НАЧАЛО Регулации

Coinbase получава одобрение от регулаторни органи

ЮЛИ. 17, 2018 20:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Coinbase получава одобрение от регулаторни органи

Вчера Блумберг съобщи, че Coinbase най-накрая получи зелена светлина от регулаторите да предлага търговия с крипто активи.


Виждайки списъка на Coinbase SEC-регулирането на крипто ценни книжа е тема на дискусия в това зараждащо се пространство в продължение на месеци. В блог публикацията от началото на юни Асиф Хиржи, президент и главен оперативен директор на Coinbase, пише за "пътя" на обмена към предлагането на подкрепа за крипто ценни книжа. Той написа:
Днес обявяваме, че Coinbase е на път да управлява регулиран брокер-дилър, чакайки одобрение от федералните власти. Ако бъде одобрен, Coinbase скоро ще може да предлага базирани на блокчейн ценни книжа, под надзора на Комисията за ценни книжа и фондови борси в САЩ (SEC) и на регулаторния орган за финансовата индустрия (FINRA) ... Всичко това е възможно заради придобиването на Keystone Capital Corp ., Venovate Marketplace Inc. и Digital Wealth LLC.

Но с вчерашното съобщение, Coinbase най-накрая получи зелена светлина от регулаторите, под формата на одобрение от SEC на САЩ и регулаторния орган за финансовата индустрия (FINRA).

Говорител на Coinbase заяви пред Bloomberg, че с този знак за одобрение американската борса вече ще може да придобие трите споменати по-горе компании.

Придобиването на тези фирми, свързани с финтех, ще позволи на платформата да улесни разнообразието от услуги, свързани с криптовалути, за крипто ценни книжа, които стават все по-разпространени. С покупката на тези три дружества Coinbase вече може да бъде класифицирана като първата компания, свързана с криптовалутите, която има статут на брокер-дилър, алтернативна система за търговия и регистриран инвестиционен консултант наведнъж.


Новите лицензи, предоставени на борсата, ще позволят на Coinbase да позволи на клиентите си в крайна сметка да търгуват с токенизирани ценни книжа, ICO, заедно с това да позволят на фирмата да предлага маржин и извънборсови услуги.

Говорителят на компанията също отбеляза, че Coinbase ще започне да прилага собствените си технологии в новообразувани дъщерни дружества, но не дава подробности за този ход.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света