НАЧАЛО Други

Coinbase отчита много силно тримесечие - обемът на ETH надминава този на BTC

АВГ. 11, 2021 11:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Coinbase отчита много силно тримесечие - обемът на ETH надминава този на BTC

Coinbase генерира приходи от $2,23 милиарда за второто тримесечие на 2021 г., тъй като обемът на търговия на Етериум надмина този на Биткойн за първи път в платформата.

Coinbase публикува своя отчет за второто тримесечие на 10-ти август и приходите на крипто борсата надминаха прогнозите на анализаторите - със стандартните за индустрията финансови оценки Refinitiv прогнозира $1.78 милиарда очаквани приходи за компанията. Печалбата на акция на Coinbase достигна $3.45, в сравнение с прогнозите от $2.33.


Търговската платформа отчете нетна печалба от $1.6 милиарда през второто тримесечие, което е огромно увеличение от 4,900% от регистрираните $32 милиона за същия период на 2020 г.


За първи път в деветгодишната история на Coinbase, ETH бие BTC по обем на търговия


Активите представляват съответно 26% и 24% от общия обем. Обемът на търговия с BTC спадна с 39% в сравнение с първото тримесечие, докато ETH претърпя увеличение от 23% в рамките на този период.


В доклада Coinbase заяви, че спадът в обема на търговия с BTC може да е бил резултат от намаляването на общия обем на Биткойн “като процент от общия обем на спот обмена”, заедно с добавянето на много нови активи, към които се наблюдава повишен интерес.


Фирмата приписва нарастването на обема на търговия с ETH на ръста в DeFi и NFT екосистемите, заедно с повишеното търсене поради стейкинг на Етериум 2.0.


Coinbase отбеляза 38% увеличение на общия обем в сравнение с първото тримесечие, като фирмата обработи обем от $462 милиарда през второто тримесечие.


Оперативните разходи също бяха високи, на обща стойност от $1.35 милиарда и се равняваха на 67% от нетните приходи.


Coinbase заяви, че второто тримесечие на 2021 г. е “силно тримесечие”, което наблюдава “растеж и диверсификация” в цялата платформа, като докладът подчертава значително увеличение на потребителите на дребно и институционалните клиенти:


Месечните потребители на транзакции на дребно (MTU) нараснаха до 8,8 милиона, с 44% повече от първото тримесечие на 2021 г. Проверените потребители бяха 68 милиона. Сега имаме над 9,000 институции, които продължават да задълбочават и разширяват дейността си в крипто икономиката.


Търговците на дребно представляват $145 милиарда на общия обем, докато институционалните инвеститори представляват $317 милиарда, което се равнява на увеличение съответно с 20% и 47% в сравнение с първото тримесечие.


Десет от топ 100 на най-големите хедж фондове по отношение на управляваните активи (AUM) са клиенти на платформата:


Освен това през последните месеци сме създали партньорства с лидери в индустрията, включително Илон Мъск, PNC Bank, SpaceX, Tesla, Third Point LLC и WisdomTree Investments.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Обемът на търговия на Binance достигна невероятните $100 милиарда за един ден

100 billion traded yesterday on #binance pic.twitter.com/SelYpou3mL— CZ 🔶 Binance (@cz_binance) October 21, 2021Водещата крипто борса записа този важен етап в деня, в който Биткойн, най-голямата крипт...
ОКТ. 21, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC може да създадат собствена криптовалута

AMC е „хиперактивен в крипто“Арон намекна за плановете по време на интервю за CNBC, като отбеляза, че AMC "става хиперактивен в крипто"."Има много причини, поради които AMC може да бъде успешен емитен...
ОКТ. 21, 2021 20:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 2,000 квалифицирани специалисти на Career Show Marketing, Sales & Customer Service

Специализирано онлайн събитие за кариерно развитие в сферата на маркетинг, продажби и обслужване на клиенти - Career Show Marketing, Sales & Customer Service ще се проведе на 30-ти ноември. В съби...
ОКТ. 21, 2021 10:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple си партнира с дубайска форекс компания

Дубайската фирма ще използва RippleNet Cloud, за да установи коридор за парични преводи между ОАЕ и Малайзия.Плащанията, изпратени чрез Al Ansari Exchange, ще бъдат получени от MoneyMatch, малайзийски...
ОКТ. 21, 2021 09:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света