НАЧАЛО Други

Четвъртата най-голяма банка в света с блокчейн заем

АВГ. 1, 2018 09:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Четвъртата най-голяма банка в света с блокчейн заем

Китайската аграрна банка (ABC), четвъртата по големина в света банка по активи, е издала първия си блокчейн заем, съобщиха от Financial News на 31-ви юли.


Държавната собственост на ABC, която се брои сред китайските "големи четирима" кредитори, разкри, че е издала заем на стойност около 300 000 щатски долара, подкрепен от парче земеделска земя в провинция Guizhou.

Според финансовите новини, банката ще "строи блокове с местните хора, пилотни земни и ресурсни бюра, и бюра за земеделие и животновъдство", чрез блокчейн система, добавяйки, че заемът има за цел да "подкрепи местната чайна индустрия."

Блокчейн проектът получи участието на трети страни, включително провинциалния клон на Китайската народна банка (PBoC), които играят ролята на възли, за да следят валидността на данните за заема.

В бъдеще банката казва, че други видове заеми ще попаднат под егидата на блокчейн, като децентрализираната счетоводна технология ще позволи на ABC да предотврати проблема с клиентите, кандидатстващи за кредити в различни банки, използвайки същата земя като обезпечение.

Китай продължава да възприема технология с блокчейн със значителна скорост, като правителството се стреми да разгърне стандартите за цялата индустрия през следващата година.

През юли съвместният технически комитет на Китай в Международната организация по стандартизация (ISO) и Международната електротехническа комисия (IEC) обявиха, че ще ръководят международна научноизследователска група по стандартизацията на технологията Internet of Things (IoT) и блокчейн технология.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Китайска държавна медия предупреждава за рискове свързани с метавселената

В мнение, публикувано от държавния Economic Daily, се казва, че колкото по-гореща става метавселената, толкова повече обществеността трябва да остане спокойна.Авторът пише, че в бъдеще, когато техноло...
НОЕ. 29, 2021 14:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мъж кръщава сина си на любимата си криптовалута

Неговият туит не остана незабелязан от главния изпълнителен директор на Input Output Чарлз Хоскинсън, който приветства бебето на света.Welcome baby cardano to the world https://t.co/oXNx1sUi22— Charle...
НОЕ. 29, 2021 12:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Казахстан обмислят изграждането на АЕЦ за копаене на криптовалути

Ядрената алтернатива за снабдяване на енергийната система на страната е доста непопулярна сред гражданите. Въпреки това президентът Касим-Жомарт настоява, че предложението има за цел "да увеличи прино...
НОЕ. 28, 2021 18:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Shiba Inu навлиза в метавселената представяйки блокчейн гейминг

Shiba Inu, след като достигна най-високата си стойност от $0.000088, оттогава е в низходяща спирала и не успява да повтори възходящите си движения отпреди месец.Репутацията на Shiba Inu (SHIB) на "мем...
НОЕ. 28, 2021 13:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света