НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Централните банки тласкат цената на Биткойн нагоре

АВГ. 23, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Централните банки тласкат цената на Биткойн нагоре

Главният кореспондент на Financial Times за международни финанси заяви, че централните банки могат да бъдат кредитирани за раздвижването на цената на Биткойн.

Пред Nikkei Asian Review на 21-ви август Хени Сендър каза, че политиките на банките стимулират нарастващото признаване на криптовалутите.


Анализаторите прогнозират още съобщения от Федералния резерв на Съединените щати на тазгодишната среща на централно банкиране в Джаксън Хоул, Уайоминг, по-късно тази седмица.


През юли председателят на Фед Джером Пауъл намали лихвените проценти за първи път от повече от десетилетие, продължавайки вълнуващия тон, определен от Европейската централна банка.


На 5-ти август валутата на Китай падна под предела от 7 юана за щатски долар - а държавните облигации продължават да бъдат измъчвани от нестабилността, с малко гаранции за солидна доходност. На този фон Сендър твърди, че действията на централните банки в развитите икономики превръщат Биткойн от спекулативен инструмент в солидна инвестиция, която може да помогне за хеджиране на големи макро рискове.


Тя цитира доклад от изследователския отдел Grayscale Investments, който по подобен начин твърди следното:


Биткойн има потенциал да се представи доста добре по време на нормалните икономически цикли, както и кризите с ликвидността, особено тези, включващи обезценяване на валута [...] [има] характеристики на запас от стойност, подобно на реални активи като злато...


Нарастващата корелация на Биткойн с благородния метал още повече затвърждава статута на валутата като дигитално злато. Само през последните три месеца взаимозависимостта между активите почти се е удвоила.


В Китай правителство, загрижено за изтичането на капитал, счита, че криптовалутата е сред каналите за такива отливи. Това, наред с други фактори, ускори решението на Китайската народна банка да разработи своя собствена цифрова валута на централната банка, твърдят вътрешни източници.


Според експерт от неофициалната Биткойн асоциация на Китай, закупуването на криптовалута се е повишило с 50% през последните месеци, отбелязва Сендър - с предупреждението, че тази цифра остава трудна за проверка.


По-рано този месец фирмата за изследване на цифровите активи Delphi Digital публикува доклад, в който твърди, че паричното облекчаване на централните банки и нарастващият риск от девалвация на фиатната валута вероятно ще катализират цената както на Биткойн, така и на физическото злато. 


Макро фактори създават перфектната буря, която да изстреля цената на монетата, заключва докладът.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Bloomberg: Консолидацията на Биткойн завършва с пробив нагоре

Няколко индикаторa, следящи този показател са достигнали много месечни дъна, като Биткойн продължава да се търгува в обхвата $ 8,500 - $ 10,000. На 3-ти юли, един търговец сподели графика, пок...
ЮЛИ. 5, 2020 13:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн на кръстопът - $ 9,300 е ключово ниво

В Twitter публикация, анализаторът с псевдоним ‘Teddy’ каза, че биковете трябва да задържат ключово ниво на подкрепа. Ако цената не успее да задържи това ниво, перспективите стават много мечи. 4h was...
ЮЛИ. 4, 2020 17:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

$ 10,500 е ключово ниво за Биткойн

Анализаторът, познат като 'Crypto Michael’, вярва, че малко след като Биткойн превземе $ 10,500, той ще се насочи към $ 16,000.  Майкъл ван де Попп публикува видео, в което той сподели ан...
ЮЛИ. 4, 2020 14:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн спадна под $ 9,000 и се възстанови - какво да очакваме?

Повечето алткойни последваха, отчитайки известни загуби в последните 24 часа.  Както отразихме вчера, BTC се опита да превземе $ 9,300 неуспешно. Въпреки провала си, криптовалутата успя да с...
ЮЛИ. 3, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света