НАЧАЛО Други

CEO-то на BitFi отрича да са били хакнати

АВГ. 3, 2018 13:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 CEO-то на BitFi отрича да са били хакнати

Производителят на крипто хардуерни портфейли, Bitfi, твърди, че портфейлът всъщност е бил хакнат "позорно", тъй като има спорове около изграждането на сигурността на компанията.


В изявление, изпълнителният директор на Bitfi Даниел Кешин заяви, че няма "абсолютно никакви доказателства", че портфейлът е несигурен:

"Досега нямахме никакви доказателства, че нашето устройство може да бъде хакнато и ако някой успее да го направи, тогава веднага ще оправим всички устройства, за да отговорим на уязвимостта, която беше открита, и ще бъде отново невъзможно за хакване".

Bitfi и официален партньор Джон Макафи предлагаха награда на стойност 100 000 долара през юли за всеки, който е в състояние да компрометира техния така наречен невъзможен за хакване, хардуерен портфейл.

Снимките на компонентите на портфейла предизвикаха противоречия, когато се появиха онлайн миналата седмица, като коментаторите изразиха загриженост, че твърденията на Bitfi, че са построили "най-сложния инструмент в света", имат малко основание.

В четвъртък тези опасения се увеличиха след като Салем Рашид, петнайсетгодишен, открил уязвимост в сигурността в хардуерния портфейл Ledger през 2017 г., обяви в Twitter, че е успял да хакне продуктите на Bitfi.

Компанията изглежда не вярваше на Рашид, успорвайки решението му да не открадне нещо, което значи, че ситуацията не е така каккто изглежда.

"Това не е спекулация, основана на това, което гледам", писа Удуърд, продължавайки:

"И ние не искаме парите ви. Дайте ги за благотворителност. Ние сме загрижени, че другите ще поверят парите си на нещо, което не е сигурно по начина, по който изглежда, че го предлагат. "

Официалният говорител на BitFi каза на Труд Форк, че неотдавнашните критики срещу сигурността на портфейла на Twitter са резултат от "армията от тролове", наети от конкурентите Trezor и Ledger, твърди:

"Моля, разберете, че портфейла Bitfi е основна заплаха за Ledger и Trezor, защото прави тяхната технология остаряла. Така те наемат армия от тролове, за да се опитат да съсипят репутацията ни (което е добре, защото винаги надделява истината). "

Основателят и главният изпълнителен директор на Trezor оттогава отхвърля обвинението в tweet.

Главният изпълнителен директор на Bitfi Кешин междувременно продължи скептичната позиция към Рашид, като го накара да приеме парите, ако всъщност е компрометирал устройството.

"Все пак, той вчера сутрин tweet-на целия свят, че той е хакнал портфейла им. Мисля, че е хубаво за всяко човешко същество да направи такова нещо, но ще ви оставя да съдите. "

След като Рашид създаде код за портфейла на Ledger през ноември 2017 г., компанията издаде публикации, описващи събитията като "НЕ критични", и заяви, че възможните атаки "не могат да извлекат частните ключове или семената".

След това Рашид опроверга твърденията за социални медии и публикация в своя личен блог през март тази година, като заяви, че може да "извлече автономно частния ключ на корена, след като потребителят отключи устройството" и да го използва за подбуждане на манипулиране на адресите на местоназначението за транзакции.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

'Бял хакер' предотврати кражбата на $10 милиона в Етериум

Изследователят на сигурността в блокчейн мрежите 'whitehat samczsun' публикува доклад в Twitter, описващ подробно операция за предотвратяване на кражбата на 25,000 ETH (~10 милиона долара). Според док...
СЕП. 29, 2020 21:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Повечето крипто борси са уязвими по дизайн, според директора на ByBit

Но това не би трябвало да е изненада за хората, тъй като борсите са уязвими по дизайн, според изпълнителния директор на Bybit, Бен Джоу.Джоу каза, че борсите действат като единична точка на провал. Ка...
СЕП. 29, 2020 13:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Манията покрай DeFi тепърва започва, според основателя на NEO

Да каза, че DeFi създаде процес само за няколко години, докато на традиционните финанси им отне стотици години, за да се усъвършенстват. Проектите на DeFi вече експериментират с всякакви финансови про...
СЕП. 28, 2020 12:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Икономистът Нуриел Рубини насочи критиките си към DeFi

Професор Рубини преподава в бизнес училището на Стърн в Нюйоркския университет и е председател на Roubini Macro Associates LLC, фирма за икономически консултации.През 2018 г. Рубини нарече блокчейн "п...
СЕП. 28, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света