НАЧАЛО Други

Бум в работата свързана с крипто въпреки турболенцията на пазара

ОКТ. 20, 2018 12:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Бум в работата свързана с крипто въпреки турболенцията на пазара

Американските пазари на труда сега преливат от свободни позиции в сектора на блокчейн технологиите, казва популярната работна платформа Glassdoor.

 


Изследванията на компанията установиха, че най-голям брой от свободните места в тази категория са специализираните в Биткойн и блокчейн технология, софтуерни инженери. На второ място по брой работни позиции са за технологичните архитекти и продуктови мениджъри, твърди изследователската фирма, насочена към човешките ресурси.

Най-големите работодатели бяха блокчейн компанията ConSensys, която се ръководи от съоснователя на Етериум, Джоузеф Любин и ИТ гигантта IBM. Заедно те съставляват 12 процента от всички предложения за Биткойн и крипто работни места.

Ню Йорк е най-големият служител на биткойн инженерите, докато Сан Франциско заема второ място с 24% от работните места в блокчейн сферата в страната.


Статистически данни за работата


Статистиката за обявените работни места е интересна, тъй като те предлагат поглед към бъдещия растеж на блокчейн технологиите както в САЩ, така и в световен мащаб. Според докладите на Glassdoor, август 2018 г. е значителна година за блокчейн и крипто работни места, които наброяват над 1775 позиции само в САЩ.В сравнение с август 2017 г. броят на работните места, предлагани във блокчейн вертикали е само 446.

Интересно е да се отбележи и платежната честотна лента за тези блокчейн компании. Началната заплата, която може да се нарече основна заплата за роля, включваща блокчейн технология, е $84 884 годишно. За тези, които се интересуват, това е с 62% по-висока от средната заплата в САЩ, която понастоящем възлиза на $52 664 годишно. В най-високия край на спектъра, $223 667 годишно е най-високо платената крипто позиция.


Растеж на работни места свързани с блокчейн


Важно икономическо мерило във всяка страна е пазарът на труда. Основният акционер в човешкия капитал, съобщавайки последните си научни открития, разкри, че през последните десет месеца позициите свързани с криптовалути, биткойн и блокчейн са нараснали с близо 300%. Това, че САЩ записва огромен бум на работни места, е друг фактор, влияещ върху тези съобщени бройки на крипто работни места, от Glassdoor.

Според доклада: "Докато остава изключителната способност на криптовалутите и блокчейн технологиите да останат видими, пазарът за блокчейн работни места изглежда готов да продължи бързия си растеж в близко бъдеще!"

Любин, разпознаваем като лицето на блокчейн и хората му се доверяват като влиятел на всички неща, които се занимават с Биткойн и блокчейн. Създаването на Consensys през 2015 г., една от първите блокчейн компании, базирани в САЩ, бележи растежа на тази технология в Silicon Valley досега. Consensys стана посредник на по-малките блоктех компании да са инкубират и интегрират в семейството на мрежата на Етериум .

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Даниел Петканов отговаря на Любо Жечев - показва крипто портфейла си

В оригиналния клип, който отразихме по-рано, Лудият Репортер говори за инвестицията си в криптовалути, какво го е тласнало към това и как в крайна сметка е успял да инвестира. Много хора, включително ...
АПР. 17, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-старият магазин за вино в Америка ще приема плащания в Dogecoin (DOGE)

Според прессъобщението на Acker фирмата ще приеме Биткойн, Биткойн Кеш, Етериум, Dogecoin, PAX, Gemini Dollar и BUSD с помощта на криптопроцесора BitPay.Председателят на Acker Джон Капон каза следното...
АПР. 17, 2021 11:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Rothschild Investment Corp купува 250,000 акции от Етериум тръста на Grayscale

Базираната в Чикаго финансова институция Rothschild Investment Corp е придобила 265,302 акции в ETH тръста на Grayscale, според декларация от 15-ти април до Комисията по ценни книжа на САЩ (SEC).Фирма...
АПР. 16, 2021 20:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Немски програмист дарява $1,2 милиона от своя Биткойн за политическа партия

Според базирания в Хамбург вестник Die Zeit, Мориц Шмид, разработчик на софтуер от североизточния град Грайфсвалд, е изпратил 1 милион евро (около $1,2 милиона) на зелената партия в Германия, известна...
АПР. 17, 2021 10:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света