НАЧАЛО Други

Coinbase получава зелена светлина да предлага крипто попечителство

ОКТ. 24, 2018 10:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Coinbase получава зелена светлина да предлага крипто попечителство
 

Coinbase направи още едно пионерско движение в регулаторното тресавище, което е крипто. Компанията вчера обяви, че нейното институционално крило, Coinbase Custody Trust Company, е получило одобрение от регулаторните органи на щата Ню Йорк, за да работи като "независим квалифициран попечител".


Coinbase може да работи като квалифициран попечител


Квалифицираният попечител работи по подобие на дадена банка, толкова много, че понякога се нарича "банка-попечител", тъй като има право да държи пари на други хора. По принцип, целта на попечителя е да минимизира кражбата и / или загубата на средства. Coinbase е сред първите крипто компании, които да достигнат този статут, като BitGo получи наскоро одобрение от дивизията за банковото дело на Южна Дакота, за да работи и като квалифициран попечител.

Coinbase Custody Trust Company легално е отделно дружество от Coinbase. Това означава, че неговите средства и сметки ще бъдат организирани отделно от съществуващия капитал и средствата, държани от Coinbase.


Този ход не засяга обикновените потребители на продукти на Coinbase, въпреки че по-големите притежатели може да открият, че имат нови опции и продукти, с които разполагат през следващите месеци.


Остава да се види, ако Coinbase ще иска одобрение от други юрисдикции, като ЕС, за подобно лицензиране. Според съобщението на Департамента за финансови услуги в Ню Йорк, фирмата също така е упълномощена по закон да защитава крипто активите.

Според Coinbase, това е важно допълнение към клиентите им, повечето от които използват фирмата, за да са сигурни, че правят легални сделки в пространството на криптовалутите. В своя блог, компанията пише:

"За нашите клиенти, работещи в New York State Trust Company, е нещо повече от нов лиценз - това е важна част от регулаторната яснота, която ще ни позволи да съхраняваме повече активи и да добавяме нови функции като залагания".

Ключовата дума тук е съответствие. Докато мнозина в Биткойн общността продължават да се изправят пред бизнес модела "биткойн банка" или притока на традиционни финансови оператори в крипто пространството, много по-нови конверсии и хора, интересуващи се от крипто, имат много по-голям страх от репресии на правителството за нерегламентираната употреба на криптовалути.

Този ход също така добавя известна степен на отчетност към Coinbase, що се отнася до притежаването на голяма валута - с новите услуги, които те могат да предложат на по-големи клиенти, те вече разполагат с нов набор от санкции и разузнавателни ъгли, които са отворени за тях.


Криптото вече не е безмислен актив


Преди не толкова много години, да инвестираш в Биткойн беше считано за глупаво, прекалено идеалистично или направо необичайно. Днес обаче няма голяма финансова фирма или субект, който не е взел под внимание класа на активите, които създават бъдещето.

Повечето от тях имат действащи планове, за да се справят с новата реалност: блокчейн е тук за да остане, а токените, които ги захранват, са много ценни. Хората като ветерана банкер Джейми Димон могат да продължат да хулят криптовалутите, докато тихо се стремят да се възползват от тях, но днешните "умни пари" знаят, че не трябва да вярват на епитетите му.

От самото начало Coinbase разбира, че кибер хейтърите биха предпочели да минимизират или да пренебрегнат: BTC и други криптовалути имат най-голям шанс да оцелеят, когато не са толкова активно под прицела на правителствата. Създаването и лицензирането на Coinbase custody е само последният ход на компанията в съответствие с този философски реализъм.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

PayPal официално потвърдиха придобиването на Curv

Финансовите условия на сделката не са оповестени.Множество медии съобщиха, че преговорите за придобиване все още са в ранен етап миналата седмица, но PayPal вече го направи официално.PayPal се ангажир...
МАР. 8, 2021 16:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето какво е мнението на основателят на Лайткойн за нашумялите NFT

NFT Библията на пазара OpenSea гласи, че NTF са "уникални, дигитални елементи с управлявана от блокчейн собственост“ и твърди, че "примери включват колекционерски предмети, предмети в игри, дигитално ...
МАР. 8, 2021 21:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Наддаването за първата публикация в Twitter достигна $2,5 милиона

В петък главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси обърна внимание на токенизирана версия на първия си туит на платформата за незаменяеми токени (NFT) Valuables. Въпреки че туитът от 2006 г....
МАР. 7, 2021 18:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Марк Кюбан е новият милиардер подкрепил мем криптовалутата Dogecoin

Изминаха само няколко дни, откакто Maverics започнаха да приемат популярната мем криптовалута, но вече са получили над 20,000 DOGE (приблизително $1,000).Dogecoin до $1?Въпреки че сумата може да не из...
МАР. 7, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света