НАЧАЛО Други

CEVA Logistics: IBM-Maersk блокчейна е "голяма крачка напред"

АВГ. 11, 2018 10:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 CEVA Logistics: IBM-Maersk блокчейна е "голяма крачка напред"

Швейцарският логистичен гигант CEVA Logistics обяви своето участие в новата съвместна блокчейн платформа на IBM и Maersk, TradeLens, в прессъобщение на 10-ти август.


Партньорите представиха TradeLens, която е посветена на подобряването на доставките с кораби, по-рано тази седмица. CEVA заяви, че платформата е "отговор на неизползвания потенциал на блокчейн приложения в логистичната индустрия".

Изпълнителният директор на CEVA, Хавиер Урбайн отбеляза в прессъобщението, че вижда "голям потенциал" в TradeLense да бъде "достъпът в реално време, който предоставя на всички партньори във веригата за доставки", добавяйки:

Това е голяма крачка напред към установяването на пазарен стандарт за блокчейн решения.

CEVA, която има годишни приходи в размер на 7 милиарда долара, е една от над 90 организации, които се "качват на борда" на TradeLens, като фирмата подсказва, че това в никакъв случай не са всичките им блокчейн планове. Прессъобщението на CEVA заяви, че "други инициативи са в процес на подготовка и в момента се оценяват и се очаква да започнат да предлагат решения през следващите месеци".

В индустрията за доставки с кораби отдавна са се фокусирали върху опростяването чрез иновации благодарение на блокчейн технология.

TradeLens стартира като пилотен проект през март 2017 г., докато други схеми оттогава започнаха да работят с цел да се използва блокчейн, за да се намалят разходите, документите и сроковете, като същевременно се повиши сигурността.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света