НАЧАЛО Регулации

Чили: 5,000 търговци могат да приемат криптовалути

АВГ. 10, 2018 13:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Чили: 5,000 търговци могат да приемат криптовалути
 

Чилийският крипто обмен Crypto МКТ наскоро обяви, че гражданите на страната вече могат да купуват продукти и услуги с криптoвалути от над 5,000 търговци чрез нова интеграция на процесор за крипто плащания.

Според съобщението, партньорството между Crypto MKT и платформата за онлайн плащания Flow.cl позволи на търговците да добавят опции за плащане с криптовалути чрез платформа, наречена CryptoCompra.com.

Платформата на CryptoCompra се предлага в Чили, Аржентина, Бразилия и Европа и позволява на клиентите да плащат на бизнеси, използвайки bitcoin, stellar или ethereum, като позволяват на търговците да получават плащанията си в pesos - фиатната валутата на страната.


Crypto MKT има гаранционен фонд, който гарантира, че плащанията, направени в крипто, не са засегнати от значителни колебания на цените.


Съобщението гласи (грубо преведено):
Има гаранционен фонд, който позволява плащанията да не бъдат повлияни от големи увеличения или намаления на цените на Биткойн, Етериум и Stellar. Това дава спокойствие и сигурност на клиента, тъй като няма да има изненади в плащанията си.

Освен това се посочва, че приемането на криптовалути позволява на бизнеса да приема плащания от цял ​​свят и им дава шанс да бъдат признати за "авангардна компания", която може да се радва на бързи и сигурни плащания.

Развитието е забележително, тъй като Чили е страна, в която най-големите обмени на криптовалути - Orionx, Buda и Crypto МКТ, издържаха това, което се смяташе за обща забрана за крипто индустрията, тъй като местните банки затвориха сметките на обмените.

Обмените подадоха жалба срещу борсите банките Itau Corpbanca, банката на Нова Скотия и държавната Banco Estado в апелативен съд, който се съгласи да ги изслуша. Антимонополитният съд на Чили нареди на две големи банки, Banco Estado и Itau Corpbanca, да отворят отново сметките на Buda, която според съобщенията е имала дневен обем на търговия над 1 милион долара, преди сметките ѝ да бъдат закрити.

Orionx по-късно спечели делото срещу Banco Estado, тъй като съдът отбеляза, че финансовата институция е направила "произволно и незаконно действие" при затварянето на сметката. Макар, че не е ясно дали сметките на Crypto MKT са били отворени отново, другите два случая сякаш намекват това.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC вдига лимитите за набиране на средства за крипто стартъпи

Хестър Пиърс обсъди новите капиталови ограничения на 2-ри ноември като част от отворена среща на SEC.  The SEC took some steps today to make it easier for small- and medium-sized businesses ...
НОЕ. 3, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Губернаторът на Уайоминг подкрепя Закона за крипто банкирането на щата

Тогава Kraken Financial стана първият субект, получил харта на специална депозитарна институция (SPDI) в щата, давайки на крипто сферата представа приблизително колко време отнема да получиш банков ли...
ОКТ. 27, 2020 17:25 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай публикува законопроект за дигиталната валута на централната банка

В законопроекта се посочва, че юанът е официалната валута на Китайската народна република, независимо дали е във физическа или дигитална форма.Изглежда, че проектозаконът се насочва към усилията на тр...
ОКТ. 25, 2020 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американски финансов надзорник ще иска информация за крипто транзакции над $250

Според известие, публикувано в петък, агенциите искат да намалят прага от 3000 долара, установен през 1995 г., до 250 долара за международни транзакции, което означава, че финансовите институции ще тр...
ОКТ. 24, 2020 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света