НАЧАЛО Регулации

Член от съвета на Европейската Централна Банка иска бърза регулация за Libra

ЮЛИ. 8, 2019 04:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Член от съвета на Европейската Централна Банка иска бърза регулация за Libra

Беноа Кьоре, член на изпълнителния съвет на Европейската Централна Банка (ЕЦБ), заяви, че финансовите регулатори трябва да действат бързо, за да се подготвят за стабилната монета на Facebook.

Според Bloomberg, Кьоре твърди, че разрешаването на развитието на нови финансови услуги и класове активи без ясна регулаторна рамка е безотговорно. Той направи следното заключение:

Ние финансовите регулатори трябва да действаме по-бързо, отколкото досега."


Според Кьоре, развитието на дигиталните активи разкрива пропуски в настоящите финансови регламенти и подчертава бавния темп на приемане на нови технологии от страна на банките:

Всички тези проекти са доста полезен "будилник" за регулатори и публични органи, тъй като те ни насърчават да повдигнем редица въпроси и може да ни накарат да подобрим начина, на работа.

Като цяло, ЕЦБ подхожда предпазливо с крипто активите, като един от служителите  на банката прогнозира, че криптовалутите ще се окажат „абсолютни небивалици“. Банката също така обсъди възможните ползи и недостатъци на дигитални валути на централни банки.

Реакцията на Кьоре е в съответствие с предсказанията на Джереми Алер, съосновател и главен изпълнителен директор на платежната компания Circle. В интервю за Bloomberg, Алер отбеляза, че се надява Libra да задейства разработването на национални политики за дигитални активи.

Миналата седмица, Комисията по финансовите услуги на Камарата на представителите на САЩ поиска от Facebook и неговите партньори да прекратят развитието на стабилната монета, именувана Libra.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Япония иска да ограничи ливъридж търговията на криптовалути

Япония, която вече е известна със строгите си крипто регулации, е на път да добави още един набор от правила. Според неотдавнашен доклад, страната се гласи да ограничи ливъридж търговията на криптовал...
МАР. 20, 2019 15:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хестър Пиърс: Крипто пазарите трябва да се саморегулират, когато е възможно

Комисарят на SEC Хестър Пиърс заяви, че подкрепя саморегулирането на пазарите на криптовалути, когато това е възможно. Комисарят направи изказването си по време на публичен разговор заедно с бившия пр...
МАР. 12, 2019 10:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

FINRA дава съвет относно разкриването на ICO измамите

Криптовалутите са вълнуваща нова граница, но чиито граници могат да ви оставят уязвими към непознатото и податливи на най-големите клопки в крипто света: измами с ICO. През последните две години почти...
СЕП. 8, 2018 12:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

7 европейски страни подписват споразумение за регулация на DLT

Правителството на Малта тази седмица обяви подписването на съвместна декларация за сътрудничество за DLT. Те се присъединиха към група от шест други европейски държави: Франция, Италия, Португалия, Ис...
ДЕК. 11, 2018 19:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света