НАЧАЛО Други

Чарли Лий: Купете си цял Биткойн преди да купувате алткойн

ОКТ. 31, 2018 20:17 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Чарли Лий: Купете си цял Биткойн преди да купувате алткойн

Обичайно е дългогодишните инвеститори в крипто да съветват новодошлите да инвестират силно в Биткойн и в зависимост от тяхната наклонност към "Биткойн максимализъм или Етериум , преди да инвестират в това, което много от тях наричат "shit coins". Това, което е по-рядко срещано, е да се даде същият съвет oт създател на алткойн.

И все пак това е точно това, което създателят на Litecoin, Чарли Лий, направи в понеделник, когато съветва последователите си в Twitter, да придобият поне 1 BTC, преди да купят друга криптовалута.

"Ще има най-много 21 милион съществуващи Биткойн. Няма дори достатъчно BTC за всеки милионер. Така че, преди да купите друг токен (включително Litecoin), опитайте да притежавате поне 1 BTC ", каза той. "След като имате 1 BTC, купете колкото си искате shit coins!

Litecoin, който Лий създава през 2011 г. като форк на Биткойн, винаги се е продавал като платежна мрежа, т.нар. "Среброто на златото Биткойн", а не като пряк конкурент на флагманската криптовалута.

Някои Биткойн максималисти дори са признали стойността на Litecoin като тестово дъно за разработването на BTC, което може би най-добре се доказва от приемането на Segregated Witness (SegWit) преди да се активира в мрежата Биткойн.

Лий разкри през декември, че е продал целия си дял в LTC - нещо, което направи малко преди пазарът на крипто да влезе в седеммесечния свободен спад.


Бившият инженер от Coinbase, който сега работи за Litecoin на пълен работен ден, заяви, че е продал средствата си, за да премахне това, което според него е "конфликт на интереси" в популяризирането на проекта.


"Винаги, когато пиша за цената на Litecoin, или дори само добри или лоши новини, ме обвиняват, че го правя за лична изгода", каза той. "Така че в известен смисъл, ми е конфликт на интереси, да държа LTC и да пиша за него, защото имам толкова много влияние."

Това решение беше невероятно противоречиво в общността на Litecoin, а критиците бързо успяха да го изтъкнат, след като Lee туитна два пъти, че инвеститорите трябва да купят най-малко 1 BTC, който в момента се оценява на около 6600 долара, преди да се диверсифицира в други токени.

"Въпросът е, не мислете за това като липсващо. Притежаването на други токени е много по-рисковано. Притежаването на BTC е повече от сигурен залог. Така че, преди да спекулирате, инвестирайте първо в нещо твърдо ", каза той. - "И не, не наричам LTC shit coin".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Уругвай постави първия си Биткойн автомат

 Преди участието на Уругвай, Южна Америка разполагаше с 79 автомата, което представлява 0.2% от глобалните битомати.Според Ámbito, първият криптомат в Уругвай е инсталиран в крайбрежния град Пунт...
ЯНУ. 16, 2022 14:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase придобиха фючърсна борса

Coinbase казват, че са придобили FairX, фючърсна борса, която се регулира от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.От борсата за криптовалути казват, че първоначално ще предлагат крипто дер...
ЯНУ. 15, 2022 18:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

933 NFT селфита за $3 всяко - колекцията сега струва милиони

Колекцията, наречена “Ghozali Everyday”, включва селфита, правени от 22-годишния всеки ден от 18 до 22 години, обхващащи период от 2017 до 2021 г. Гозали продаде всяка от снимките за 0.001 ETH ($3.25)...
ЯНУ. 15, 2022 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руски рапър става официален посланик на TON

Изпълнителят е споменавал монетата много пъти в различни канали в социалните медии, включително Telegram, Instagram, и дори е споменавал токена в новоиздадената си песен, наречена "Защо?"Моргенштерн с...
ЯНУ. 15, 2022 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света