НАЧАЛО Други

Конгресмен от САЩ коментира двойното данъчно облагане на Биткойн (видео)

ЮНИ. 10, 2019 16:39 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Конгресмен от САЩ коментира двойното данъчно облагане на Биткойн (видео)

Американският конгресмен Тед Бъд описа как данъчните политики имат възможността да осакатяват приемането на криптовалутите, да задушават иновациите и да подтикват таланта да търси реализация в чужбина.


Той го нарече "проблем на националната сигурност".


В своето свидетелство пред Камарата на представителите на САЩ на 4 юни, конгресмена търси двупартийна подкрепа на Закона за справедливостта на данъчното облагане на Криптовалутите и Закона за определяне на данъка върху виртуалната стойност от 2018 година.

Бъд изтъкна, че игралното поле не е равностойно и криптовалутите не могат да се конкурират с парите, защото биткойни крипто ентусиастите се сблъскват с двойно данъчно облагане, което не се отнася за фиатните валути.


Двойното данъчно облагане пречи на хората да харчат крипто като обикновени пари и ако не се обърне внимание на този проблем, той ще засегне степента на интеграция и иновации в САЩ.


https://youtu.be/xF6zFXDG7ug
IRS третира виртуалните валути като имущество съгласно американското данъчно законодателство и това, разбира се, означава, че продажбата или размяната на токени на блокчейн за фиатна валута, други стоки или услуги е облагаемо събитие.

Например, ако потребител на токен харчи $0,65 в биткойн за закупуване на сода от автомат, той е задължен по закон да изчисли и плати данъчното задължение, свързано с тази транзакция.

Това според мен не е устойчив модел. За щастие в това пространство вече има законодателство за решаване на този проблем. Законът за справедливостта на крипто данъците беше въведен на последния конгрес от бившия представител и сегашен губернатор на Колорадо, Джаред Полис. Лично аз бях спонсор на това законодателство.

Най-простото решение на този проблем е законодателите да разширят изключението за лични сделки с чуждестранна валута, за да покрият и транзакциите с токени на блокчейн. Сигурен съм, че този законопроект ще бъде представен в някакъв момент на Конгреса и призовавам този комитет да разгледа законодателството, като се има предвид, че е жизненоважно да го направим.

Второ, бих искал да говоря за част от моето собствено законодателство от последния конгрес, за определяне на данъка върху виртуалната стойност от 2018.

Надявам се да имам актуализирана версия на този законопроект, с който демократите да са готови за въвеждане скоро. Това е още един прост законопроект, който би гарантирал, че дигиталните активи са признати за имущество, което отговаря на условията за обмен.

Това, което имаме, без подобен обмен, е следното. Първо, ефективното двойно данъчно облагане на сделките с блокчейн, чиято икономическа реалност е покупка, както и продажба. Второ, данъчното третиране изисква много по-голяма непропорционална тежест върху данъкоплатците. И трето, възпиращо въздействие върху всички дейности, базирани на блокчейн, произтичащи от горепосочените въздействия.

Използването на дигитални активи вече се третира като продажба на актив, въпреки че икономическата реалност на сделката е покупка на обикновена потребителска стока.

Всъщност за осведомените потребители и притежателите на дигитални активи, използването на дигитални устройства ще бъде възпряно от тази данъчна промяна.Например, потребител, който използва Биткойн за закупуване на телевизор с плосък екран, се сблъсква с двойно данъчно облагане, първо с данък върху продажбите при покупката и второ, с капиталова печалба, използвана за покупката.

В крайна сметка това е въпрос на национална сигурност и е от първостепенно значение да продължим да развиваме тази технология в САЩ. С уважение бих призовал членовете на този комитет да чуят и разгледат двата законопроекта, които изтъкнах днес. Знам, че биха помогнали за разработването на най-важната технология след тази на интернет.

Бъд изтъква, че има търговски организации като Coin Center, Blockchain Association и Камарата на дигиталната търговия, които са готови да работят със законодателите, за да изготвят необходимите политики за стимулиране на индустрията.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джими Уелс пуска на аукцион първата редакция на Уикипедия като NFT

Какво представлява това NFT? Въпреки че NFT-то се рекламира като съдържащ първата редакция на Уелс, той съдържа по-точно оригиналното състояние на уебсайта на Wikipedia."'Hello, World!' беше...
ДЕК. 7, 2021 15:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ritholtz Wealth Management и WisdomTree пускат нов крипто индекс

Наречен RWM WisdomTree Crypto Index, новият индекс се състои от 36% Биткойн, 20% Етериум и 4% от 11 други крипто-свързани актива в отделно управлявана сметка, според съобщение на компанията.Индексът с...
ДЕК. 6, 2021 19:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индийска банка си партнира с крипто борса въпреки забраната в страната

Банковият гигант обяви, че си партнира с водещата крипто борса WazirX, която ще позволи на търговците да използват банковите услуги, за да ликвидират средствата си. Партньорството между двете страни с...
ДЕК. 7, 2021 08:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Едуард Сноудън отправя предупреждение за крипто гейминга

В ново интервю за Parachains, канал в YouTube, фокусиран върху Polkadot и Kusama, Сноудън казва, че е против монетизирането на гейминг платформи, които използват NFT, защото използват фалшиво усещане ...
ДЕК. 6, 2021 08:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света