НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Централните банки тласкат цената на Биткойн нагоре

АВГ. 23, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Централните банки тласкат цената на Биткойн нагоре

Главният кореспондент на Financial Times за международни финанси заяви, че централните банки могат да бъдат кредитирани за раздвижването на цената на Биткойн.

Пред Nikkei Asian Review на 21-ви август Хени Сендър каза, че политиките на банките стимулират нарастващото признаване на криптовалутите.


Анализаторите прогнозират още съобщения от Федералния резерв на Съединените щати на тазгодишната среща на централно банкиране в Джаксън Хоул, Уайоминг, по-късно тази седмица.


През юли председателят на Фед Джером Пауъл намали лихвените проценти за първи път от повече от десетилетие, продължавайки вълнуващия тон, определен от Европейската централна банка.


На 5-ти август валутата на Китай падна под предела от 7 юана за щатски долар - а държавните облигации продължават да бъдат измъчвани от нестабилността, с малко гаранции за солидна доходност. На този фон Сендър твърди, че действията на централните банки в развитите икономики превръщат Биткойн от спекулативен инструмент в солидна инвестиция, която може да помогне за хеджиране на големи макро рискове.


Тя цитира доклад от изследователския отдел Grayscale Investments, който по подобен начин твърди следното:


Биткойн има потенциал да се представи доста добре по време на нормалните икономически цикли, както и кризите с ликвидността, особено тези, включващи обезценяване на валута [...] [има] характеристики на запас от стойност, подобно на реални активи като злато...


Нарастващата корелация на Биткойн с благородния метал още повече затвърждава статута на валутата като дигитално злато. Само през последните три месеца взаимозависимостта между активите почти се е удвоила.


В Китай правителство, загрижено за изтичането на капитал, счита, че криптовалутата е сред каналите за такива отливи. Това, наред с други фактори, ускори решението на Китайската народна банка да разработи своя собствена цифрова валута на централната банка, твърдят вътрешни източници.


Според експерт от неофициалната Биткойн асоциация на Китай, закупуването на криптовалута се е повишило с 50% през последните месеци, отбелязва Сендър - с предупреждението, че тази цифра остава трудна за проверка.


По-рано този месец фирмата за изследване на цифровите активи Delphi Digital публикува доклад, в който твърди, че паричното облекчаване на централните банки и нарастващият риск от девалвация на фиатната валута вероятно ще катализират цената както на Биткойн, така и на физическото злато. 


Макро фактори създават перфектната буря, която да изстреля цената на монетата, заключва докладът.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Има ли връзка между халвинга на Биткойн и скорошния скок на цените на петрола?

Разбира се, това тревожно развитие едва ли ще окаже пряко влияние върху цените на криптовалутите.Някои от общността, обаче, започнаха да спекулират дали може да се очаква корелация между предлагане и ...
СЕП. 18, 2019 08:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Колко Биткойн ви е нужен, за да се наречете кит?

Биткойн кит прехвърли $1 милиард (94,504 BTC)Преди 10 дни Биткойн кит (или по-скоро майката на всички Биткойн китове) премести $1 милиард в BTC само в една транзакция.Съвсем разбираемо е, че движение ...
СЕП. 17, 2019 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн и S&P 500 са на път към нови върхове

Лий казва, че флагманската криптовалута ще достигне нов връх, след като S&P 500 направи същото. Предполага се, че крипто пазарът е несвързан с традиционните пазари, особено поради децентрализ...
СЕП. 16, 2019 17:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн ще достигне нови рекордни стойности преди следващия халвинг

Анализаторът, известен в индустрията като FilbFilb, цитира "stock-to-flow" съотношението на Биткойн като ключов показател за очертаването на пътя на BTC занапред.„Ако приемем, че няма системен шок нит...
СЕП. 16, 2019 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света