НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Coinbase добавя първата си стабилна монета

ОКТ. 23, 2018 22:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Coinbase добавя първата си стабилна монета

Крипто обменът Coinbase обяви този вторник подкрепата за издадената от Circle стабилна монета.

В блог публикация се казва, че американските клиенти извън щата Ню Йорк вече могат да купуват, продават, изпращат и получават USD // Coin (USDC), която за първи път бе обявена миналия месец.


Coinbase възнамерява да предложи монетата на клиенти в различни региони за в бъдеще.


USDC е първава стабилна монета, поддържана от Coinbase, и е само вторият токен на ERC-20, който клиентите на борсата могат да търгуват, след като добави 0x по-рано този месец.

"Основната технология зад USDC беше разработена съвместно между Coinbase и Circle, в качеството ни на партньори и съоснователи на новия CENTRE консорциум", обяснява публикацията.

Всеки токен е подкрепен от щатски долари в съотношение 1 : 1 добави публикацията, което означава, че е 100% обезпечена.

Предимството на базиран на блокчейн цифров долар като USDC е по-лесно да се програмира с него, изпраща се бързо, използва се в dApps и се съхранява локално от традиционните долари, базирани на банкови сметки. Затова го смятаме за важна стъпка към по-отворена финансова система.

Coinbase Wallet вече поддържа "USDC" и Coinbase Pro ще започне да подкрепя токена в рамките на ​​следващите няколко седмици, отбеляза публикацията.

В отделна публикация, съоснователите на Circle Джереми Алер и Щон Невил очертаха консорциума CENTRE, който стартира във вторник с Coinbase.

CENTRE, обявен за първи път миналата година, беше инициатива на Circle, насочена към изграждането на платежна мрежа. Новият консорциум се основава на това, според публикацията.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Ще успее ли Cardano (ADA) да достигне $4 преди края на годината?

Cardano (и родния токен на платформата ADA) се представят забележително от началото на годината. Активът достигна годишна възвръщаемост от близо 1,027%. Въпреки че навлезе в период на голяма консолида...
СЕП. 23, 2021 12:21 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор коментира пазарния спад

Credible казва на своите 241,400 последователи в Twitter, че следи Етериум да достигне дъно на седмична подкрепа.“Почти стигна целта ми, търся около $2,700 ETH.” Друга монета, която търговецът следи е...
СЕП. 23, 2021 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Трейдър забеляза мечи модел при Етериум

Той писа на своите последователи в Twitter, че вижда голям мечи модел, който се формира при криптовалутата.“НЕ казвам, че го вярвам и казвам, че не го шортвам - но дали ви харесва или не, ако притежав...
СЕП. 22, 2021 14:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Найджъл Грийн споделя прогнозата си за Cardano (ADA)

Cardano скоро може да достигне нови върхове, според изпълнителния директор на deVere Group Найджъл Грийн.Найджъл Грийн каза пред Business Insider, че четвъртата по големина криптовалута скоро може да ...
СЕП. 22, 2021 09:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света