НАЧАЛО Други

Главата на институционалната платформа на Coinbase напуска след пет години

ОКТ. 5, 2018 16:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Главата на институционалната платформа на Coinbase напуска след пет години

Водещият американски крипто обмен Coinbase обяви, че ветеранът служител Адам Уайт, ръководител на своята институционална платформа, напуска фирмата, съобщи Bloomberg на 4-ти октомври.

Адам Уайт е бил петият служител на Coinbase, който се присъединява "през ​​2013 г., когато основателите все още работят в апартамент с една спалня и Биткойн се търгуваше на около 200 долара", отбелязва Bloomberg.


Преди да работи в Coinbase, той съобщи, че е служил в американските военновъздушни сили и е получил MBA от Harvard Business School.

За последната си длъжност Уайт служи като вицепрезидент на Coinbase и генерален мениджър на институционалния бранш. От пролетта на 2018 г. борсата разработи поредица от продукти, насочени към големи институционални клиенти - включително попечителски услуги и фонд за индексите - които според Coinbase могат да "отключат 10 млрд. долара от институционални инвеститори, които седят на скамейките".

Докато Уайт съобщава, че отказва да коментира оттеглянето си, говорител на компанията каза на Bloomberg, че:

Макар да сме изключително тъжни, че напуска, ние също сме уверени в способността на тази група да продължи да изпълнява визията, която той определи като най-довереното място за институционални инвеститори да търгуват криптовалути.

Изпълнителният директор Брайън Армстронг даде коментар, казвайки:

През последните пет години Адам ни помогна да изградим бизнеса си в най-голямото крипто-търговско място в САЩ и беше неразделна част от глобалното присъствие на Coinbase.

Coinbase обяви на 3-ти октомври, че Джонатан Келнер, бивш главен изпълнителен директор на Instinet, се присъединява като управляващ директор на институционалния бизнес на борсата.

Налице е вълна от нови таланти, присъединяващи се към обмена в Сан Франциско, който според скорошните си доклади може да бъде оценен на 8 милиарда долара. Тази седмица Coinbase обяви, че Крис Додс, член на борда на Чарлз Шваб, ще се присъедини към борда на борсата.

В края на септември компанията нае бившия главен съветник на Fannie Mae Брайън Брукс за нов главен юридически директор; бивш служител от уеб услуги на Amazon (AWS) и служителят на Microsoft Тим Вагнер също се присъедини към Coinbase като вицепрезидент по инженерството това лято.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света