НАЧАЛО Други

CLS тества блокчейн платежна банкова услуга

ЮЛИ. 30, 2018 09:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 CLS тества блокчейн платежна банкова услуга

CLS е на последния етап от тестването на блокчейн платежна банкова услуга, съобщи Financial News на 27-ми юли.


Услугата се очаква да бъде пусната в действие това лято, като най-малко седем банки се очаква да влязат в системата в първите месеци.

CLS, базираната в Ню Йорк система за глобални мулти-валутни парични сетълменти, работи съвместно с технологичната компания IBM, за да представи услугата за нетинг на разплащания, използвана чрез блокиране. Системата ще бъде включена в банковите системи, за да се повиши нивото на стандартизация на глобалните валутни пазари, както и да се намалят разходите за процеса.

В момента валутните пазари не разполагат със стандартизация, тъй като валутните институции са принудени да завършат процеса ръчно, което често води до разпръснати подходи към нетирането и води до по-високи разходи, отбелязва Financial Times.

CLS планира да предложи на членовете си две възможности за свързване с услугата CLSNet, като осигурява директна, както и посредническа връзка чрез доставчика на финансови съобщения на SWIFT. Говорителят на CLS обаче разясни, че клиентите ще разчитат на доставчика на SWIFT в първите етапи, докато директният хост ще бъде предлагана по-нататък.

Докато около седем банки са готови да тестват предстоящата услуга, според тях, това са само половината от онези, които първоначално подкрепиха проекта. Главният директор на стратегията и служител на CLS Алън Маркард разкри, че някои от големите членове на банката са предпазливи със свързването директно с блокчейн, тъй като технологията все още не е достатъчно тествана за сетълмент и съхранение на ценни книжа.

Маркард обясни, че банковите институции не могат "просто да инсталират софтуер", тъй като те първо трябва да "изградят оперативни знания", за да гарантират, че техните бази данни имат адекватна защита на личните данни.Изображение от phive/Shutterstock.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света