НАЧАЛО Регулации

Coinbase отложи листинга си след $6.5 милиона глоба от CFTC

МАР. 22, 2021 13:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Coinbase отложи листинга си след $6.5 милиона глоба от CFTC

Криптообменът се изплъзва от регулаторния контрол с минимални последици, но няма листване на борси до следващия месец.

 

След уреждане на обвиненията за неправилно отчитане на обема на борсата и “самотъргуване” със CFTC вчера, се появиха доклади, че борсата Coinbase ще проведе листването на акциите си към следващия месец. Преди това се очакваше компанията да стане публична през март.

 

Вчера, на 19-ти март, Комисията за търговия със стокови фючърси обяви споразумение с Coinbase за обвинения, че компанията неточно е отчела данни за търговия с Биткойн и че служител извършвал вътрешна търговия, за да създаде илюзията за обем и търсене на Лайткойн.

 

Докладването на невярна, подвеждаща или неточна информация за транзакциите подкопава целостта на ценообразуването на цифрови активи”, заяви действащия директор на Enforcement Винсент Макгонагъл. 

 

Това действие за принудително изпълнение изпраща съобщението, че Комисията ще действа, за да защити целостта и прозрачността на такава информация.

 

В заповедта на CFTC се казва, че между януари 2015 г. и септември 2018 г. компанията е управлявала две автоматизирани програми за търговия, Hedger и Replicator. Докато борсата разкрива използването на програма за търговия, те не разкриват, че използват две, които често търгуват помежду си.

 

В резултат на това Coinbase API предоставя измамни данни за търговия на субекти като CME Bitcoin Real Time Index и CoinMarketCap, както и NYSE Bitcoin Index чрез “директно предаване” от Coinbase.

 

CFTC отбелязва, че тези фалшифицирани данни “потенциално са довели до предполагаем обем и ниво на ликвидност на цифровите активи, включително Биткойн, които са фалшиви, подвеждащи или неточни”.

 

Освен това в съобщението се отбелязва, че служител умишлено е поставил съвпадащи LTC / BTC сделки в рамките на шестседмичен период през 2016 г., за да създаде илюзията за ликвидност и търсене на LTC. CFTC намери Coinbase за “косвено отговорен” за тези измамни сделки.

 

Общата санкция за тези такси е 6,5 милиона долара.

 

След споразумението с CFTC, доклад късно снощи от Bloomberg казва, че борсата е отложила директното им котиране за следващия месец.

 

Позовавайки се на “хора, запознати с въпроса”, Bloomberg каза, че плановете за предлагане на акции през март на американските борси “са се провалили” и не са предоставени повече подробности.

 

По-рано този месец Bloomberg цитира анонимни източници, за да съобщи, че Джъстин Сън е спечелил аукциона на Christie's за близо 70 милиона долара за Beeple NFT, който по-късно се оказа фалшив, както и че Binance е под разследване от CFTC, защото позволява на жителите на САЩ да извършват незаконни сделки. Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао енергично отрече твърденията на доклада.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Турция забранява използването на криптовалути за разплащане

В доклада се посочва, че на доставчиците на платежни услуги също им е забранено да включват дигитални активи в своите бизнес модели "пряко или косвено“.Това се случва, след като PayPal направи съобщен...
АПР. 17, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутите могат да бъдат таргетирани от регулаторите, според директора на Kraken

Редица служители - от министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън до президента на Европейската централна банка Кристин Лагард - алармират за използването на Биткойн за пране на пари, финансиране на те...
АПР. 16, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Британците затягат мерките за бизнесите с криптовалути

Банки, бизнеси с крипто активи: "REP-CRIM"Политиката на регулатора се промени, тъй като принуждава бизнесите, които работят с дигитални активи, да подават доклади за финансови престъпления, за да помо...
МАР. 31, 2021 20:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Великобритания ще се фокусира върху регулация на стабилните монети

Глен направи своите коментари по време на изказване на конференция, организирана от City & Financial Global във вторник, предаде Reuters.За Глен решението на Великобритания да даде приоритет на ст...
МАР. 31, 2021 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света