НАЧАЛО Регулации

Чилийците ще трябва да плащат данъци върху крипто през 2019 г.

ЯНУ. 19, 2019 18:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Чилийците ще трябва да плащат данъци върху крипто през 2019 г.

Според съобщения, данъкоплатците в Чили ще трябва да плащат данъци върху доходите от криптовалути тази година, тъй като Службата за вътрешни приходи (Servicio de Impuestos Internos, SII) включи раздел за крипто активи във формуляр, който трябва да бъде попълнен в годишната данъчна декларация.


Според местните медии, миналата година правителството на страната управляваше криптовалутите, които не са обект на данък добавена стойност (ДДС), тъй като те се разглеждат като "нематериални активи". Чилийските данъкоплатци ще плащат данъци върху крипто-свързаните приходи, тъй като те ще увеличат техния общ доход. В Чили данъците върху дохода се изплащат ежегодно през април.

Според медията Diario Bitcoin, чилийското правителство за пръв път включва подобен раздел във формилярите си за криптовалути, които ще бъдат декларирани като „други собствени приходи и / или доходи на трети страни от компании, които декларират своя ефективен доход.“

Същата медия разкрива, че според официално писмо, подписано от директора на SII, Фернандо Бараза, тези, които търгуват с криптовалути, трябва да регистрират своите операции чрез „фактури, освободени от данъци“, за да може агенцията да ги наблюдава. Diario Bitcoin отбелязват, че бумът на криптовалутите в Чили видя как правителството започва да наблюдава тези дигитални активи, тъй като хората ги използват като „валидни валути за търговия с продукти и услуги“.


Въпреки че чилийците ще трябва да плащат данъци върху приходите си от криптовалута, правният статут на тези активи все още се обсъжда.


Въпреки това, в доклада се добавя, че някои смятат, че ходът на SII е положителен, тъй като „предлага легитимност на криптовалутите“.

CriptoNoticias, другa местна медия, съобщава, че са говорили с данъчния адвокат Патрисио Браво, член на неправителствена организация, наречена Bitcoin Chile, която разкри, че криптовалутната общност в страната чака становището на SII.

Той казва:
SII уреждат данъчното облагане по възможно най-широкooбхватен начин, което очевидно се дължи на две цели: от една страна да се разшири максимално данъчната структура, така че да обхванат всички видове крипто активи и от друга страна, поради липсата в чилийското законодателство на цифрите, специално предназначени за този вид инструменти, което затруднява генерирането на по-конкретни елементи.

Криптовалутните борси в Чили се борят, тъй като миналата година бяха засегнати от блокиране от банките, което накара финансовите институции затварят сметките си.

В различни правни битки, които последваха, първоначално обменът на криптовалути сякаш бе надделял, тъй като Четвъртата камара на Апелативния съд в Сантяго установи, че държавната Banco Estado трябва да отвори сметките. По-късно обаче, трети състав на чилийския Върховен съд отхвърли жалбите, като се обръщаше към банките.

Въпреки това, приемането на криптовалутите нараства в южноамериканската нация. Чилийската борса Crypto MKT си партнира с платформата за онлайн разплащания, за да позволи на 5000 местни търговци да приемат криптовалути, а Buda добави поддръжка на Lightning Network.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света