НАЧАЛО Други

Coinbase се подготвя за потенциални удари от Коронавируса

ФЕВ. 26, 2020 18:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Coinbase се подготвя за потенциални удари от Коронавируса

Всеки ден има нови истории за прекъсванията на пътуванията и публичните събирания в Азия поради заплахата от вируса COVID-19.

Криптовалутите и традиционните пазари също бяха засегнати, като Биткойн спадна заради това, че вируса е открит и в Италия. Coinbase се подготвя за най-лошия сценарий.


Според документ, споделен публично от изпълнителния директор Брайън Армстронг, борсата подготвя четиристепенна реакция на ескалация на COVID-19. Всяка фаза на плана ще бъде предизвикана от увеличаване на броя на хората, заразени с коронавирус или местни власти, отговарящи с карантините в непосредствена близост до офисите на Coinbase.


След като има повече от 100 случая на “предаване на вируса от човек на човек”, фаза 1 ще влезе в сила. Планът на Coinbase включва по-незначителни мерки като увеличаване на честотата на почистване на офисите им и ограничаване на “посетителите на офиса само до необходимия персонал”. Компанията обаче също така дава възможност на служителите да работят от вкъщи.


Втората фаза ще бъде осъществена, когато има 1,000 случая, подобни на тези във фаза 1, или ако е в сила някаква форма на наложена от държавата карантина. Мерките на Coinbase ще бъдат ескалирани, като се спрат всички посетители в офисите и вече не се предлага храна на място.


Третата фаза обаче идва с отказ от отговорност: “Карантината се провали, ще бъде диво [wild ride].“ 


Служителите на Coinbase ще трябва да работят от дома, а услугите на трети страни в офиси за почистване и закуски най-вероятно няма да бъдат достъпни за неопределено време. Офисите по същество ще бъдат затворени.


Борсата има офиси в САЩ, Япония, Ирландия и Обединеното кралство. Понастоящем фаза 1 е в ефект за офиса им в Япония.


По време на публикуването на документа, Coinbase е ограничила бизнес пътуванията на служителите си до Китай, Хонконг, Италия, Япония и Южна Корея. Въпреки тези мерки, Армстронг остава уверен, че “рискът от коронавирус COVID-2019 за повечето служители е нисък”:


“Нашите очаквания са, че измерената смъртност (след като случаите с ниска тежест бъдат включени в общия брой) ще намалее значително и ще видим ограничено предаване на запад, където ще има по-малко ситуации с гъсто населени с индивиди от много поколения жилища.”


Това не е първият проблем, с който Coinbase се сблъска. През юни 2019 г. платформата за търговия с криптовалути се срина, което доведе до спад на цената на Биткойн с $ 1,400.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Коронавирус ли ще е катализатора за революцията на дигиталните пари?

Много управители на централните банки вече изтъкнаха потенциалната заплаха от хартиените пари като риск от разпространение на коронавирус, но това е само катализиращ ефект за преминаване към дигитални...
АПР. 6, 2020 17:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Една платформа позволява залагания на COVID-19 случаите

Платформата създаде токенизирано залагане върху разпространението на вируса в рамките на дадена седмица. На 3-ти април Waves обяви благотворителната кампания в подкрепа на ‘организации и фондо...
АПР. 6, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Вълна от съдебни дела заля Биткойн и крипто компании

Делата за първи път бяха разкрити от Offshore Alert, информационна служба, която се фокусира върху финансовата престъпност. Съобщава се, че общо 11 дела са заведени във федералния съд в Манхатън срещу...
АПР. 6, 2020 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Tрадиционните трейдъри демонстрират интерес към криптовалутите

Според доклада "Приемане на дигитални активи за търговия", публикуван от разузнавателната платформа Acuiti, около 100 места, способни да търгуват криптовалути, са стартирали за институционални клиенти...
АПР. 6, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света