НАЧАЛО Други

Circle с 30% повече институционални инвеститори

ЮНИ. 28, 2018 14:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Circle с 30% повече институционални инвеститори

Приложението за цифрови плащания Circle отбеляза 30% увеличение на институционалните инвеститори, които са се присъединили към платформата им "Circle Trade" през май тази година.


В опитите да се отговори на това търсене, startup-а се опитва да развие своя продукт, като приложи по-голяма автоматизация към платформата, което ще помогне за обслужване на високочестотни сделки и по-големи блокчейн поръчки.


Circle продължава да завладява основния интерес


Не е страхотен месец за криптовалутите, но това не означава, че инвеститорите се отклоняват от това да се забъркат в пространството. Подкрепеният от Goldman Sachs Circle видя огромен скок в хедж фондовете и други основни инвеститори, които се присъединиха към платформата си за цифрова търговия през последния месец.

"Големите институционални инвеститори не преминават през брокер на телефонни разговори. Те преминават през електронен интерфейс ", каза Джереми Алайър, главен изпълнителен директор на Circle. "Развиваме това в по-традиционен продукт".

За да се справят с това увеличение в инвеститорите, които изискват високочестотни и блок поръчки, платформата "Circle Trade" става все по-дигитализирана и автоматизирана, каза компанията, според CNBC.

"През месец май, който беше много труден месец, видяхме рязко увеличаване на уникалните нови контра-партии", каза Алайър в интервю. - Много хора от институционалната страна се качват на борда.

Според интервюто през месец май Circle е отбелязало 30% увеличение на нови институционални клиенти и е направило 15 пъти повече транзакции на ден отпреди година - въпреки, че цената на Биткойн спадна с около 20% през май.

Причините за тези промени идват след получаването на обратна връзка от новите клиенти на Circle, които включват семейни офиси и фирми за рисков капитал. Те казаха, че Circle Trade, в сегашния си вид, не е бил оборудван да се справи с 100 000 долара или 1 милион долара високочестотни акции, с които са били свикнали клиентите.

Досега служителите на Circle в офиси в САЩ, Лондон и Хонг Конг ръчно биха котирали цена чрез платформа за незабавни съобщения като Skype, след което ще разрешат тези сделки. Circle, който улеснява всеки месец около 2 милиарда в долара сделки, обяви в понеделник, че поръчките и сетълментът ще бъдат достъпни чрез автоматизиран процес.


Разговори с американските регулатори


Както се съобщава по-рано този месец, Circle планира да получи федерален банков лиценз в САЩ, за да му помогне да предостави повече услуги на клиентите. Компанията също така се опитва да помогне на инвеститорите да купуват и продават токени, които се считат за ценни книжа, и за целта е регистрацията като посредничество и място за търговия с Комисията по ценни книжа и борси (SEC).

Това са смели ходове. Досега нито една свързана с криптовалутите организация не е получила споменатия статут от регулаторните органи на САЩ. Според Aлайър движението за работа с федералните власти (за разлика от държавното равнище) ще помогне да се намали броят на регулаторите, които Circle трябва да успокои. Това се дължи на факта, че федералните закони натрупват разнообразието от различни щатски закони, свързани със операциите за криптовалути.

Алайър е вокален поддръжник на криптовалутите, като каза по-рано този месец, че всички големи световни валути, като долара, йената и еврото, ще имат свои собствени цифрови версии:

"Нашето мнение е, че всяка фиатна валута ще бъде крипто. Изглежда неизбежно на този етап."

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Децентрализираните борси отчитат $100 милиарда месечен обем за ноември

Според таблото за данни на The Block, общата сума за ноември е приблизително $99.5 милиарда към 28-ми ноември. Месечните обеми се покачват, откакто достигнаха дъното за годината от $56.35 милиарда дол...
НОЕ. 29, 2021 20:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китайска държавна медия предупреждава за рискове свързани с метавселената

В мнение, публикувано от държавния Economic Daily, се казва, че колкото по-гореща става метавселената, толкова повече обществеността трябва да остане спокойна.Авторът пише, че в бъдеще, когато техноло...
НОЕ. 29, 2021 14:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мъж кръщава сина си на любимата си криптовалута

Неговият туит не остана незабелязан от главния изпълнителен директор на Input Output Чарлз Хоскинсън, който приветства бебето на света.Welcome baby cardano to the world https://t.co/oXNx1sUi22— Charle...
НОЕ. 29, 2021 12:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Казахстан обмислят изграждането на АЕЦ за копаене на криптовалути

Ядрената алтернатива за снабдяване на енергийната система на страната е доста непопулярна сред гражданите. Въпреки това президентът Касим-Жомарт настоява, че предложението има за цел "да увеличи прино...
НОЕ. 28, 2021 18:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света