НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Цената на Биткойн Кеш скочи с 12%

ДЕК. 20, 2020 18:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Цената на Биткойн Кеш скочи с 12%

Цената на Биткойн Кеш, хард форкът на Биткойн, скочи с 12%, ден след като флагманската криптовалута достигна нов рекорд за всички времена от $24 000.

Биткойн Кеш (BCH) се увеличи от $319 в 9:34 ч. българско време до максимуми от $356 точно в 11:39 ч. Текущата му цена е $350.


Вчера следобед Биткойн достигна върхове от $24 085, според данни от CoinMarketCap. Оттогава актива спадна до $23,461.


Биткойн Кеш е шестата по големина монета по пазарна капитализация. Въпреки че е форк на Биткойн, цената му все още проследява монетата, както и повечето основни криптовалути.


Биткойн Кеш стартира през 2017 г. след спор относно размера на блока на Биткойн.


На 1MB група разработчици твърдеше, че размерът на блока на Биткойн е твърде малък за обработка на транзакции, което означава, че монетата никога не може да функционира като дигитални пари в брой.


Групата разработчици, водена от Роджър Вер и Джихан Ву, твърди, че размерът на блока, който се отнася до броя на транзакциите с Ниткойн, които могат да бъдат обработени в една партида, трябва да бъде увеличен до 8 MB, за да се намалят таксите за транзакции и да се ускори мрежата .


Разработчиците на Биткойн не се съгласиха, тъй като това би централизирало мрежата в полза на миньори, които биха могли да поддържат увеличения размер на блока. Във всеки случай Биткойн никога не е трябвало да функционира като алтернатива на паричните средства, твърди групата, сред които и главният изпълнителен директор на Blockstream, Самсън Моу.


Привържениците на Биткойн Кеш държаха все пак раздвоиха мрежата на Биткойн. По-късно те гласуваха за увеличаване на размера на блока до сегашния му размер, 32MB.


Наскоро Биткойн Кеш се разклони отново, когато група разработчици на BCH, известни като ABC, се опитаха да въведат данък върху миньорите на BCH, който би насочил пари към развитието на Биткойн Кеш. Ходът беше непопулярен и мрежата се форкна още веднъж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Cardano обяви едно от най-значителните си партньорства

Екипът на Cardano сподели блог публикация, обявявайки партньорство с Chainlink, което ще доведе до интегриране на оракулите на блокчейна. Това ще помогне на разработчиците да изградят интелигентни дог...
СЕП. 26, 2021 11:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор споделя възлгедите си за Cardano (ADA)

Анализаторът каза, че най-добрата входна точка за Cardano може да e изчезнала, след като активът отскочи от ключовото ниво на подкрепа на $1.86.“Ако искате да влезете в Cardano, това беше регионът, къ...
СЕП. 26, 2021 10:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този алткойн скочи с над 100% на фона на спада

Данните от CoinGecko показват, че цената на Spell Token (SPELL), който в момента има пазарна капитализация от около $213 милиона, се повиши от 7-дневното дъно от $0.00197753 до максимум от $0.00428190...
СЕП. 25, 2021 17:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво следва за Биткойн и Етериум след новините от Китай?

В своя неотдавнашен туит, изпълнителният директор на крипто хедж фонда Galaxy Digital и бивш мениджър на активи на Goldman Sachs, Майк Новограц, заяви, че вярва, че Биткойн и Етериум ще се консолидира...
СЕП. 25, 2021 14:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света