НАЧАЛО Алткойни Биткойн

CEO на J.P.Morgan: "Не ми пука за Биткойн"

НОЕ. 1, 2018 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 CEO на J.P.Morgan: "Не ми пука за Биткойн"

В навечерието на десетата годишнина от whitepaper-а на Биткойн, 30-ти октомври, главният изпълнителен директор на JPMorgan, Джейми Димон, се оказа, че пак говори за водещата криптовалута, въпреки опитите си да се измъкне от дебата.


Както съобщава CNBC на 31-и октомври, Димон направи "нежелателните" си коментари на конференцията Axios в Лос Анджелис, във вторник. Позовавайки се на вече известното си изявление, че изобретението на Накамото е малко повече от "измама", изпълнителният директор каза пред публиката:

Никога не съм си променял мнението относно това, което казах, просто съжалявам, че съм го казал. Не исках да бъда агитатор срещу Биткойн. На мен наистина не ми пука. Блокчейн е реална технология, но Биткойн просто не е същото като фиатната валута.

Както бе съобщено по-рано, историята на нападките на Димон срещу Биткойн, датират от септември 2017 г., когато неговата критична реторика предизвика рязък отскок в цената на актива.

След като обеща да запази мълчание по въпроса, този януари изпълнителният директор отново се включи в Биткойн дебат и потвърди безразличието си.

Независимо странното и рязко променящото се мнение на главния изпълнителен директор, висшите фигури в банковия гигант намекнаха за потенциално по-възприемчива позиция към крипто пространството, въпреки че сигналите на институцията за крипто са силно смесени.

Както сочи най-новият коментар на Димон, JPMorgan са про-блокчейн настроени: проучване на цифровата трансформация на JPMorgan, публикувано по-рано този месец, подчерта, че блокчейн представлява ключова технология за пътната карта на банката.

В края на септември, JPMorgan разшири платформата си за платежни операции до повече от 75 мултинационални банки, като част от колективната оферта за отстраняване на конкуренцията извън банковия сектор.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Пазарен стратег споделя алармираща прогноза за Биткойн (BTC)

В разговор с Kitco News Солоуей предположи, че ако активът пробие нивото от $40,000, той ще отвори вратата за по-нататъшна корекция до едва $18,000. Той обаче твърди, че Биткойн ще се върне след тази ...
СЕП. 21, 2021 21:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Достигна ли дъно Биткойн (BTC)?

Индексът на страх и алчност се счита за индикатор за настроението на крипто търговците към Биткойн. Индикаторът в момента сигнализира “Страх” сред участниците на пазара, според данни от alternative.me...
СЕП. 21, 2021 16:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Миньорите са натрупали стотици милиони долари в Биткойн от февруари

В своя доклад от 20-ти септември, компанията заяви, че салдата на BTC на миньорите се увеличават, като портфейлите, свързани с миньори, са складирали 14,000 BTC на стойност около $600 милиона през пос...
СЕП. 21, 2021 13:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Неактивен от 9 години Биткойн адрес с близо $30 милиона се 'пробуди'

Данните, споделени от услугата за проследяване на големи крипто транзакции Whale Alert, показват, че крипто портфейл с Биткойн (BTC), закупен или добит преди 8 години и 8 месеца се е "събудил" след дъ...
СЕП. 21, 2021 08:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света