НАЧАЛО Крипто Крими

Японският съд оправда човек, обвинен в "криптоджакинг"

МАР. 28, 2019 20:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Японският съд оправда човек, обвинен в "криптоджакинг"

Японски съд е оправдал човек, обвинен в незаконно добиване на криптовалута, като е използвал изчислителната мощ на посетителите на уебсайта си, според Japan Today.


Според съобщенията районният съд в Йокохама е разпоредил да се оправдае 31-годишният дизайнер на уебсайтове, за който се твърдеше, че е управлявал Coinhive на уебсайта си.


Програмата позволява на потребителя да се възползва от резервната изчислителна мощ на посетителите за копаене - практика, известна като криптоджакинг.


Твърди се, че обвиняемите заявяват, че програмата не може да се счита за вирус.

Според съобщенията съдия Тошихиро Хома каза, че действията на човека “[не] представляват престъпление, както не можем да кажем, че вграждането на програмата е социално неприемливо”.

В същото време прокурорите преследват глоба от 100,000 йени (904 долара), като твърдят, че мъжът е управлявал програмата, без да иска разрешение от посетителите. Те също така подчертаха, че програмата увеличава потреблението на електроенергия от посетителите. Съдът обаче не е признал, че програмата има за цел да причини щети на личните данни на хората.

Както се съобщи миналия декември, доклад на фирмата за киберсигурност McAfee Labs разкри, че криптоджакинга се е увеличил с над 4,000 процента през 2018 г.

По-рано тази година Coinhive спря да функционира, тъй като тя стана икономически неизгодна. Докато операциите спряха на 8-ми март, таблото за управление на потребителите ще бъде достъпно до 30-ти април 2019 г. Сред причините за затварянето, разработчиците отбелязаха 50% спад в хеш-рейта след последния Monero (XMR) форк.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Лош съвет води до загубата на 1,000 биткойна и множество арести

Полицейското дуо Нгуен Куок Дунг и Нгуен Анх Туан са били наети от частен детектив, за да проследят местонахождението на бизнесмен, обвинен, че е дал грешни бизнес съвети, които са довели до загуба на...
НОЕ. 30, 2021 08:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Три години затвор за оператор на нелицензиран обмен на Биткойн в САЩ

Той се съгласи да му бъдат иззети различни активи, включително иззета криптовалута.Оператор на Биткойн обмен е осъден на 3 години затворМинистерството на правосъдието на САЩ (DOJ) обяви в четвъртък, ч...
НОЕ. 22, 2021 14:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

IRS са иззели $3.5 милиарда в криптовалути тази година

Според последния доклад за криминално разследване на IRS тази цифра представлява 93% от активите, конфискувани от данъчните органи през последната година.Агенцията за събиране на данъци смята, че може...
НОЕ. 19, 2021 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Жертвите на BitConnect ще бъдат обезщетени

Правителството на САЩ получи одобрение от съда да ликвидира приходи от измамa на стойност $56 милиона на BitConnect, за да компенсира жертвите, според прессъобщение от 16-ти ноември, публикувано от Ми...
НОЕ. 17, 2021 10:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света