НАЧАЛО Други

Броят на потребителите на криптовалути вече е над 100 милиона

ФЕВ. 26, 2021 14:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Броят на потребителите на криптовалути вече е над 100 милиона

Повече от 100 милиона души по света сега използват криптовалути - и нарастващ брой бейби бумъри и поколение X се интересуват от Биткойн и други токени, според два отделни доклада.

 

Доклад на борсата Crypto.com изчислява, че през януари има 106 милиона потребители на криптовалути по целия свят, след скок от 16% сред участниците само миналия месец.


Отделно проучване от финансовата консултативна група deVere установи, че 70% от клиентите на възраст над 55 години вече са инвестирали в дигитални валути или планират да го направят през 2021 г., въпреки че Биткойн и други са силно свързани с по-млади инвеститори от поколението на милениалите.


В доклада на Crypto.com се казва, че скокът в цените на Биткойн и други дигитални токени е бил ключов двигател на повишения интерес към криптовалутите.


В неделя Биткойн достигна рекорд от над $58,000, преди да се срине за кратко до $45,000 във вторник. Въпреки това, в четвъртък сутринта цената на Биткойн (BTC) беше около 68% по-висока за годината на $49,260.


Юни и август през 2020 г. и януари през 2021 г. са "изключително силни месеци" за увеличаване на обема на потребителите на крипто, според мениджъра на проучванията за Crypto.com Кевин Уанг.


"Това, което забелязваме, е, че периоди на силен растеж идват след периоди на силно ценово представяне при Биткойн."


Crypto.com също цитира бум при Етериум и институционалното приемане на криптовалута от страна на PayPal и MicroStrategy като ключови.


Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на deVere Group, заяви, че вътрешното проучване на компанията на 688 клиенти показва, че неотдавнашният бум на криптовалутите "привлече вниманието на хората по целия свят - а не само на така наречените дигиталните местни по-млади поколения“.


Това число от 106 милиона потребители на Crypto.com беше достигнато чрез анализ на блокчейн данни, на които се базират криптовалутите, както и данни от проучвания и борси.


Борсата заяви, че редица предупреждения са приложени към проучването. Те включват трудности при разбирането дали онлайн потребителите все още притежават крипто и при намирането на търговци, които не извършват транзакции или използват борси, което може да означава, че цифрата може да варира в двете посоки.


Предупрежденията се отнасят и за проучванията на deVere, като вътрешна анкета на клиентите е малко вероятно да представлява бейби бумърите или поколенията от поколение X като цяло.


Бейби бумърите са поколението, родено приблизително през 20-те години след Втората световна война, докато поколение X е поколението, родено между началото на 1960-те и началото на 1980-те, според общите определения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Крипто Маниак ФЕВ. 26, 2021 Kak да печелим дигиталното злато - криптовалута биткойн, подробно описание тук: WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM
Изкажете мнение
Още Други новини

Директорите на MicroStrategy ще получават заплащането си в Биткойн

"На 11-ти април 2021 г. Бордът на директорите ("Бордът") на MicroStrategy Incorporated ("Компанията") променя режима на компенсация за директори, които не са служители. Занапред директорите, които не ...
АПР. 13, 2021 15:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рап легендата Nas може да направи много пари от листинга на Coinbase

Инвестиционната фирма на Джоунс, QueensBridge Venture Partners, влезе в кръга на финансиране от Серия Б през 2013 г., когато Coinbase набра $25 милиона. По това време компанията се оценяваше на около ...
АПР. 13, 2021 14:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance добавя търговия с токенизирани акции, започвайки с Tesla

Като начало Binance изброи акции на Tesla, което означава, че потребителите на борсата вече могат да купуват токени на Tesla, представляващи нейните акции. Една акция на Tesla представлява един д...
АПР. 13, 2021 13:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Университет в Румъния ще приема Elrond (EGLD) като метод на плащане

Случаят с публичен университет в Румъния не е по-различен, тъй като институцията предлага на студентите си възможността да платят таксата си за прием в криптовалута.Според съобщението, Lucian Blaga Un...
АПР. 13, 2021 10:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света