НАЧАЛО Други

Четирите големи одиторски фирми изпробват блокчейн

МАР. 1, 2019 21:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Четирите големи одиторски фирми изпробват блокчейн

"Голямата Четворка" одиторски и консултантски фирми PriceWaterhouseCoopers (PwC) провежда проучване на новата си платформа, задвижвана от блокчейн, за гарантиране на автентичността на пълномощията на служителите.


Процесът, стартиран в партньорство с Института на дипломираните експерт-счетоводители на Шотландия (ICAS), бе обявен в прессъобщение на PwC, публикувано на 28-ми февруари.

Платформата „Smart Credentials“ на PwC, представена по-рано на 13-ти февруари, въвежда блокчейн за издаване, съхраняване и сигурно споделяне на дигитални сертификати за професионална квалификация на служителите.

За процеса с ICAS, служителите на PwC, които са се квалифицирали като дипломирани експерт-счетоводители в Института през последните две години, получават сертификат, базиран на блокчейн от ICAS, който става част от техния уникален дигитален портфейл.


PwC твърди, че децентрализираната и защитена от подправяне архитектура на блокчейн може значително да смекчи излагането на измама.


Фирмата твърди, че това намалява рисковете и разходите за проверка на квалификациите при наемане на служители, както и опростява процеса на издаване на сертификати за регулатори и институции. Той също така осигурява сигурна алтернатива на хартиените идентификационни данни, които са податливи на загуба и могат да бъдат скъпи за подмяна.

За издателите на сертификати, използването на блокчейн платформата не поставя изисквания към тях за съхраняване на идентификационните им данни в техните вътрешни системи, което намалява тежестта върху тяхната инфраструктура.

Със сертификати, съхранявани в дигитални портфейли на собствениците, специалистите могат да ги актуализират в съответствие с личното развитие и могат да предоставят или да отменят видимостта си за рецензенти. За работодателите системата укрепва доверието в автентичността на документите на служителите.

Smart Credentials се поставя като блокчейн решение, което може да осигури „проверени, доверени и неоспорими дигитални идентичности“ в множество области. Стив Дейвис, глобален блокчейн ръководител за PwC, заяви, че:

Блокчейн е създаден, за да позволи на участниците да споделят данни, без да се нуждаят от посредници. Никоя от страните няма централна собственост, така че хората получават по-голям контрол върху личните си данни. Можете също така да видите потенциала във всички случаи, в които се придобиват пълномощия и непрекъснато се актуализират - като медицински специалисти, пилоти или инженери по безопасност.

Както се съобщава тази седмица, японският мултинационален конгломерат Sony и фирмата за услуги в областта на IT оборудването Fujitsu трябва да изпробват блокчейн за повишаване на целостта на записите от учебните курсове и данните за оценките на учениците.


PwC продължава да прави многобройни пробиви в блокчейн и крипто сектора по целия свят, с инвестиции - особено в базираната в Китай блокчейн мрежа VeChain - и вътрешна програма за блокчейн и крипто-ускорител за над 1000 служители на PwC.


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света