НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Цената на Биткойн се изстреля след новината за навлизането на PayPal в криптосферата

ОКТ. 21, 2020 20:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Цената на Биткойн се изстреля след новината за навлизането на PayPal в криптосферата

PayPal обяви, че клиентите на компанията скоро ще могат да извършват крипто транзакции със своите 26 милиона търговци.

 

В изявление, публикувано на 21-ви октомври, платежният гигант разкри, че ще позволи крипто плащания в своята мрежа в началото на 2021 година.

Услугата, която ще позволи на потребителите на PayPal да купуват, държат и продават криптовалута директно от своите акаунти в PayPal, е резултат от партньорство с Paxos Trust Company. PayPal също така получи първия в категорията условен БитЛиценз от Нюйоркския департамент за финансови услуги (NYDFS).

Интересното е, че PayPal също посочва неизбежността на преминаването към цифрови форми на валута като дигитални валути на централни банки (CBDC) като причина за новата услуга.


Как ще работи


Според PayPal притежателите на акаунти в САЩ първоначално ще могат да купуват, продават и държат Биткойн, Лайткойн, Етериум и Биткойн Кеш директно в дигиталния си портфейл на платформата. Плащанията, направени през мрежата на PayPal с помощта на крипто, обаче, ще бъдат уредени в техния фиатен еквивалент.

Макар че това по никакъв начин не е разривна технология в криптопространството, това, което я отличава, е огромният обхват на PayPal - повече от 346 милиона сметки в световен мащаб, като плащанията на стойност над 222 милиарда долара са обработени само през второто тримесечие на 2020 година.

Компанията отбеляза, че като се възползва от нейния мащаб, за да подтикне приемането на криптовалута, ще помогне да се осигури надеждна входна точка за нови крипто потребители.

Откъс от изявлението гласи:

Нашият глобален обхват, експертиза в областта на дигиталните плащания, двустранна мрежа и строг контрол на сигурността ни предоставят възможността и отговорността да спомогнем за улесняването на разбирането, изкупуването и оперативната съвместимост на тези нови инструменти за обмен.


Биткойн литна след новините за PayPal


Биткойн проби едногодишен връх след новината, търгувайки малко под $12,800. Към момента на писане цената на флагманската криптовалута е нараснала с около 7% и се търгува на $12,850.Според изявлението, PayPal вярва, че дигиталните валути, особено тези на централните банки, са бъдещето. През 2019 г. PayPal стана член-основател на криптопроекта Libra на Facebook, преди да се оттегли малко по-късно.

Компанията вероятно се подготвя за колаборация с централните банки върху техните проекти за дигитални валути, като част от дългосрочната си стратегия.

В интервю с Ройтерс, президентът на Paypal Даниел Шулман каза:

„Работим с централните банки и мислим за всички форми на дигитални валути и как PayPal може да играе роля.“


За разлика от по-малките си конкуренти като Square и Robinhood, които вече предлагат услуги за продажба и покупка на крипто, PayPal вероятно се обзалага, че огромния размер на компанията ще тласне пространството към глобалното приемане.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Ивайло ОКТ. 22, 2020 От няколко месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето какво стои зад подема на Биткойн

Биткойн сега се приближава до рекордното си ниво от почти $20,000.От март, когато Биткойн драстично падна до най-ниската си точка за годината от едва $4,000, наблюдаваме сериозен възход. Монетата прод...
НОЕ. 25, 2020 18:25 7 МИН . ЧЕТЕНЕ

Коя е най-високата стойност на Биткойн?

Но ако/когато цената на Биткойн, която в момента е в сериозен възходящ тренд, пробие предишния си рекорд, може да не го осъзнаем, защото не можем да постигнем консенсус за това какъв е текущият рекорд...
НОЕ. 25, 2020 17:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо трябва да сме предпазливи с Биткойн

Говорейки по време на ’Fast Money’ на CNBC, топ трейдърът и самопровъзгласил се Биткойн телеевангелист Брайън Кели посочи три предупредителни признака за биковете.  Giddy up for Bitcoin as it rode pas...
НОЕ. 25, 2020 10:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SBI стартира услуга за Биткойн кредитиране

Според официално съобщение от 24-ти ноември, новата платформа за крипто кредитиране ще позволи на потребителите да заемат своите крипто на SBI и да печелят лихва в размер на 1% с включени данъци. Нова...
НОЕ. 24, 2020 17:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света