НАЧАЛО Други

Coinbase получава зелена светлина да предлага крипто попечителство

ОКТ. 24, 2018 10:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Coinbase получава зелена светлина да предлага крипто попечителство

Coinbase направи още едно пионерско движение в регулаторното тресавище, което е крипто. Компанията вчера обяви, че нейното институционално крило, Coinbase Custody Trust Company, е получило одобрение от регулаторните органи на щата Ню Йорк, за да работи като "независим квалифициран попечител".


Coinbase може да работи като квалифициран попечител


Квалифицираният попечител работи по подобие на дадена банка, толкова много, че понякога се нарича "банка-попечител", тъй като има право да държи пари на други хора. По принцип, целта на попечителя е да минимизира кражбата и / или загубата на средства. Coinbase е сред първите крипто компании, които да достигнат този статут, като BitGo получи наскоро одобрение от дивизията за банковото дело на Южна Дакота, за да работи и като квалифициран попечител.

Coinbase Custody Trust Company легално е отделно дружество от Coinbase. Това означава, че неговите средства и сметки ще бъдат организирани отделно от съществуващия капитал и средствата, държани от Coinbase.


Този ход не засяга обикновените потребители на продукти на Coinbase, въпреки че по-големите притежатели може да открият, че имат нови опции и продукти, с които разполагат през следващите месеци.


Остава да се види, ако Coinbase ще иска одобрение от други юрисдикции, като ЕС, за подобно лицензиране. Според съобщението на Департамента за финансови услуги в Ню Йорк, фирмата също така е упълномощена по закон да защитава крипто активите.

Според Coinbase, това е важно допълнение към клиентите им, повечето от които използват фирмата, за да са сигурни, че правят легални сделки в пространството на криптовалутите. В своя блог, компанията пише:

"За нашите клиенти, работещи в New York State Trust Company, е нещо повече от нов лиценз - това е важна част от регулаторната яснота, която ще ни позволи да съхраняваме повече активи и да добавяме нови функции като залагания".

Ключовата дума тук е съответствие. Докато мнозина в Биткойн общността продължават да се изправят пред бизнес модела "биткойн банка" или притока на традиционни финансови оператори в крипто пространството, много по-нови конверсии и хора, интересуващи се от крипто, имат много по-голям страх от репресии на правителството за нерегламентираната употреба на криптовалути.

Този ход също така добавя известна степен на отчетност към Coinbase, що се отнася до притежаването на голяма валута - с новите услуги, които те могат да предложат на по-големи клиенти, те вече разполагат с нов набор от санкции и разузнавателни ъгли, които са отворени за тях.


Криптото вече не е безмислен актив


Преди не толкова много години, да инвестираш в Биткойн беше считано за глупаво, прекалено идеалистично или направо необичайно. Днес обаче няма голяма финансова фирма или субект, който не е взел под внимание класа на активите, които създават бъдещето.

Повечето от тях имат действащи планове, за да се справят с новата реалност: блокчейн е тук за да остане, а токените, които ги захранват, са много ценни. Хората като ветерана банкер Джейми Димон могат да продължат да хулят криптовалутите, докато тихо се стремят да се възползват от тях, но днешните "умни пари" знаят, че не трябва да вярват на епитетите му.

От самото начало Coinbase разбира, че кибер хейтърите биха предпочели да минимизират или да пренебрегнат: BTC и други криптовалути имат най-голям шанс да оцелеят, когато не са толкова активно под прицела на правителствата. Създаването и лицензирането на Coinbase custody е само последният ход на компанията в съответствие с този философски реализъм.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света