НАЧАЛО Други

Бум в работата свързана с крипто въпреки турболенцията на пазара

ОКТ. 20, 2018 12:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Бум в работата свързана с крипто въпреки турболенцията на пазара

Американските пазари на труда сега преливат от свободни позиции в сектора на блокчейн технологиите, казва популярната работна платформа Glassdoor.


Изследванията на компанията установиха, че най-голям брой от свободните места в тази категория са специализираните в Биткойн и блокчейн технология, софтуерни инженери. На второ място по брой работни позиции са за технологичните архитекти и продуктови мениджъри, твърди изследователската фирма, насочена към човешките ресурси.

Най-големите работодатели бяха блокчейн компанията ConSensys, която се ръководи от съоснователя на Етериум, Джоузеф Любин и ИТ гигантта IBM. Заедно те съставляват 12 процента от всички предложения за Биткойн и крипто работни места.

Ню Йорк е най-големият служител на биткойн инженерите, докато Сан Франциско заема второ място с 24% от работните места в блокчейн сферата в страната.


Статистически данни за работата


Статистиката за обявените работни места е интересна, тъй като те предлагат поглед към бъдещия растеж на блокчейн технологиите както в САЩ, така и в световен мащаб. Според докладите на Glassdoor, август 2018 г. е значителна година за блокчейн и крипто работни места, които наброяват над 1775 позиции само в САЩ.В сравнение с август 2017 г. броят на работните места, предлагани във блокчейн вертикали е само 446.

Интересно е да се отбележи и платежната честотна лента за тези блокчейн компании. Началната заплата, която може да се нарече основна заплата за роля, включваща блокчейн технология, е $84 884 годишно. За тези, които се интересуват, това е с 62% по-висока от средната заплата в САЩ, която понастоящем възлиза на $52 664 годишно. В най-високия край на спектъра, $223 667 годишно е най-високо платената крипто позиция.


Растеж на работни места свързани с блокчейн


Важно икономическо мерило във всяка страна е пазарът на труда. Основният акционер в човешкия капитал, съобщавайки последните си научни открития, разкри, че през последните десет месеца позициите свързани с криптовалути, биткойн и блокчейн са нараснали с близо 300%. Това, че САЩ записва огромен бум на работни места, е друг фактор, влияещ върху тези съобщени бройки на крипто работни места, от Glassdoor.

Според доклада: "Докато остава изключителната способност на криптовалутите и блокчейн технологиите да останат видими, пазарът за блокчейн работни места изглежда готов да продължи бързия си растеж в близко бъдеще!"

Любин, разпознаваем като лицето на блокчейн и хората му се доверяват като влиятел на всички неща, които се занимават с Биткойн и блокчейн. Създаването на Consensys през 2015 г., една от първите блокчейн компании, базирани в САЩ, бележи растежа на тази технология в Silicon Valley досега. Consensys стана посредник на по-малките блоктех компании да са инкубират и интегрират в семейството на мрежата на Етериум .

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Уругвай постави първия си Биткойн автомат

 Преди участието на Уругвай, Южна Америка разполагаше с 79 автомата, което представлява 0.2% от глобалните битомати.Според Ámbito, първият криптомат в Уругвай е инсталиран в крайбрежния град Пунт...
ЯНУ. 16, 2022 14:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase придобиха фючърсна борса

Coinbase казват, че са придобили FairX, фючърсна борса, която се регулира от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.От борсата за криптовалути казват, че първоначално ще предлагат крипто дер...
ЯНУ. 15, 2022 18:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

933 NFT селфита за $3 всяко - колекцията сега струва милиони

Колекцията, наречена “Ghozali Everyday”, включва селфита, правени от 22-годишния всеки ден от 18 до 22 години, обхващащи период от 2017 до 2021 г. Гозали продаде всяка от снимките за 0.001 ETH ($3.25)...
ЯНУ. 15, 2022 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руски рапър става официален посланик на TON

Изпълнителят е споменавал монетата много пъти в различни канали в социалните медии, включително Telegram, Instagram, и дори е споменавал токена в новоиздадената си песен, наречена "Защо?"Моргенштерн с...
ЯНУ. 15, 2022 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света