НАЧАЛО Регулации

Coinbase оттеглиха обявяването на одобрение от регулаторните органи

ЮЛИ. 18, 2018 17:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Coinbase оттеглиха обявяването на одобрение от регулаторните органи

Крипто обмена и портфейл Coinbase оттегли предходното си изявление, че е получил одобрение от Комисията за ценни книжа и борси (SEC) на САЩ за търговия с ценни книжа, съобщава Bloomberg на 18-и юли.

 


Миналата седмица Coinbase съобщи, че вече може да работи като брокерски дилър, предлагайки цифрови токени, считани за ценни книжа. Това стана след придобиването на Keystone Capital Corp., Venovate Marketplace Inc. и Digital Wealth LLC.

Както се съобщава по това време, придобиването се осъществява с благословията на два регулатора: SEC и регулаторния орган за финансовата индустрия (FINRA).

Оттогава Coinbase оттеглиха изявлението си, твърдейки че всъщност не е получила подобна регулаторна подкрепа.

В изпратените на Bloomberg коментари, говорителката на Coinbase Рейчъл Хоровиц написа, че "не е правилно да се каже, че SEC и FINRA одобриха закупуването на Keystone от Coinbase, защото SEC не участва в процеса на одобрение".

Докато FINRA "отказа да коментира" по въпроса, SEC потвърди, че не е дала изрично одобрение за сделката. Хоровиц пише, че комуникацията на Coinbase със SEC е била "неформална".


Одобрението на SEC не се изисква за промяна на приложението за контрол. Coinbase обсъди аспекти на предлаганите от нея операции, включително придобиването на Keystone Entity, на неформална основа с няколко членове на персонала на SEC.

Няколко други компании, свързани с крипто, също така са започнали процес на търсене на подобни лицензи с регулаторните органи на САЩ.

В началото на юни се появиха слухове, че "Robinhood" е в разговори, за да получи банков лиценз в САЩ. Приложението Circle също се преследва както банков лиценз, така и с регистрацията като място за търговия и брокерска дейност със SEC.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Швейцарският кантон Цуг вече приема Биткойн и Етериум за данъчни плащания

Кантонът Цуг си партнира с Bitcoin Suisse за инициативата, което означава, че швейцарската крипто фирма ще преобразува данъчните плащания на BTC и ETH на местните жители в швейцарски франкове за власт...
ФЕВ. 22, 2021 13:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руското правителство подготвя закон за данъчно облагане на криптовалутите

Според официално съобщение на руската Държавна дума, Комисията по държавното строителство и законодателство на Дума е одобрила законопроект за данъчното облагане на криптовалутите на 15-ти февруари. Н...
ФЕВ. 17, 2021 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хестър Пиърс призова за регулаторна яснота за криптовалутите

Комисарят на SEC Хестър Пиърс вярва, че сега повече от всякога са необходими ясни правила за криптовалутата, поради активното възприемане на класа активи от страна на фирми като Tesla и Mastercard.&nb...
ФЕВ. 15, 2021 21:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индия пак ще забрани всички криптовалути

В разговор с Bloomberg източникът твърди, че използването на криптовалута във всичките ѝ форми ще бъде забранено съгласно нов закон, който се очаква скоро да бъде въведен в парламента.  Тран...
ФЕВ. 12, 2021 15:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света