НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Coinbase e критикуван по повод предлагането на 0x

ОКТ. 25, 2018 18:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Coinbase e критикуван по повод предлагането на 0x

Известно е, че Coinbase има връзка с 0x и инвестиционната компания Scalar Capital.

Някои подозират, че Scalar Capital е използвала връзките си с Coinbase, за да качи 0x токена на платформата, тъй като много хора в Scalar Capital са ранни инвеститори.


Накратко, Линда Ши, бивш продуктов мениджър в Coinbase, понастоящем е управляващ директор в Scalar Capital, където също е съосновател. Съпругът на Ши е съоснователят на 0x, Уил Уорън. Джордан Клифърд е бивш водещ инженер в Coinbase, но сега е управляващ директор в Scalar, където също е съосновател.

Освен това Максим Степаненко е и съветник на Scalar и инженер в Coinbase. Той е участвал в създаването на документа на "Coinbase" - "Digital Asset Framework" (DAF) - за вписване на нови активи. Той е включен в документа на DAF като софтуерен инженер. Степаненко предполагаемо е изтрил връзката със Scalar от своя Twitter профил.

Не е съвсем ясно дали Scalar Capital е инвестирал в 0x, но ключовите членове на Scalar са били ранни инвеститори в 0x, а Scalar мениджмънтът е представил 0x проекта на своите инвеститори. Направиха това чрез презентация ("pitch deck"), която включва 0x и която описва ранния достъп на екипа до проекта като "добавена стойност" за бъдещи инвеститори.

Източници отричат, че Scalar Capital има някакво влияние върху решението да се предлага 0x, те също така отричат, че Scalar Capital е имала вътрешна информация за това кога Coinbase ще предлага 0x .

Coinbase е бил изправен пред обвинения за търговия с вътрешна информация и преди. Най-значителният случай е този с Биткойн Кеш, през декември 2017 г., Тогава драматичното покачване на цените предшества изненадващото обявяване, че цифровата валута ще бъде качена на платформата. След това цената се понижи от 9,500 до 1,550 долара.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Cardano обяви едно от най-значителните си партньорства

Екипът на Cardano сподели блог публикация, обявявайки партньорство с Chainlink, което ще доведе до интегриране на оракулите на блокчейна. Това ще помогне на разработчиците да изградят интелигентни дог...
СЕП. 26, 2021 11:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор споделя възлгедите си за Cardano (ADA)

Анализаторът каза, че най-добрата входна точка за Cardano може да e изчезнала, след като активът отскочи от ключовото ниво на подкрепа на $1.86.“Ако искате да влезете в Cardano, това беше регионът, къ...
СЕП. 26, 2021 10:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този алткойн скочи с над 100% на фона на спада

Данните от CoinGecko показват, че цената на Spell Token (SPELL), който в момента има пазарна капитализация от около $213 милиона, се повиши от 7-дневното дъно от $0.00197753 до максимум от $0.00428190...
СЕП. 25, 2021 17:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво следва за Биткойн и Етериум след новините от Китай?

В своя неотдавнашен туит, изпълнителният директор на крипто хедж фонда Galaxy Digital и бивш мениджър на активи на Goldman Sachs, Майк Новограц, заяви, че вярва, че Биткойн и Етериум ще се консолидира...
СЕП. 25, 2021 14:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света