НАЧАЛО Други

CLS тества блокчейн платежна банкова услуга

ЮЛИ. 30, 2018 09:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 CLS тества блокчейн платежна банкова услуга
 

CLS е на последния етап от тестването на блокчейн платежна банкова услуга, съобщи Financial News на 27-ми юли.


Услугата се очаква да бъде пусната в действие това лято, като най-малко седем банки се очаква да влязат в системата в първите месеци.

CLS, базираната в Ню Йорк система за глобални мулти-валутни парични сетълменти, работи съвместно с технологичната компания IBM, за да представи услугата за нетинг на разплащания, използвана чрез блокиране. Системата ще бъде включена в банковите системи, за да се повиши нивото на стандартизация на глобалните валутни пазари, както и да се намалят разходите за процеса.

В момента валутните пазари не разполагат със стандартизация, тъй като валутните институции са принудени да завършат процеса ръчно, което често води до разпръснати подходи към нетирането и води до по-високи разходи, отбелязва Financial Times.

CLS планира да предложи на членовете си две възможности за свързване с услугата CLSNet, като осигурява директна, както и посредническа връзка чрез доставчика на финансови съобщения на SWIFT. Говорителят на CLS обаче разясни, че клиентите ще разчитат на доставчика на SWIFT в първите етапи, докато директният хост ще бъде предлагана по-нататък.

Докато около седем банки са готови да тестват предстоящата услуга, според тях, това са само половината от онези, които първоначално подкрепиха проекта. Главният директор на стратегията и служител на CLS Алън Маркард разкри, че някои от големите членове на банката са предпазливи със свързването директно с блокчейн, тъй като технологията все още не е достатъчно тествана за сетълмент и съхранение на ценни книжа.

Маркард обясни, че банковите институции не могат "просто да инсталират софтуер", тъй като те първо трябва да "изградят оперативни знания", за да гарантират, че техните бази данни имат адекватна защита на личните данни.Изображение от phive/Shutterstock.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света