НАЧАЛО Финтех

Британското приложение Monzo стартира в САЩ и започва да се конкурира с гигантите в Америка

ЮНИ. 19, 2019 19:21 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Британското приложение Monzo стартира в САЩ и започва да се конкурира с гигантите в Америка

Британският финтех стартъп Monzо отваря врати в Съединените щати с цел да предизвика установените банкови гиганти в страната. Базираната в Лондон компания заяви в четвъртък, че първоначално ще предложи "няколко хиляди карти" на клиенти си при отварянето на новите им магазини в Лос Анджелис, Калифорния.

Monzo е една от няколкото така наречени банки-претенденти, които работят само с ATM карта и приложение. Това са нови дигитални банки, които искат да вземат част от масивния сектор на финансовите услуги.


Вече има много такива в Европа, включително фирмата Revolut и N26 в Германия, докато в САЩ главните необанки са Chime и Aspiration.


За да помогне със стъпването на американският пазар, Monzo си партнира с местния кредитор Sutton Bank. Лос Анджелис е избран за първоначална централа в САЩ със амбиции за разширяване към други градове.

Според генералния директор на Monzo, Том Блумфийлд:


Когато става въпрос за потребителски приложения, банките са най-малко с десетилетие зад функционалността на Lyft или Airbnb. С Monzo се стремим да печелим пари за всички, като работим с нашата общност от потребители, за да изграждаме неща, които работят за тях.


Със стартирането в САЩ, Monzo успя да победи някои от своите конкуренти, които също имат амбиции да се разширят в страната. Revolut и N26 също изявяват намерение да влязат на пазара в САЩ в даден момент тази година.

Фирмата твърди, че сега има повече от два милиона потребители в Обединеното Кралство и се регистрират 200 000 нови такива всеки месец. За сравнение, Revolut натрупа над 5 милиона клиенти, а N26 наскоро каза, че има 3,5 милиона.


Но докато тези конкурентни банки успяват да увеличат популярността си, примамвайки  милиони потребители, те се борят да превърнат този растеж в печалби.

През юни месец миналата година, Monzo разкри, че губи £ 15 ($ 19) на клиент въпреки че тази сума спада от £ 65  в края на 2017 година. Revolut успяха да излезнат на нулата за декември 2017 г., но пак отчетоха  годишна загуба.


Monzo ще се изправи срещу финансовите титани на Америка, като голямата четворка са J.P. Morgan Chase, Citigroup, Wells Fargo и Bank of America. Междувременно Goldman Sachs също се включи в играта за банкиране на дребно със собствената си онлайн банка, наречена Marcus.


Monzo набра общо $ 268 милиона от инвеститори, включително американския гигант Stripe и фирмите за рисков капитал Accel, и General Catalyst.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Robinhood стартира бета тестове на новия си крипто портфейл

Акциите на Robinhood падаха сериозно, а пазарът на криптовалути съставлява голяма част от приходите на компанията. Успехът на портфейла е много важна стъпка за техния растеж, тъй като може да доведе д...
ЯНУ. 23, 2022 14:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-голямата банка в Мароко се присъедини към RippleNet

Обвързването ще позволи на банката да извършва незабавни транзакции със своите партньори.Attijariwafa Bank също така обяви партньорство с Thunes, мрежа за трансгранични B2B (бизнес към бизнес) плащани...
ЯНУ. 20, 2022 14:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Швейцарската дигитална банка Sygnum набира $90 милиона

Към тях се присъединяват множество нови и съществуващи стратегически инвеститори, като кръгът оценява Sygnum на $800 милиона. Предишни инвеститори във фирмата включват SBI Holdings и дигиталното инвес...
ЯНУ. 20, 2022 08:31 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света