НАЧАЛО Други

Coinbase отчита $1.8 милиарда приходи за първото тримесечие на 2021

АПР. 7, 2021 14:51 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Coinbase отчита $1.8 милиарда приходи за първото тримесечие на 2021

Coinbase обяви впечатляващи резултати за първото тримесечие една седмица преди директния листинг на борсата в Nasdaq, оценявайки, че обемът на търговията е нараснал с 276%, а тримесечните приходи са достигнали 1,8 милиарда долара.

 

Приходите, разкрити в от компанията за първото тримесечие, кара нейните 190 милиона долара приходи по същото време миналата година, като компанията приписва част от този експлозивен растеж на бичия пазар на Биткойн.

 

Американската борса изчислява нетна печалба между $730 милиона и $800 милиона и EBIDTA от около $1,1 милиарда.

 

В бичия пазар също така се наблюдават над 6 милиона месечни активни потребители, спрямо 1,3 милиона през първото тримесечие, като крипто активите на платформата нарастват с 1,200% на годишна база от 17 милиарда до 223 милиарда долара.

 

Главният финансов директор на американската борса Алесиа Хаас заяви:

 

Видяхме рекордно високи цени, които повишават нивата на потребителска активност и обем на търговията на нашата платформа. 

 

С 56 милиона проверени потребители, Хаас предполага, че активните месечни потребители могат да се увеличат до най-много 7 милиона тази година, въпреки че тя предупреди, че може да спадне до 4 милиона, ако мечият пазар се завърне тази година.

 

Компанията харчи много средства за придобиване на нови клиенти. След листинга от следващата седмица Coinbase възнамерява да увеличи разходите си за продажби и маркетинг до между 12% и 15% от нетните приходи за тази година в опит да стимулира “значим растеж през 2021 г.

 

“С оглед на пълната 2021 г., за да мащабираме нашите операции и да продължим да стимулираме иновациите на продуктите, очакваме разходите ни за технология и развитие и нашите общи и административни разходи да бъдат между 1,3 милиарда и 1,6 милиарда долара, без компенсацията на базата на акции, в 2021 г.”

 

Резултатите от доклада са предварителни и неодитирани, но борсата иска да публикува подробен отчет преди листинга на Nasdaq, определен за 14-ти април. Компанията ще регистрира близо 115 милиона акции от клас А под символа COIN. Като директен листинг борсата няма да продава нови акции и може да регистрира само съществуващи акции, позволявайки на съществуващите заинтересовани страни да продадат своите акции на нови инвеститори.

 

Coinbase е получил множество оценки, вариращи от 68 млрд. долара въз основа на транзакции на частния пазар до над 120 млрд. долара.

 

Изпълнителният директор на инвестиционната компания New Constructs Дейвид Трейнър е скептичен по отношение на тези високи очаквания. “Очакваната оценка на Coinbase от около 100 милиарда долара е твърде висока”, каза той в бележка до клиентите в понеделник.

 

“Трудно е да се направи добър аргумент, че фирмата може да оправдае високите очаквания, заложени в нейната оценка, като се има предвид нарастващата конкуренция на зрял пазар за търговия с криптовалути и липсата на устойчивост в настоящия пазарен дял и маржове.”

 

Основателят на FTX Сам Банкман-Фрийд се обърна към Twitter, за да поздрави Coinbase за впечатляващите тримесечни цифри и предстоящия листинг на IPO и сподели нови данни за борсата му.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Free Bitcoin АПР. 7, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933 Крипто Маниак АПР. 7, 2021 Как да печелим от дигиталното злато - криптовалути биткойн, подробно описание тук: WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM
Изкажете мнение
Още Други новини

Даниел Петканов отговаря на Любо Жечев - показва крипто портфейла си

В оригиналния клип, който отразихме по-рано, Лудият Репортер говори за инвестицията си в криптовалути, какво го е тласнало към това и как в крайна сметка е успял да инвестира. Много хора, включително ...
АПР. 17, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-старият магазин за вино в Америка ще приема плащания в Dogecoin (DOGE)

Според прессъобщението на Acker фирмата ще приеме Биткойн, Биткойн Кеш, Етериум, Dogecoin, PAX, Gemini Dollar и BUSD с помощта на криптопроцесора BitPay.Председателят на Acker Джон Капон каза следното...
АПР. 17, 2021 11:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Rothschild Investment Corp купува 250,000 акции от Етериум тръста на Grayscale

Базираната в Чикаго финансова институция Rothschild Investment Corp е придобила 265,302 акции в ETH тръста на Grayscale, според декларация от 15-ти април до Комисията по ценни книжа на САЩ (SEC).Фирма...
АПР. 16, 2021 20:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Немски програмист дарява $1,2 милиона от своя Биткойн за политическа партия

Според базирания в Хамбург вестник Die Zeit, Мориц Шмид, разработчик на софтуер от североизточния град Грайфсвалд, е изпратил 1 милион евро (около $1,2 милиона) на зелената партия в Германия, известна...
АПР. 17, 2021 10:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света