност Крис Доман, ‘подобен код на малуера’ индикира, че тези...
МАЙ. 18, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света