НАЧАЛО Други

Четирите големи одиторски фирми изпробват блокчейн

МАР. 1, 2019 21:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Четирите големи одиторски фирми изпробват блокчейн

"Голямата Четворка" одиторски и консултантски фирми PriceWaterhouseCoopers (PwC) провежда проучване на новата си платформа, задвижвана от блокчейн, за гарантиране на автентичността на пълномощията на служителите.


Процесът, стартиран в партньорство с Института на дипломираните експерт-счетоводители на Шотландия (ICAS), бе обявен в прессъобщение на PwC, публикувано на 28 февруари.

Платформата „Smart Credentials“ на PwC, представена по-рано на 13 февруари, въвежда блокчейн за издаване, съхраняване и сигурно споделяне на дигитални сертификати за професионална квалификация на служителите.

За процеса с ICAS, служителите на PwC, които са се квалифицирали като дипломирани експерт-счетоводители в Института през последните две години, получават сертификат, базиран на блокчейн от ICAS, който става част от техния уникален дигитален портфейл.

PwC твърди, че децентрализираната и защитена от подправяне архитектура на блокчейн може значително да смекчи излагането на измама.


Фирмата твърди, че това намалява рисковете и разходите за проверка на квалификациите при наемане на служители, както и опростява процеса на издаване на сертификати за регулатори и институции. Той също така осигурява сигурна алтернатива на хартиените идентификационни данни, които са податливи на загуба и могат да бъдат скъпи за подмяна.

За издателите на сертификати, използването на блокчейн платформата не поставя изисквания към тях за съхраняване на идентификационните им данни в техните вътрешни системи, което намалява тежестта върху тяхната инфраструктура.

Със сертификати, съхранявани в дигитални портфейли на собствениците, специалистите могат да ги актуализират в съответствие с личното развитие и могат да предоставят или да отменят видимостта си за рецензенти. За работодателите системата укрепва доверието в автентичността на документите на служителите.

Smart Credentials се поставя като блокчейн решение, което може да осигури „проверени, доверени и неоспорими дигитални идентичности“ в множество области. Стив Дейвис, глобален блокчейн ръководител за PwC, заяви, че:

Блокчейн е създаден, за да позволи на участниците да споделят данни, без да се нуждаят от посредници. Никоя от страните няма централна собственост, така че хората получават по-голям контрол върху личните си данни. Можете също така да видите потенциала във всички случаи, в които се придобиват пълномощия и непрекъснато се актуализират - като медицински специалисти, пилоти или инженери по безопасност.


Както се съобщава тази седмица, японският мултинационален конгломерат Sony и фирмата за услуги в областта на IT оборудването Fujitsu трябва да изпробват блокчейн за повишаване на целостта на записите от учебните курсове и данните за оценките на учениците.

PwC продължава да прави многобройни пробиви в блокчейн и крипто сектора по целия свят, с инвестиции - особено в базираната в Китай блокчейн мрежа VeChain - и вътрешна програма за блокчейн и крипто-ускорител за над 1000 служители на PwC.tron g>


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Администрацията на Тръмп може да предостави една невероятна възможност за инвеститорите в Биткойн

Предлаганите данъчни спестявания биха изглеждали като стимул за купуване на фондовия пазар и потенциално други инвестиции като Биткойн.Предложението, според Лари Кудлоу, директор на Националния иконо...
ФЕВ. 17, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

TRON придобиват децентрализираната социална медия Steemit

Двете компании ще започнат да работят заедно веднага, за да обединят Steem it и децентрализираните приложения (dApps), които са базирани на блокчейна на TRON .Какво включва партньорството между St...
ФЕВ. 17, 2020 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Обвиниха блокчейн компания в шпиониране на хората в замяна на милиони

$24 милиона от правителството на САЩWeiss Crypto Ratings представиха информация от публично достъпни записи, че в рамките на пет години блокчейн компанията Chainalysis (която винаги е била полезна, ко...
ФЕВ. 15, 2020 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Интересът на финансовите съветници към криптовалути нараства

Проучването има за цел да разбере как те и техните клиенти гледат на криптовалутите като потенциална част от портфолио.76% от всички финансови съветници отговориха, че са получили въпроси от клиенти з...
ФЕВ. 15, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света