НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Топ 10 страни по Биткойн употреба

ЯНУ. 10, 2019 17:26 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Топ 10 страни по Биткойн употреба

Тази оценка е съставена от данни от Coinatmradar, Coinmap и Localbitcoins. Тя е направена и въз основа на разпространението на банкомати и законното приемане на криптовалутата в тези десет държави.


Има държави, където Биткойн е забранен, но peer-to-peer обменът (P2P) е широко разпространен поради проблеми като високата инфлация.


Венецуела е добър пример за подобна ситуация, тъй като има много потребители на Localbitcoins, но не достатъчно, че да фигурира в списъка. Предвид политическия и икономическия климат във Венецуела, няма лесно достъпна информация за приемането в магазини.

1 - Япония


Това е страна, където Биткойн е силно разпространен, отчасти защото банковият сектор до голяма степен е интегрирал криптовалутата в електронните си платежни системи.

Япония има десетки хиляди магазини, и Nomura твърди, че има повече от един милион местни, държащи най-голямата криптовалута, която в момента е неизменна част от техния живот. BTC се счита за валута по стандартите на закона.

2 - САЩ


От търговска гледна точка, САЩ имат най-голям дял от магазини, които позволяват на употребата на Биткойн като метод на плащане: общо 26%, според данни от Coinmap.

Също така има над 2445 банкомата и голям брой потребители на Localbitcoin. Биткойн също се счита за юридически актив в САЩ.

3 - Южна Корея


Използването на BTC е широко разпространен в Южна Корея, особено с банкомати в нейните вериги за доставки и търговски центрове, които позволяват употребата на валутата, като Goto Mall, който има 620 магазина. Това е затворен пазар и затова е много трудно да се чете и тълкува отвън.

4 - Италия


Данните от Coinmap показват, че 15,3% от магазините, приемащи Биткойн в света са в Италия. Има и около 39 банкомата, където крипто може да бъде изтеглено директно и също има голям брой потребители на Localbitcoins.

Италия наскоро избра екип от експерти, които да обяснят схемата и стратегията на страната за технологията на разпределения леджър (DLT). Това показва, че има повишен интерес към индустрията, която се цели не само BTC. Това от своя страна ще доведе до икономически растеж в страната.

5 - Холандия


В Нидерландия има магазини, които приемат Биткойн със световен дял от 2,3%. Пълният списък на магазините, които приемат флагманската криптовалута, е много труден за намиране. BTC е законно платежно средство в страната. Там има над 22 банкомата за крипто.

6 - Англия


Обединеното кралство има над 210 банкомата за BTC. Страната също има много магазини, които позволяват употребата на дигиталния актив като платежно средство и е отговорна за около 11% от общите транзакции на Localbitcoins. Във Великобритания криптовалутите се считат за законни платежни средства.

7 - Швеция


Швеция е една от страните, в които електронните платежни системи се увеличават, което прави плащането с Биткойн много лесно. Той има много дейности, които позволяват да се използва BTC като платежно средство. Localbitcoins общността също е много голяма, но има доста по-скромен брой банкомати.

8 - Русия


Русия e отговорна за 16% от световните транзакции на Localbitcoins и има 48 крипто банкомата. Също така има много магазини и ресторанти, които позволяват употребата на криптовалутата за разплащане.

9 - Бразилия


В Бразилия има сравнително голям брой магазини и предприятия, които позволяват употребата на криптовалути като средство за разплащане, включително 2 транспортни фирми. Страната е на 22-ро място в света по употреба на Localbitcoins. Тя има само 2 крипто банкомата. В Бразилия BTC се счита за законен актив.

10 - Южна Африка


Според класацията на страните, използващи Localbitcoins, Южна Африка е на 10-то място. Страната разполага с около 5 крипто банкомата, като Биткойн се счита за легален и се използва от повечето от фирмите в един или друг капацитет.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Колко още може да падне Биткойн (BTC)?

В ново интервю Олдън казва, че е по-малко вероятно Биткойн да има екстремни колебания в цените сега, когато пазарът зрее.“Бих бил малко изненадан да видя стойности под $20,000. Все пак не го изключвам...
ЯНУ. 28, 2022 15:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто анализатор разглежда перспективите на пазара

Бенет казва на своите 97,800 последователи в Twitter, че бичият пазар на крипто все още е непокътнат, но корекцията нагоре може да бъде след месеци.“Не мисля, че крипто бичият пазар е приключил.Пазари...
ЯНУ. 28, 2022 11:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн спадна и какво трябва да следим - Fidelity

В дискусия със своите 86,700 последователи в Twitter, Тимер казва, че е изненадан да види, че Биткойн не задържа линията на $40,000, след като продължително спада от рекордния си връх за ноември над $...
ЯНУ. 27, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар на Биткойн не е приключил, твърди крипто ветеран

В нова стратегическа сесия Вейс обяснява на своите 119,000 абонати в YouTube, че все още има възходящи виждания за ценовото движение на Биткойн и че BTC все още не е навлезнал в меча територия.“Вярвам...
ЯНУ. 26, 2022 21:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света