НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Централните банки тласкат цената на Биткойн нагоре

АВГ. 23, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Централните банки тласкат цената на Биткойн нагоре

Главният кореспондент на Financial Times за международни финанси заяви, че централните банки могат да бъдат кредитирани за раздвижването на цената на Биткойн.

Пред Nikkei Asian Review на 21-ви август Хени Сендър каза, че политиките на банките стимулират нарастващото признаване на криптовалутите.


Анализаторите прогнозират още съобщения от Федералния резерв на Съединените щати на тазгодишната среща на централно банкиране в Джаксън Хоул, Уайоминг, по-късно тази седмица.


През юли председателят на Фед Джером Пауъл намали лихвените проценти за първи път от повече от десетилетие, продължавайки вълнуващия тон, определен от Европейската централна банка.


На 5-ти август валутата на Китай падна под предела от 7 юана за щатски долар - а държавните облигации продължават да бъдат измъчвани от нестабилността, с малко гаранции за солидна доходност. На този фон Сендър твърди, че действията на централните банки в развитите икономики превръщат Биткойн от спекулативен инструмент в солидна инвестиция, която може да помогне за хеджиране на големи макро рискове.


Тя цитира доклад от изследователския отдел Grayscale Investments, който по подобен начин твърди следното:


Биткойн има потенциал да се представи доста добре по време на нормалните икономически цикли, както и кризите с ликвидността, особено тези, включващи обезценяване на валута [...] [има] характеристики на запас от стойност, подобно на реални активи като злато...


Нарастващата корелация на Биткойн с благородния метал още повече затвърждава статута на валутата като дигитално злато. Само през последните три месеца взаимозависимостта между активите почти се е удвоила.


В Китай правителство, загрижено за изтичането на капитал, счита, че криптовалутата е сред каналите за такива отливи. Това, наред с други фактори, ускори решението на Китайската народна банка да разработи своя собствена цифрова валута на централната банка, твърдят вътрешни източници.


Според експерт от неофициалната Биткойн асоциация на Китай, закупуването на криптовалута се е повишило с 50% през последните месеци, отбелязва Сендър - с предупреждението, че тази цифра остава трудна за проверка.


По-рано този месец фирмата за изследване на цифровите активи Delphi Digital публикува доклад, в който твърди, че паричното облекчаване на централните банки и нарастващият риск от девалвация на фиатната валута вероятно ще катализират цената както на Биткойн, така и на физическото злато. 


Макро фактори създават перфектната буря, която да изстреля цената на монетата, заключва докладът.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Бившият президент на EЦБ е твърдо против Биткойн

Според доклад на South China Morning Post (SCMP), коментарите на Трише относно криптовалутите са направени по време на панелна дискусия на третия ден от 10-ата среща на върха в Цайсин, в Пекин, Китай....
НОЕ. 11, 2019 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Съоснователят на Биткойн' се завърна

Той се завърна с гръм и трясък, отговаряйки на критиците си.На блокчейн събитие в Лас Вегас, коментаторът Кен Босак се присъедини към Йорг Молт, предприемач, който заяви, че притежава 250,000 монети и...
НОЕ. 11, 2019 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е със силна бича нагласа

Разбира се, водещата криптовалута скочи от 7,300 до 10,500 долара, на пръв поглед, благодарение на новината, че президентът на Китай призовава за официалното приемане на блокчейн технологиите. Но...
НОЕ. 11, 2019 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Правителствата не могат да спрат Биткойн (видео)

Той разговаря с репортерката Наоми Брокуел за контрола на капитала, държавната цензура и BTC. Стосел също така спори с крипто скептика и привърженик на златото Питър Шиф.В нов петминутен YouTube репор...
НОЕ. 11, 2019 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света