НАЧАЛО Други

CEO-то на BitFi отрича да са били хакнати

АВГ. 3, 2018 13:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 CEO-то на BitFi отрича да са били хакнати

Производителят на крипто хардуерни портфейли, Bitfi, твърди, че портфейлът всъщност е бил хакнат "позорно", тъй като има спорове около изграждането на сигурността на компанията.

 


В изявление, изпълнителният директор на Bitfi Даниел Кешин заяви, че няма "абсолютно никакви доказателства", че портфейлът е несигурен:

"Досега нямахме никакви доказателства, че нашето устройство може да бъде хакнато и ако някой успее да го направи, тогава веднага ще оправим всички устройства, за да отговорим на уязвимостта, която беше открита, и ще бъде отново невъзможно за хакване".

Bitfi и официален партньор Джон Макафи предлагаха награда на стойност 100 000 долара през юли за всеки, който е в състояние да компрометира техния така наречен невъзможен за хакване, хардуерен портфейл.

Снимките на компонентите на портфейла предизвикаха противоречия, когато се появиха онлайн миналата седмица, като коментаторите изразиха загриженост, че твърденията на Bitfi, че са построили "най-сложния инструмент в света", имат малко основание.

В четвъртък тези опасения се увеличиха след като Салем Рашид, петнайсетгодишен, открил уязвимост в сигурността в хардуерния портфейл Ledger през 2017 г., обяви в Twitter, че е успял да хакне продуктите на Bitfi.

Компанията изглежда не вярваше на Рашид, успорвайки решението му да не открадне нещо, което значи, че ситуацията не е така каккто изглежда.

"Това не е спекулация, основана на това, което гледам", писа Удуърд, продължавайки:

"И ние не искаме парите ви. Дайте ги за благотворителност. Ние сме загрижени, че другите ще поверят парите си на нещо, което не е сигурно по начина, по който изглежда, че го предлагат. "

Официалният говорител на BitFi каза на Труд Форк, че неотдавнашните критики срещу сигурността на портфейла на Twitter са резултат от "армията от тролове", наети от конкурентите Trezor и Ledger, твърди:

"Моля, разберете, че портфейла Bitfi е основна заплаха за Ledger и Trezor, защото прави тяхната технология остаряла. Така те наемат армия от тролове, за да се опитат да съсипят репутацията ни (което е добре, защото винаги надделява истината). "

Основателят и главният изпълнителен директор на Trezor оттогава отхвърля обвинението в tweet.

Главният изпълнителен директор на Bitfi Кешин междувременно продължи скептичната позиция към Рашид, като го накара да приеме парите, ако всъщност е компрометирал устройството.

"Все пак, той вчера сутрин tweet-на целия свят, че той е хакнал портфейла им. Мисля, че е хубаво за всяко човешко същество да направи такова нещо, но ще ви оставя да съдите. "

След като Рашид създаде код за портфейла на Ledger през ноември 2017 г., компанията издаде публикации, описващи събитията като "НЕ критични", и заяви, че възможните атаки "не могат да извлекат частните ключове или семената".

След това Рашид опроверга твърденията за социални медии и публикация в своя личен блог през март тази година, като заяви, че може да "извлече автономно частния ключ на корена, след като потребителят отключи устройството" и да го използва за подбуждане на манипулиране на адресите на местоназначението за транзакции.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Биткойн ферма копае на полярния кръг

Градът може скоро да се прочуе с различен тип копаене - сега той е дом на първата Биткойн ферма в Арктика. BitCluster, руският собственик на съоръжението, вече планира разширяване след стартиране на о...
ЯНУ. 19, 2021 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Иронично: Откриха библейско съобщение в блок 666,666 на Биткойн

Но на 18-ти януари някой остави библейско послание в неговия блокчейн. "Не се оставяй да те побеждава злото; но ти побеждавай злото чрез доброто." от Римляни 12:21.Биткойн (и други блокчейни) позволяв...
ЯНУ. 20, 2021 15:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руска крипто борса затваря след загуба на повече от $3 милиона

"Нашата услуга е повредена сериозно по технически и финансов начин“, заявиха от Livecoin в събота. "Няма начин да продължим оперативния бизнес при тези условия, затова вземаме твърдо решение да затвор...
ЯНУ. 19, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рекордни шортове на щатския долар

"Данните от CFTC отразяват най-големия обрат на седмична база спрямо долара от началото на август 2020 г., като нетният шорт на щатския долар достига най-високата си стойност (в доларово изражение) пр...
ЯНУ. 17, 2021 15:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света