НАЧАЛО Други

CoinMarketCap съобщиха за грешка при изписването на процентите на някои токени

АВГ. 4, 2018 11:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 CoinMarketCap съобщиха за грешка при изписването на процентите на някои токени

"Проблем с данните" в CoinMarketCap предизвика значителна изкуствена инфлация на няколко токени, изброени на платформата в петък, като някои цени се повишиха с близо 1000%.


Докато цената на Биткойн се е увеличила с 12% в сайта за крипто данни, други токени са се увеличили драстично. Цената на Aeternity , осмата най-ценна криптoвалута, се е увеличила с повече от 951%, докато тази на MOAC е нараснала с 905%, а пък Bitcoin Diamond е отбелязал 876% скок на сайта. Функцията за проследяване на обмена на сайта също бе засегната и фалшиво посочи, че Bitkojn се търгува над 73 000 долара на някои борси.

Докато крипто Twitter спекулираше за потенциална манипулация на цените, бъгове и хакерство, CoinMarketCap каза, че инфлацията е причинена от грешка в данните.

"Имаше грешка в изчисляването на цената на Tether, която доведе до изкуствено завишаване на евентуалното включване на Tether на пазара," каза маркетинговият вицепрезидент Карилайн Чан в имейл.

Макар че повечето от данните изглежда се нормализираха, 24-часовият процент на промяната за VET токена на VeChain бе поставен под въпрос и ценовата му графика не беше налице на началната страница. В страницата VeChain също не са посочени исторически данни.

Грешката в данните идва само два дни, след като CoinMarketCap стартира нов API на професионално ниво и базирано на такси, включително актуализирана страница с класиране на борсите и добавяне на пазари на деривати към сайта. През юли сайтът съобщи, че планира да въведе нови филтри и показатели за класиране, за да отговори на това, което нарича "притеснения" за фалшивите цифри за обема.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света