НАЧАЛО Регулации

Член от съвета на Европейската Централна Банка иска бърза регулация за Libra

ЮЛИ. 8, 2019 04:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Член от съвета на Европейската Централна Банка иска бърза регулация за Libra

Беноа Кьоре, член на изпълнителния съвет на Европейската Централна Банка (ЕЦБ), заяви, че финансовите регулатори трябва да действат бързо, за да се подготвят за стабилната монета на Facebook.

Според Bloomberg, Кьоре твърди, че разрешаването на развитието на нови финансови услуги и класове активи без ясна регулаторна рамка е безотговорно. Той направи следното заключение:

Ние финансовите регулатори трябва да действаме по-бързо, отколкото досега."


Според Кьоре, развитието на дигиталните активи разкрива пропуски в настоящите финансови регламенти и подчертава бавния темп на приемане на нови технологии от страна на банките:

Всички тези проекти са доста полезен "будилник" за регулатори и публични органи, тъй като те ни насърчават да повдигнем редица въпроси и може да ни накарат да подобрим начина, на работа.

Като цяло, ЕЦБ подхожда предпазливо с крипто активите, като един от служителите  на банката прогнозира, че криптовалутите ще се окажат „абсолютни небивалици“. Банката също така обсъди възможните ползи и недостатъци на дигитални валути на централни банки.

Реакцията на Кьоре е в съответствие с предсказанията на Джереми Алер, съосновател и главен изпълнителен директор на платежната компания Circle. В интервю за Bloomberg, Алер отбеляза, че се надява Libra да задейства разработването на национални политики за дигитални активи.

Миналата седмица, Комисията по финансовите услуги на Камарата на представителите на САЩ поиска от Facebook и неговите партньори да прекратят развитието на стабилната монета, именувана Libra.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Libra е неудобство за законодателите

Крипто обменът ShapeShift отбелязва своя 5-годишен юбилей и Ерик Ворхийс, основателят и изпълнителен директор на борсата, наскоро огласи мислите си чрез подкаст от Epicenter, относно няколкото случки ...
АВГ. 17, 2019 10:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Нова Зеландия доходите в криптовалути са законни

Те също така предоставиха насоки за това как точно трябва да се облага актива.В бюлетина за данъчна информация, публикуван на 4-ти юли, Министерството на вътрешните приходи на Нова Зеландия обобщи раз...
АВГ. 14, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Чехия ще наложи по-строги крипто регламенти, отколкото изисква ЕС

Според доклад на местния вестник Hospodářské Noviny от 8-ми август, транспонирането на Чешката република в Петата директива на AML (ЕС) на Европейския съюз (ЕС) изглежда настроено да налага още по-стр...
АВГ. 10, 2019 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Южна Корея започват пряка регулация на крипто борсите

На 7 август бе съобщено за решението на FIU да се отдалечи от сегашната си практика за регулиране на криптовалутите по косвен начин, като предостави административни насоки на местните банки.Отклонение...
АВГ. 7, 2019 20:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света