НАЧАЛО Други

CEO-то на Mastercard отново атакува крипто наричайки ги "боклуци"

ЮЛИ. 27, 2018 14:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 CEO-то на Mastercard отново атакува крипто наричайки ги "боклуци"

Президентът и главен изпълнителен директор на Mastercard, Ajay Banga, отново използва думата "боклук".

 


Говорейки в Ню Йорк, Banga определи криптовалутите като "боклук", като твърди, че факторите, които ги правят неквалифицирани като посредници за обмен, включват анонимната им природа и дивите флуктуации, които преживяват.

"Мисля, че криптопвалутите са боклук ... идеята за анонимизирана валута, произвеждана от хора, които трябва да я изкопаят, стойността на която може да се променя толкова рязко - това за мен не е начинът, по който всеки посредник заслужава да бъде считан за средство за обмен", съобщава на CNBC TV 18.

Banga отговаряше на въпрос относно крипто, зададен по време на лекцията "Нова Индия", организирана от индийското консулство в Ню Йорк.

По време на едно и също събитие Banga повтори критиките, които непрекъснато се хвърлят за криптовалутите, включително преобладаващото използване на цифрови активи за извършване на транзакции в тъмната мрежа. Главният изпълнителен директор на Mastercard също повдигна случая на 12-те руски офицери от военното разузнаване, които наскоро бяха обвинени от американското министерство на правосъдието за усилията им да се намесят в изборите в страната, като Banga цитираше използването на Биткойн от руснаците.

Това не е първият път на Banga да атакува криптовалутите. Миналата година през октомври, както съобщава CCN, роденият в Индия генерален директор на американския гигант за финансови услуги заяви, че всички "неправителствени" мажоритарни цифрови валути са "боклуци".


Всички за централизирани криптовалути


В същото време Banga обаче изрази готовността на Mastercard да приеме цифрова валута, наредена или разработена от централна банка, като заяви, че "правителствените дигитални валути са интересни".

"Ако правителството създаде цифрова валута, ще намерим начин да бъдем в играта. Ще осигурим релси за преместване на валута от клиент до търговец. Правителствените мандатни цифрови валути са интересни. Неправителствената мандатна валута е боклук", казва Banga.

Желанието на Mastercard да приеме цифровите валути, подкрепени от държавата и издадени от централните банки, също бе предсещано от съпредседателя на компанията за Азиатско-тихоокеанския регион Ari Sarkerпо-рано тази година.


Водещ регистратор на патенти за блокчейн


Въпреки отхвърлящата позиция, която Mastercard е предприела срещу децентрализираните криптовалути, втората по големина платежна фирма в света е силно ангажирана в проучването и разработването на блокчейн технология. От данните, събрани от Световната организация за интелектуална собственост, Financial Times съобщиха през март тази година, че Mastercard се е появила като най-активният пакет от патенти за блокчейн в периода между 2012 г. и 2017 г., като са подали 25 патента.

Само тази година, някои от блокчейн патентите, които Mastercard е подал или са присъдени, са включвали изобретения като блокчейн система за удостоверяване на купони и система за офериране за туристически маршрут. Само миналата седмица Mastercard спечели патент, който би позволил свързването на крипто с фиатно валутни сметки и по този начин потенциално би могло да се използват криптовалути за ежедневните покупки с допълнително удобство на дебитни и кредитни карти.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Rakuten ще позволи на клиентите да зареждат сметката си с BTC, ETH, BCH

В официално съобщение фирмата обяви, че ще позволи на клиентите на своя крипто портфейл и борсова платформа Rakuten Wallet да попълват сметките си за електронно плащане, използвайки Биткойн, Етериум и...
МАР. 1, 2021 21:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Robinhood очаква да плати $ 26,6 милиона FINRA глоба

Не всичко е негативно за компанията, която се готви да стане публична - Robinhood се оценява на 20 милиарда долара и добави 6 милиона потребители на крипто през 2021 година.Robinhood, популярното прил...
МАР. 1, 2021 13:29 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хиляди търговци в САЩ вече могат да приемат крипто плащания

Повече от 8,500 търговци на OLB вече могат да приемат BTC, ETH, USDC и DAI на мястото на продажба чрез платформата за управление на бизнеса OmniSoft на компанията. Клиентите, желаещи да плащат с крипт...
МАР. 1, 2021 12:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Finance добавя раздел “крипто”

Разделът, озаглавен “Крипто”, вече се появява в категорията “Сравнение на пазарите” заедно с конвенционалните фондови и валутни пазари.  Разделът предоставя ключова информация за ценообразув...
МАР. 1, 2021 09:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света