НАЧАЛО Други

CoinMarketCap пускат изключителен нов индикатор

НОЕ. 13, 2019 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 CoinMarketCap пускат изключителен нов индикатор

Водещият сайт за криптовалути, CoinMarketCap (CMC), обяви старта на новия си показател, сравняващ ликвидността на обмените и двойките токени.

За развитието съобщи “The Capital”, във встъпителната конференция на CoinMarketCap в Сингапур на 12-ти ноември, а инструментът вече е на разположение на сайта на компанията.


Новият показател ще съдържа данни от 3,000 криптовалути.


CMC възнамерява да филтрира пазарни манипулации, като новия показател за ликвидност ще се базира на адаптивни данни. Карилин Чан, главен директор на стратегията в CoinMarketCap, уточни целите на фирмата с тази методология:


Вярваме, че нашата адаптивна методология ще направи нашият показател много труден за манипулиране, тъй като поръчките ще трябва да бъдат поставени близо до средната цена или има риск да бъде контрапродуктивен за оценката на показателя за ликвидност.


Фирмата заяви, че вижда новия си показател като начин за избягване на зависимостта от отчитане на обема, който често е обект на манипулации. В “The Capital” Чан сподели, че “обемът е загубил своята стойност като показател.


Тя обясни допълнително желанието на CoinMarketCap да измести фокуса от обема:


Днес ние въвеждаме нов показател, за да подчертаем най-важното за инвеститорите и търговците: ликвидността. С нашия показател за ликвидност, се надяваме да предоставим обществено благо на крипто пазарите, като насърчаваме предоставянето на ликвидност, вместо инфлацията на обемите. 


Първоначално, CoinMarketCap разкри плановете си да пусне такъв индикатор за ликвидност в края на август, когато посочи 12-ти ноември като целева дата.


През юли, CMC, заедно с крипто медията “Crypto Briefing”, пусна нов продукт за анализ от институционален клас, наречен “Simetri”. Продуктът има за цел да осигури проверка и прозрачност при данните от леджъра на крипто-обмени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Партньор на Visa си колаборира с Ripple

Currencycloud твърдят, че партньорството с Ripple ще помогне за разширяване на бизнеса до места, където регулациите и ограниченията потискат възможностите за малките и средните предприятия (МСП), се к...
ЮЛИ. 4, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Успехът на Ripple като платежна компания може и да не е в полза на XRP, според Антъни Помплиано

Говорейки в последния епизод на The Pomp Podcast, Помплиано очерта причините си да бъде фен на Ripple. Според Помп, Ripple се отличава като блокчейн базирана платежна компания, която е успяла да изгра...
ЮЛИ. 3, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Япония започва да експериментира с дигиталната йена

BoJ иска да дигитализира пари, но остава да видим дали Япония може да настигне Китай, който вече е започнал да тества собствения си CBDC. Това е първият път, когато BoJ разкри, че ще започне процес за...
ЮЛИ. 3, 2020 16:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Акциите на крипто компаниите Riot и Hive се представят по-добре от Биткойн

Въпреки това, не всички криптодобивни фирми са се справили добре в рамките на пандемията COVID-19, като акциите на Canaan паднаха почти със 70% от началото на януари, а както Hut 8, така и DMG Blockch...
ЮЛИ. 3, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света