НАЧАЛО Регулации

Coinbase получава одобрение от регулаторни органи

ЮЛИ. 17, 2018 20:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Coinbase получава одобрение от регулаторни органи

Вчера Блумберг съобщи, че Coinbase най-накрая получи зелена светлина от регулаторите да предлага търговия с крипто активи.

 


Виждайки списъка на Coinbase SEC-регулирането на крипто ценни книжа е тема на дискусия в това зараждащо се пространство в продължение на месеци. В блог публикацията от началото на юни Асиф Хиржи, президент и главен оперативен директор на Coinbase, пише за "пътя" на обмена към предлагането на подкрепа за крипто ценни книжа. Той написа:
Днес обявяваме, че Coinbase е на път да управлява регулиран брокер-дилър, чакайки одобрение от федералните власти. Ако бъде одобрен, Coinbase скоро ще може да предлага базирани на блокчейн ценни книжа, под надзора на Комисията за ценни книжа и фондови борси в САЩ (SEC) и на регулаторния орган за финансовата индустрия (FINRA) ... Всичко това е възможно заради придобиването на Keystone Capital Corp ., Venovate Marketplace Inc. и Digital Wealth LLC.

Но с вчерашното съобщение, Coinbase най-накрая получи зелена светлина от регулаторите, под формата на одобрение от SEC на САЩ и регулаторния орган за финансовата индустрия (FINRA).

Говорител на Coinbase заяви пред Bloomberg, че с този знак за одобрение американската борса вече ще може да придобие трите споменати по-горе компании.

Придобиването на тези фирми, свързани с финтех, ще позволи на платформата да улесни разнообразието от услуги, свързани с криптовалути, за крипто ценни книжа, които стават все по-разпространени. С покупката на тези три дружества Coinbase вече може да бъде класифицирана като първата компания, свързана с криптовалутите, която има статут на брокер-дилър, алтернативна система за търговия и регистриран инвестиционен консултант наведнъж.


Новите лицензи, предоставени на борсата, ще позволят на Coinbase да позволи на клиентите си в крайна сметка да търгуват с токенизирани ценни книжа, ICO, заедно с това да позволят на фирмата да предлага маржин и извънборсови услуги.

Говорителят на компанията също отбеляза, че Coinbase ще започне да прилага собствените си технологии в новообразувани дъщерни дружества, но не дава подробности за този ход.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Турция забранява използването на криптовалути за разплащане

В доклада се посочва, че на доставчиците на платежни услуги също им е забранено да включват дигитални активи в своите бизнес модели "пряко или косвено“.Това се случва, след като PayPal направи съобщен...
АПР. 17, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутите могат да бъдат таргетирани от регулаторите, според директора на Kraken

Редица служители - от министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън до президента на Европейската централна банка Кристин Лагард - алармират за използването на Биткойн за пране на пари, финансиране на те...
АПР. 16, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Британците затягат мерките за бизнесите с криптовалути

Банки, бизнеси с крипто активи: "REP-CRIM"Политиката на регулатора се промени, тъй като принуждава бизнесите, които работят с дигитални активи, да подават доклади за финансови престъпления, за да помо...
МАР. 31, 2021 20:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Великобритания ще се фокусира върху регулация на стабилните монети

Глен направи своите коментари по време на изказване на конференция, организирана от City & Financial Global във вторник, предаде Reuters.За Глен решението на Великобритания да даде приоритет на ст...
МАР. 31, 2021 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света