НАЧАЛО Други

CEO-то на BitFi отрича да са били хакнати

АВГ. 3, 2018 13:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 CEO-то на BitFi отрича да са били хакнати

Производителят на крипто хардуерни портфейли, Bitfi, твърди, че портфейлът всъщност е бил хакнат "позорно", тъй като има спорове около изграждането на сигурността на компанията.


В изявление, изпълнителният директор на Bitfi Даниел Кешин заяви, че няма "абсолютно никакви доказателства", че портфейлът е несигурен:

"Досега нямахме никакви доказателства, че нашето устройство може да бъде хакнато и ако някой успее да го направи, тогава веднага ще оправим всички устройства, за да отговорим на уязвимостта, която беше открита, и ще бъде отново невъзможно за хакване".

Bitfi и официален партньор Джон Макафи предлагаха награда на стойност 100 000 долара през юли за всеки, който е в състояние да компрометира техния така наречен невъзможен за хакване, хардуерен портфейл.

Снимките на компонентите на портфейла предизвикаха противоречия, когато се появиха онлайн миналата седмица, като коментаторите изразиха загриженост, че твърденията на Bitfi, че са построили "най-сложния инструмент в света", имат малко основание.

В четвъртък тези опасения се увеличиха след като Салем Рашид, петнайсетгодишен, открил уязвимост в сигурността в хардуерния портфейл Ledger през 2017 г., обяви в Twitter, че е успял да хакне продуктите на Bitfi.

Компанията изглежда не вярваше на Рашид, успорвайки решението му да не открадне нещо, което значи, че ситуацията не е така каккто изглежда.

"Това не е спекулация, основана на това, което гледам", писа Удуърд, продължавайки:

"И ние не искаме парите ви. Дайте ги за благотворителност. Ние сме загрижени, че другите ще поверят парите си на нещо, което не е сигурно по начина, по който изглежда, че го предлагат. "

Официалният говорител на BitFi каза на Труд Форк, че неотдавнашните критики срещу сигурността на портфейла на Twitter са резултат от "армията от тролове", наети от конкурентите Trezor и Ledger, твърди:

"Моля, разберете, че портфейла Bitfi е основна заплаха за Ledger и Trezor, защото прави тяхната технология остаряла. Така те наемат армия от тролове, за да се опитат да съсипят репутацията ни (което е добре, защото винаги надделява истината). "

Основателят и главният изпълнителен директор на Trezor оттогава отхвърля обвинението в tweet.

Главният изпълнителен директор на Bitfi Кешин междувременно продължи скептичната позиция към Рашид, като го накара да приеме парите, ако всъщност е компрометирал устройството.

"Все пак, той вчера сутрин tweet-на целия свят, че той е хакнал портфейла им. Мисля, че е хубаво за всяко човешко същество да направи такова нещо, но ще ви оставя да съдите. "

След като Рашид създаде код за портфейла на Ledger през ноември 2017 г., компанията издаде публикации, описващи събитията като "НЕ критични", и заяви, че възможните атаки "не могат да извлекат частните ключове или семената".

След това Рашид опроверга твърденията за социални медии и публикация в своя личен блог през март тази година, като заяви, че може да "извлече автономно частния ключ на корена, след като потребителят отключи устройството" и да го използва за подбуждане на манипулиране на адресите на местоназначението за транзакции.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света