НАЧАЛО Други

Circle с 30% повече институционални инвеститори

ЮНИ. 28, 2018 14:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Circle с 30% повече институционални инвеститори

Приложението за цифрови плащания Circle отбеляза 30% увеличение на институционалните инвеститори, които са се присъединили към платформата им "Circle Trade" през май тази година.


В опитите да се отговори на това търсене, startup-а се опитва да развие своя продукт, като приложи по-голяма автоматизация към платформата, което ще помогне за обслужване на високочестотни сделки и по-големи блокчейн поръчки.


Circle продължава да завладява основния интерес


Не е страхотен месец за криптовалутите, но това не означава, че инвеститорите се отклоняват от това да се забъркат в пространството. Подкрепеният от Goldman Sachs Circle видя огромен скок в хедж фондовете и други основни инвеститори, които се присъединиха към платформата си за цифрова търговия през последния месец.

"Големите институционални инвеститори не преминават през брокер на телефонни разговори. Те преминават през електронен интерфейс ", каза Джереми Алайър, главен изпълнителен директор на Circle. "Развиваме това в по-традиционен продукт".

За да се справят с това увеличение в инвеститорите, които изискват високочестотни и блок поръчки, платформата "Circle Trade" става все по-дигитализирана и автоматизирана, каза компанията, според CNBC.

"През месец май, който беше много труден месец, видяхме рязко увеличаване на уникалните нови контра-партии", каза Алайър в интервю. - Много хора от институционалната страна се качват на борда.

Според интервюто през месец май Circle е отбелязало 30% увеличение на нови институционални клиенти и е направило 15 пъти повече транзакции на ден отпреди година - въпреки, че цената на Биткойн спадна с около 20% през май.

Причините за тези промени идват след получаването на обратна връзка от новите клиенти на Circle, които включват семейни офиси и фирми за рисков капитал. Те казаха, че Circle Trade, в сегашния си вид, не е бил оборудван да се справи с 100 000 долара или 1 милион долара високочестотни акции, с които са били свикнали клиентите.

Досега служителите на Circle в офиси в САЩ, Лондон и Хонг Конг ръчно биха котирали цена чрез платформа за незабавни съобщения като Skype, след което ще разрешат тези сделки. Circle, който улеснява всеки месец около 2 милиарда в долара сделки, обяви в понеделник, че поръчките и сетълментът ще бъдат достъпни чрез автоматизиран процес.


Разговори с американските регулатори


Както се съобщава по-рано този месец, Circle планира да получи федерален банков лиценз в САЩ, за да му помогне да предостави повече услуги на клиентите. Компанията също така се опитва да помогне на инвеститорите да купуват и продават токени, които се считат за ценни книжа, и за целта е регистрацията като посредничество и място за търговия с Комисията по ценни книжа и борси (SEC).

Това са смели ходове. Досега нито една свързана с криптовалутите организация не е получила споменатия статут от регулаторните органи на САЩ. Според Aлайър движението за работа с федералните власти (за разлика от държавното равнище) ще помогне да се намали броят на регулаторите, които Circle трябва да успокои. Това се дължи на факта, че федералните закони натрупват разнообразието от различни щатски закони, свързани със операциите за криптовалути.

Алайър е вокален поддръжник на криптовалутите, като каза по-рано този месец, че всички големи световни валути, като долара, йената и еврото, ще имат свои собствени цифрови версии:

"Нашето мнение е, че всяка фиатна валута ще бъде крипто. Изглежда неизбежно на този етап."

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Мениджър на фондове търси $50 милиона във финансиране чрез продажба на токени

Той ще бъде отворен както за търговци на дребно, така и за институционални участници.Фирмата ще си партнира с доставчикът на технологии и мениджър на фондове Realio за стартирането на Valentus Digital...
СЕП. 27, 2020 20:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света