НАЧАЛО Регулации

Coinbase оттеглиха обявяването на одобрение от регулаторните органи

ЮЛИ. 18, 2018 17:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Coinbase оттеглиха обявяването на одобрение от регулаторните органи

Крипто обмена и портфейл Coinbase оттегли предходното си изявление, че е получил одобрение от Комисията за ценни книжа и борси (SEC) на САЩ за търговия с ценни книжа, съобщава Bloomberg на 18-и юли.


Миналата седмица Coinbase съобщи, че вече може да работи като брокерски дилър, предлагайки цифрови токени, считани за ценни книжа. Това стана след придобиването на Keystone Capital Corp., Venovate Marketplace Inc. и Digital Wealth LLC.

Както се съобщава по това време, придобиването се осъществява с благословията на два регулатора: SEC и регулаторния орган за финансовата индустрия (FINRA).

Оттогава Coinbase оттеглиха изявлението си, твърдейки че всъщност не е получила подобна регулаторна подкрепа.

В изпратените на Bloomberg коментари, говорителката на Coinbase Рейчъл Хоровиц написа, че "не е правилно да се каже, че SEC и FINRA одобриха закупуването на Keystone от Coinbase, защото SEC не участва в процеса на одобрение".

Докато FINRA "отказа да коментира" по въпроса, SEC потвърди, че не е дала изрично одобрение за сделката. Хоровиц пише, че комуникацията на Coinbase със SEC е била "неформална".


Одобрението на SEC не се изисква за промяна на приложението за контрол. Coinbase обсъди аспекти на предлаганите от нея операции, включително придобиването на Keystone Entity, на неформална основа с няколко членове на персонала на SEC.

Няколко други компании, свързани с крипто, също така са започнали процес на търсене на подобни лицензи с регулаторните органи на САЩ.

В началото на юни се появиха слухове, че "Robinhood" е в разговори, за да получи банков лиценз в САЩ. Приложението Circle също се преследва както банков лиценз, така и с регистрацията като място за търговия и брокерска дейност със SEC.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Европейският съюз предлага цялостна регулаторна рамка за криптовалутите

Потвърждавайки доклад от миналата седмица, Европейската комисия предложи в четвъртък законодателство, което ще превърне криптовалутите в регулиран финансов инструмент.Наречен "Регламент за пазарите на...
СЕП. 25, 2020 22:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Русия предлагат нови изисквания за данъчното облагане на крипто

Сега министерството иска да въведе наказателна отговорност за недеклариране на данъци върху крипто, включително затвор до три години.Според доклад на "Комерсант" от 24-ти септември, министерството пре...
СЕП. 24, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Масовото приемане на криптовалутите в Африка се засилва значително

Експлозивният растеж, обаче, привлече вниманието на финансовите регулатори в Африка, прoбуждайки опасения, че бързането с въвеждането на строг надзор може да потуши иновациите в местната крипто индуст...
СЕП. 23, 2020 16:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света