НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Честит рожден ден, Биткойн!

ЯНУ. 24, 2019 00:51 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Честит рожден ден, Биткойн!

Преди десет години създателят на Биткойн, Сатоши Накамото, издаде white paper на валутата, озаглавен "A Peer-to-Peer Electronic Cash System".


Днес, 31-ви октомври, е рожденият ден на Биткойн.


По време на една от най-тежките финансови кризи, които светът някога е виждал, човек - или група от хора - на име Сатоши Накамото публикува доклад, в който се твърди, че предлага алтернатива на традиционната банкова система.

Малко повече от два месеца по-късно, на 3-ти януари 2009 г., официално стартира първата криптовалута под формата на Биткойн мрежата. В рамките на няколко години, валутата струва повече от 10 милиарда долара, и в крайна сметка ще надхвърли 300 милиарда долара - натрупвайки по-голяма пазарна капитализация от тази на платежния гигант Visa.

Въпреки прогреса си, Биткойн, както и всички други криптовалути, са все още относително нова технология, ненавлезнала в мейнстрийма. Това означава, че най-решителните събития за криптовалутата са на хоризонта.BTC ETF - от ключово значение.


Американският SEC отхвърли ETF от близнаците Уинкълвос, два от Proshares, пет от Direxion и един от GraniteShares. VanEck и SolidX искат да направят физически подкрепен Биткойн ETF и са едни от малкото, които сериозно адресират грижите на SEC. Дадени са ни достатъчно причини да сме оптимистични за тези две предложения.

От Дрейпър до Бъфет - Биткойн стана повод за дискусия сред някои доста изключителни хора.


Съвсем наскоро Тим Дрейпър потвърди, че вярва в прогнозата си, гласяща, че Биткойн ще стигне $250,000 до 2022 г. Том Лий също остава верен на по-ранната си прогноза, макар и малко по-краткосрочна и консервативна.

От другата страна, имаме хора като Чарли Мънгър, Уорън Бъфет и Бил Гейтс, които са значително по-критични по отношение на криптовалутата.

Големи банки като Goldman Sachs започнаха да наблюдават криптовалутите и най-вече Биткойн , тъй като активът започна да става достатъчно зрял, че да привлече вниманието на големи институции и компании.

Въпреки бичия пазар миналата година, 2018-та е също толкова вълнуваща за най-голямата криптовалута, макар и не толкова добра за инвестиралите в нея. Последният месец показателят за волатилност на валутата удари най-ниската си стойност от 2016 година.
https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може да отоплява домове в Канада догодина

Със скорошно съобщение беше постигнато споразумение за това между канадската технологична компания MintGreen и Lonsdale Energy Corporation (LEC).Общинската корпорация в момента отоплява 100 сгради, съ...
ОКТ. 22, 2021 15:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн се срина до $8,200 на Binance.US

Това е умопомрачителна загуба на стойност от 87%. Криптовалутата изтри тези загуби в рамките на една минута.Биткойн претърпя жестока корекция в четвъртък, но само на Binance.US. По-специално, борсата ...
ОКТ. 22, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е предпочитан пред златото - Пол Тюдор Джоунс

Хедж фонд мениджърът и милиардер Пол Тюдор Джоунс смята, че Биткойн печели надпреварата срещу златото, според интервю в сряда за CNBC.Водещият Андрю Рос Соркин напомни на американския инвеститор - чия...
ОКТ. 22, 2021 10:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фючърсният Биткойн ETF направи изключителен дебют

Борсово търгуваният фонд за Биткойн на ProShares (BITO) отбеляза най-високия “естествен” обем за първия ден за ETF, като цифрата достигна малко над $1 милиард до края на деня на откриването.Това е вто...
ОКТ. 21, 2021 15:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света