НАЧАЛО Други

CoinMarketCap съобщиха за грешка при изписването на процентите на някои токени

АВГ. 4, 2018 11:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 CoinMarketCap съобщиха за грешка при изписването на процентите на някои токени

"Проблем с данните" в CoinMarketCap предизвика значителна изкуствена инфлация на няколко токени, изброени на платформата в петък, като някои цени се повишиха с близо 1000%.


Докато цената на Биткойн се е увеличила с 12% в сайта за крипто данни, други токени са се увеличили драстично. Цената на Aeternity , осмата най-ценна криптoвалута, се е увеличила с повече от 951%, докато тази на MOAC е нараснала с 905%, а пък Bitcoin Diamond е отбелязал 876% скок на сайта. Функцията за проследяване на обмена на сайта също бе засегната и фалшиво посочи, че Bitkojn се търгува над 73 000 долара на някои борси.

Докато крипто Twitter спекулираше за потенциална манипулация на цените, бъгове и хакерство, CoinMarketCap каза, че инфлацията е причинена от грешка в данните.

"Имаше грешка в изчисляването на цената на Tether, която доведе до изкуствено завишаване на евентуалното включване на Tether на пазара," каза маркетинговият вицепрезидент Карилайн Чан в имейл.

Макар че повечето от данните изглежда се нормализираха, 24-часовият процент на промяната за VET токена на VeChain бе поставен под въпрос и ценовата му графика не беше налице на началната страница. В страницата VeChain също не са посочени исторически данни.

Грешката в данните идва само два дни, след като CoinMarketCap стартира нов API на професионално ниво и базирано на такси, включително актуализирана страница с класиране на борсите и добавяне на пазари на деривати към сайта. През юли сайтът съобщи, че планира да въведе нови филтри и показатели за класиране, за да отговори на това, което нарича "притеснения" за фалшивите цифри за обема.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света