НАЧАЛО Други

CoinMarketCap с два нови криптовалутни индекси

МАР. 20, 2019 19:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 CoinMarketCap с два нови криптовалутни индекси

Двa криптовалутни индексa от доставчика на данни CoinMarketCap (CMC) ще стартират днес.


Това ще стане по емисии на финансови данни от Nasdaq Global Index Data Service (GIDS), терминала Bloomberg, Thomson Reuters Eikon (Refinitiv) и Börse Stuttgart, както и на собствената си платформа.

CMC обяви новината в сряда, казвайки, че индексите ще бъдат "най-пълните" предложения за крипто-данни за пазарите, покриващи 200-те крипто валути по пазарна капитализация, един от които включва Биткойн (BTC), а другият не.

Първият индекс се нарича CMC Crypto 200 Index (CMC200), който включва биткойн и покрива повече от 90% от световния крипто пазар, твърдят от компанията.

Вторият, CMC Crypto 200 ex BTC Index (CMC200EX), проследява представянето на пазара без влиянието на Биткойн . Най-голямата криптовалута в света в момента има малко над 50% господство на общата пазарна капитализация.

Изпълнителният директор на CoinMarketCap Брандън Чез каза:

"Тези индекси ще насърчат по-голяма достъпност до криптовалутни данни в по-лесен за разбиране формат…”

CMC си партнира с германския доставчик на финансови индекси Solactive за усилието, което ще изчисли и администрира и двата индекса, както и ще ги ребалансира на тримесечна база, според съобщението. Данните за цените се предоставят от CoinMarketCaptron g>.

Ръководителят на продажбите на Solactive Фабиан Колин заяви, че данните от CMC също ще дадат на фирмата му възможност да разработи потребителски индекси за клиенти, добавяйки:

Очакваме в бъдеще да разработим повече крипто индекси, което ще доведе до оптимизиране на инвестиционните индекси и може да доведе до нови продукти.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличав...
ОКТ. 16, 2021 12:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бившата звезда на UFC Хабиб Нурмагомедов става представител на криптовалута

В съобщение, публикувано в профила му в Instagram, Нурмагомедов описва GMT като "най-напредналия токен в света".Той продължи да сравнява блокчейн с интернет, прогнозирайки, че блокчейн и Биткойн ще из...
ОКТ. 16, 2021 15:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн геймингът набира популярност

Според доклада за блокчейн игри на DappRadar за Q3, уникалните активни портфейли, свързани с децентрализирани приложения за игри, достигат общо 754,000 за периода. Това представлява почти половината о...
ОКТ. 15, 2021 16:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пенсионен фонд в размер от $69 милиарда проучва крипто пространството

Стюарт Симънс, директор на QIC и отговорник за валутите, твърди, че държавната компания няма да инвестира много от самото начало поради липсата на регулаторна яснота относно криптовалутите в Австралия...
ОКТ. 15, 2021 14:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света