НАЧАЛО Други

Civic си партнират с един от най-големите телекоми в света

ОКТ. 31, 2018 19:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Civic си партнират с един от най-големите телекоми в света

Civic, технология за проверка на самоличността, базирана на блокчейн, обяви ново партньорство с Rivetz, фирма за киберсигурност, базирана на децентрализиран хардуер.


Civic се присъединява към Rivetz в партньорството си с Eleven Paths, звеното за киберсигурност на Telefónica, един от най-големите телефонни оператори и доставчици на мобилни мрежи в света. Партньорството ще предложи проверка от следващо поколение, която подсигурява идентичността, а всичко това ще бъде подкрепено от блокчейн.

Гигантският телекомуникационен гигант Telefónica има приблизително 270 милиона предплатени и договорни мобилни абонати по света, според данните на Statistica. Мадридската компания, подкрепена от BBVA, CaixaBank и BlackRock, присъства в 21 страни в Европа и Латинска Америка.


Алиансът ще се съсредоточи върху сигурността и идентичността на мобилните потребители.


Целта е да се използва усъвършенстваната инфраструктура на Rivetz, Eleven Paths и Civic за лесна за ползване блокчейн технология, за да осигурят на потребителите надеждни цифрови идентичности, които те могат да контролират и управляват.

Civic позволява на потребителите да проверяват самоличността си в реално време, като им дават правомощия да решават как да споделят своята информация. В един свят, където идентичността на потребителите се експлоатира и използва без разрешение, технологията дава приоритет на хората и личния живот.


Вини Лингам, главен изпълнителен директор и съосновател на Civic, казва:
Способността да доказваш кой си ти е основна човешка нужда. Партньорството ни с Rivetz и ElevenPaths е мащабна стъпка в пускането на неусложнено решение за цифрова идентичност в ръцете на мобилните потребители, които след това дърпат конците. Концепцията за идентичност се променя бързо и очакваме с нетърпение революционно партньорство, което прави споделянето и проверката на идентичността, безопасно и безпроблемно.

Лингам разглежда партньорството като "масивна стъпка", добавяйки:
Тъй като информацията за самоличността е все по-уязвима, ние работим със съмишленици, за да създадем най-ефективните и най-сигурните решения за идентичност, които защитават неприкосновеността на личния живот на хората, без да се изисква събирането и съхранението им.

Telefónica определи основната си мисия като компания, която насърчава "връзките в живота, така че хората да могат да избират свят с неограничени възможности", когато стартират своя лозунг "Onlife Telco", през 2015 г.

Той установи ключови ценности, които съответстват на блокчейн стратегиите, за да дадат възможност на потребителите да заобикалят видовете въпроси, свързани с поверителността, на които са подложени във Facebook и други социални медийни компании, които използват личните данни на потребителите като свои.


Според Telefónica:
Ние вярваме, че технологията е част от живота на всеки. В днешно време свързването не е само, за да комуникираме един с друг, но е от съществено значение за нашия личен и професионален живот.

Нашата роля е да улесним удоволствието от връзката, да запазим използването на вашата информация и да ви предоставим контрол върху вашия цифров живот.

Rivetz ще използва Trusted Execution Environment (TЕЕ), хардуер, вграден в телефони, за да осигури допълнителен слой сигурност. Telefónica ще допълни технологията със своя модул за идентификация на абоната (SIM), осигурявайки допълнителен защитен слой за частни ключове в случай, че една от системите е компроментирана.

Civic ще използва своята технология за съхраняване на лична информация на място на дадено устройство и ще го защити с биометрични данни и криптиране на високо ниво. Това ще позволи на Civic да съхранява информацията на потребителите отделно от частните ключове на потребителите, осигурявайки още един защитен слой.


Стивън Спраг, главен изпълнителен директор на Rivetz, казва:
За нас е удоволствие да включим Civic като част от проекта, за да доставим на потребителя услуги за проверка на самоличността. Интегрирането на вградената сигурност и цифровата идентичност ще предложи лесна, но мощна нова възможност за потребителите.

Това е едно от няколкото решения за идентичност, използващи DLT. IOTA наскоро обяви решение за идентичност, използвайки вените в дланта на човек, а Microsoft обяви блокчейн инициатива за създаване и защита на цифровите идентичности.https://youtu.be/2XDGX41nr1oCivic в момента имат пазарна горна граница от $133 милиона по данни на WorldCoinIndex.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света