НАЧАЛО Други

CEVA Logistics: IBM-Maersk блокчейна е "голяма крачка напред"

АВГ. 11, 2018 10:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 CEVA Logistics: IBM-Maersk блокчейна е "голяма крачка напред"

Швейцарският логистичен гигант CEVA Logistics обяви своето участие в новата съвместна блокчейн платформа на IBM и Maersk, TradeLens, в прессъобщение на 10-ти август.

 


Партньорите представиха TradeLens, която е посветена на подобряването на доставките с кораби, по-рано тази седмица. CEVA заяви, че платформата е "отговор на неизползвания потенциал на блокчейн приложения в логистичната индустрия".

Изпълнителният директор на CEVA, Хавиер Урбайн отбеляза в прессъобщението, че вижда "голям потенциал" в TradeLense да бъде "достъпът в реално време, който предоставя на всички партньори във веригата за доставки", добавяйки:

Това е голяма крачка напред към установяването на пазарен стандарт за блокчейн решения.

CEVA, която има годишни приходи в размер на 7 милиарда долара, е една от над 90 организации, които се "качват на борда" на TradeLens, като фирмата подсказва, че това в никакъв случай не са всичките им блокчейн планове. Прессъобщението на CEVA заяви, че "други инициативи са в процес на подготовка и в момента се оценяват и се очаква да започнат да предлагат решения през следващите месеци".

В индустрията за доставки с кораби отдавна са се фокусирали върху опростяването чрез иновации благодарение на блокчейн технология.

TradeLens стартира като пилотен проект през март 2017 г., докато други схеми оттогава започнаха да работят с цел да се използва блокчейн, за да се намалят разходите, документите и сроковете, като същевременно се повиши сигурността.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Едуард Сноудън продаде своето NFT за $5,4 милиона

Не стана ясно веднага кой спечели това NFT, но потребителят се подвизава под псведонима @PleasrDAO в OpenSea и в платформата на Foundation, където се проведе търгът.Продажбата прави “Stay Free” един о...
АПР. 18, 2021 14:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фалшива новина всява паника на крипто пазара

Биткойн се изстреля до нивото от $51,000, като най-добрите алткойни видяха още по-големи загуби. Заглавието, за което се предполага, че е предизвикало срива, е публикувано от съмнителен профил в ...
АПР. 18, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Как този инвеститор превърна $300,000 в $2,4 милиарда

Само ден след официалния си публичен листинг, Coinbase вече създаде история за успех в размер на няколко милиарда долара. Популярният частен инвеститор и основател на Initialized Capital, Гари Тан, ра...
АПР. 17, 2021 21:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Даниел Петканов отговаря на Любо Жечев - показва крипто портфейла си

В оригиналния клип, който отразихме по-рано, Лудият Репортер говори за инвестицията си в криптовалути, какво го е тласнало към това и как в крайна сметка е успял да инвестира. Много хора, включително ...
АПР. 17, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света