НАЧАЛО Алткойни Биткойн

CBOE подава за листинг на Биткойн ETF-а на Van Eck

МАР. 2, 2021 14:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 CBOE подава за листинг на Биткойн ETF-а на Van Eck

Водещият в световен мащаб борсов холдинг, Chicago Board Options Exchange, или CBOE, подаде заявление за изброяване на борсово търгувания фонд на Биткойн, предложен от управителя на активи, Van Eck.

 

CBOE подаде формуляр 19b-4 с искане за разрешение за включване в списъка на ETF от Комисията за ценни книжа и борси на САЩ на 3-ти януари. Във формуляра CBOE подчертава предимствата, които ETF би предложил на инвеститорите на дребно над спот пазарите на Биткойн, включително попечителството:

 

Излагането на Биткойн чрез ETP също представлява определени предимства за инвеститорите на дребно в сравнение с директното закупуване на спот Биткойн. Най-забележителното предимство е използването на Попечителя за пазене на Биткойн активите на Тръста. 

 

Въпреки че CBOE не разкрива кой е неговият попечител, в документа се отбелязва, че попечителят е “доверително дружество, упълномощено и регулирано от [Министерството на финансовите услуги в Ню Йорк]”.

 

След като SEC официално потвърди, че разглежда заявлението, регулаторът разполага с 45 дни, за да произнесе своята присъда или да удължи крайния срок за оценка. SEC може да удължи срока за обсъждане до 240 дни, преди да финализира решението си.

 

Ако бъде одобрен, ETF-ът ще бъде първият крипто продукт, предлаган от CBOE от февруари 2019 г., след което CBOE престава да предлага фючърсни договори за Биткойн. През декември 2017 г. CBOE стана първата регулирана финансова институция в Съединените щати, която предлага фючърсни договори за BTC, побеждавайки Чикагската стокова борса само за няколко седмици.

 

През януари Van Eck подаде молба за одобрение от SEC на Bitcoin ETF. Докато Van Eck преди това е подал заявление за BItcoin ETF през 2017 г., фирмата се обедини и с SolidX - блокчейн фирма, която се опитва да изведе Bitcoin ETF на пазара от 2015 г., за да подаде молба за съвместно издаден ETF през 2018 г. Заявлението беше оттеглено през септември 2019 г., като двете фирми се разделиха малко след това.

 

Последното подаване на Van Eck обаче стана предмет на дело от SolidX, който твърди, че Van Eck е плагиатствал техния продукт.

 

На 21-ви януари Van Eck подаде заявление за ETF, проследяващо представянето на известни криптофирми. Продуктът ще търси цената и производителността на Global Digital Asset Equity Index - управляван от дъщерното му дружество MV Index Solutions.

 

Към момента на писане на статията SEC все още не е одобрил крипто ETF продукт.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Крипто Маниак МАР. 2, 2021 Как да печелим от дигиталното злато - криптовалута биткойн, подробно описание тук: WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн кит прехвърли над $600 милиона в една транзакция

На 16-ти април инструментът за блокчейн анализи Bitcoin Block Bot засече транзакцията, при която мистериозният субект преместил общо 9,610 BTC на стойност над $603 милиона от множество адреси в два по...
АПР. 17, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

BCH и DOGE се изстрелват - доминантността на Биткойн спада

По време на вчерашната търговска сесия цялата крипто пазарна капитализация дори надмина оценката на Apple (AAPL $2,258 трлн.). В петък обаче спадна малко под AAPL до около $2.14 трилиона, след като ре...
АПР. 16, 2021 22:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-добрите начини да печелите Биткойн, без да го купувате

Те включват инвестиционни платформи с висока доходност (HYIP) и съмнителните удвоители на Биткойн. Тези методи обаче включват изключително висок риск, тъй като през повечето време са измама и много ле...
АПР. 16, 2021 18:54 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Голям швейцарски застраховател вече приема Биткойн плащания

Биткойн плащанията ще бъдат приемани за почти всички продукти на AXA, с изключение на животозастраховането поради регулаторни бариери. AXA посочи ускорената дигитална трансформация на световната ...
АПР. 16, 2021 12:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света