НАЧАЛО Други

Chainalysis може да се превърне в следващия блокчейн еднорог

НОЕ. 24, 2020 18:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Chainalysis може да се превърне в следващия блокчейн еднорог

Блокчейн анализатор и доставчикът на данни Chainalysis би трябвало да постигне статут на еднорог тази предстояща седмица, тъй като набирането на още $100 милиона рисков капитал ще му даде оценка от $1 милиард.

 

В интервю за Forbes на 20-ти ноември главният изпълнителен директор и съосновател на Chainalysis Майкъл Гронаджър потвърди предстоящото събитие.


Гронаджър очаква да обяви финансирането от Серия C през тази предстояща седмица. Компанията Venture Capital Addition ръководи сделката. Според Forbes, Accel, Benchmark и Ribbit, които са инвестирали в Chainalysis преди, се очаква да участват в инвестицията.


Chainalysis има над 350 клиенти, включително държавни и частни институции. През октомври компанията съдейства по громко дело с Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ).


DoJ обяви, че с помощта на Chainalysis е иззело близо 70,000 BTC от хакер, който ги е откраднал от пазара на тъмната мрежа, именуван 'Пътя на коприната' (Silk Road).


Chainalysis също е работил с DoJ в други ключови случаи. През юли 2020 г. Министерството на правосъдието на САЩ обяви за прекъсване на три кампании за финансиране на тероризъм с кибер-активи. Тези кампании финансираха терористи с участието на бригадите на Ал Касам, военните органи на Хамас, Ал Кайда и Ислямска държава и Левант (ИДИЛ).


Forbes отбеляза, че кръгът от Серия C следва разширена инвестиция от Серия B през юли 2020 г. Този кръг от 49 милиона щатски долара доведе и бившия заместник-министър на финансите от администрацията на Тръмп, Сигал Манделкер, като член на съветника на Chainalysis.


Събраните пари ще финансират глобалното разширяване на Chainalysis и засилване на работата на компанията с правителствата. Само кръгът от серия B беше предназначен отчасти за разширяване на броя на служителите на компанията до над 300. Броят на клиентите й също нараства бързо. Текущият брой от 350 е по-голям от 295-те клиенти, когато кръгът от серия B затвори.


Сделката е и преврат за фирмата за рисков капитал Addition. Фондът е създаването на Lee Fixel, по-рано Tiger Global. Компанията е основана в началото на 2020 г. с набрани 1,3 милиарда долара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Pornhub вече приема криптовалутите XRP, DOGE, BNB и USDC

Заедно с XRP масивният видео сайт започна да приема плащания в стабилната монета USDC някъде през последния месец, според The Block. Също така сега се приемат за плащания в Dogecoin (DOGE) и Bina...
ЯНУ. 21, 2021 13:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто изкуство на Рик и Морти се продава за $150,000

 Наречен “Първото някога издание на Rick And Morty Cryptoart”, токенизираното произведение на изкуството бе продадено на тих търг за $150,000.  Nifty Gateway съобщи новината в Twitter на 19-ти януари....
ЯНУ. 21, 2021 09:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн ферма копае на полярния кръг

Градът може скоро да се прочуе с различен тип копаене - сега той е дом на първата Биткойн ферма в Арктика. BitCluster, руският собственик на съоръжението, вече планира разширяване след стартиране на о...
ЯНУ. 19, 2021 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Иронично: Откриха библейско съобщение в блок 666,666 на Биткойн

Но на 18-ти януари някой остави библейско послание в неговия блокчейн. "Не се оставяй да те побеждава злото; но ти побеждавай злото чрез доброто." от Римляни 12:21.Биткойн (и други блокчейни) позволяв...
ЯНУ. 20, 2021 15:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света