НАЧАЛО Други

Четвъртият най-голям телеком в света със заявление за блокчейн патент

ЮЛИ. 21, 2018 14:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Четвъртият най-голям телеком в света със заявление за блокчейн патент

Четвъртият по големина доставчик на телекомуникационни услуги в света, японския Nippon Telegraph and Telephone (NTT), е подал патент за използване на блокчейн технологии за договорно споразумение, съобщи изданието на US Trademark and Patent Office (USPTO) на 19-ти юли.

 Заявлението за патент на NTT пише, че проблемът с договорите на блокчейн е, че всяка сделка "съдържа само електронен подпис на подателя", тъй като "доказателството за договорно споразумение от страна на получателя не е оставено в сделката".

Патентът предлага "прост, възможен начин за решаване на този проблем, например да включите електронните подписи на всички участващи страни в една сделка".

Подробности за патента описват изобретение с цел "оставяне на доказателства за договор за блокчейн", като се използва един електронен подпис за всяка сделка между участващите страни. Патентният документ продължава, че втората цел е "да се поддържа надеждността" по време на този процес.

Предложението за патент на NTT е едно от няколкото, които вече са се появили от големите корпорации тази седмица. Както се съобщава на 18 юли, както Mastercard, така и Bank of America също издадоха документация за изобретения, базирани на блокчейн.

Междувременно глобалната телекомуникационна индустрия изглежда ще се възползва значително от блокчейн през следващите пет години. Доклад, публикуван по-рано този месец, подчертава как технологията може да допринесе с близо 1 млрд. долара за сектора до 2023 г. от само 46 млн. долара в днешно време.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Даниел Петканов отговаря на Любо Жечев - показва крипто портфейла си

В оригиналния клип, който отразихме по-рано, Лудият Репортер говори за инвестицията си в криптовалути, какво го е тласнало към това и как в крайна сметка е успял да инвестира. Много хора, включително ...
АПР. 17, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-старият магазин за вино в Америка ще приема плащания в Dogecoin (DOGE)

Според прессъобщението на Acker фирмата ще приеме Биткойн, Биткойн Кеш, Етериум, Dogecoin, PAX, Gemini Dollar и BUSD с помощта на криптопроцесора BitPay.Председателят на Acker Джон Капон каза следното...
АПР. 17, 2021 11:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Rothschild Investment Corp купува 250,000 акции от Етериум тръста на Grayscale

Базираната в Чикаго финансова институция Rothschild Investment Corp е придобила 265,302 акции в ETH тръста на Grayscale, според декларация от 15-ти април до Комисията по ценни книжа на САЩ (SEC).Фирма...
АПР. 16, 2021 20:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Немски програмист дарява $1,2 милиона от своя Биткойн за политическа партия

Според базирания в Хамбург вестник Die Zeit, Мориц Шмид, разработчик на софтуер от североизточния град Грайфсвалд, е изпратил 1 милион евро (около $1,2 милиона) на зелената партия в Германия, известна...
АПР. 17, 2021 10:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света