НАЧАЛО Регулации

Coinbase оттеглиха обявяването на одобрение от регулаторните органи

ЮЛИ. 18, 2018 17:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Coinbase оттеглиха обявяването на одобрение от регулаторните органи

Крипто обмена и портфейл Coinbase оттегли предходното си изявление, че е получил одобрение от Комисията за ценни книжа и борси (SEC) на САЩ за търговия с ценни книжа, съобщава Bloomberg на 18-и юли.


Миналата седмица Coinbase съобщи, че вече може да работи като брокерски дилър, предлагайки цифрови токени, считани за ценни книжа. Това стана след придобиването на Keystone Capital Corp., Venovate Marketplace Inc. и Digital Wealth LLC.

Както се съобщава по това време, придобиването се осъществява с благословията на два регулатора: SEC и регулаторния орган за финансовата индустрия (FINRA).

Оттогава Coinbase оттеглиха изявлението си, твърдейки че всъщност не е получила подобна регулаторна подкрепа.

В изпратените на Bloomberg коментари, говорителката на Coinbase Рейчъл Хоровиц написа, че "не е правилно да се каже, че SEC и FINRA одобриха закупуването на Keystone от Coinbase, защото SEC не участва в процеса на одобрение".

Докато FINRA "отказа да коментира" по въпроса, SEC потвърди, че не е дала изрично одобрение за сделката. Хоровиц пише, че комуникацията на Coinbase със SEC е била "неформална".


Одобрението на SEC не се изисква за промяна на приложението за контрол. Coinbase обсъди аспекти на предлаганите от нея операции, включително придобиването на Keystone Entity, на неформална основа с няколко членове на персонала на SEC.

Няколко други компании, свързани с крипто, също така са започнали процес на търсене на подобни лицензи с регулаторните органи на САЩ.

В началото на юни се появиха слухове, че "Robinhood" е в разговори, за да получи банков лиценз в САЩ. Приложението Circle също се преследва както банков лиценз, така и с регистрацията като място за търговия и брокерска дейност със SEC.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света