НАЧАЛО Регулации

Британският финансов регулатор засилва контрола на криптовалутите

ОКТ. 7, 2019 16:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Британският финансов регулатор засилва контрола на криптовалутите

Регулаторите в Обединеното кралство обръщат все повече внимание на бизнеси, които се занимават с криптовалути, за да отсеят злонамерените участници.

Борба с крипто измамите


Органът за финансово поведение е започнал 87 разследвания на криптовалутни предприятия през последните 12 месеца. Тази цифра представлява 74% увеличение на броя на запитванията, регистрирани между октомври 2017 г. и октомври 2018 г.

Тези 87 разследвания варират от първоначални проучвания до пълни действия по прилагане на закона. Този ход в регулаторния контрол се случва, тъй като FCA казват, че крипто и форекс измамниците са откраднали над $33 милиона от нищо неподозиращи жертви през последната година.

За FCA това засилване на регулаторния контрол е част от усилията за борба със схемите за бързо забогатяване. Като се има предвид нарастващата популярност на виртуалните валути, се предполага, че интернет измамниците правят измами предимно с криптовалути.

Някои от измамите с криптовалути дори включват фалшиви одобрения на инвестиционни програми от известни публични личности.

Криптовалутите остават нерегламентирани във Великобритания. По този начин жертвите на измами не са обхванати от нито една утвърдена от правителството програма за защита на потребителите.

Въпреки че FCA продължава да оказва по-голям натиск върху индустрията, някои заинтересовани страни казват, че подобни действия ще са от полза за пазара. След като злонамерените участници бъдат премахнати, потребителите ще могат да имат по-голямо доверие в легитимните крипто-инвестиционни канали.


За тази цел регулаторната агенция на Обединеното кралство поддържа списък на оторизирани криптовалути. FCA казва, че ще е хубаво инвеститорите да проверят всички схеми за инвестиции спрямо списъка на агенцията, за да избегнат да се превърнат в жертва на измама.

FCA иска да защитава инвеститорите


Новината за увеличаващия се контрол на криптовалутите от страна на FCA идва в същото време, когато регулаторът планира да продължи напред със забраната на крипто дериватите.

Както по-рано бе съобщено, FCA вече приключи с обсъждането на въпроса и може да поиска забрана през 2020 г.

Според доклади, FCA счита, че инвеститорите във Великобритания не са добре информирани относно крипто пазара и по този начин търговията там е рисковано начинание.

Не само FCA отделя специално внимание на крипто индустрията с цел да се борят с измами. Няколко национални и регионални регулаторни тела оказват по-сериозен натиск върху сферата.

Дори междуправителствени органи като Financial Action Task Force (FATF) започнаха да поставят криптовалути на преден план в своята дейност.

Много от тези регулаторни мерки се фокусират върху усилията за борба с прането на пари. Междувременно няколко доклада показват, че основната банкова система е предпочитаният метод за прехвърляне на "мръсни пари".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Руската централна банка със силна позиция срещу криптовалутите

Според държавната информационна агенция RIA, финансовата институция разкри вярата си, че "частните криптовалути не могат да бъдат приравнени с фиатни пари и не могат да бъдат законно платежно средство...
ДЕК. 2, 2019 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нов закон ще позволява на банките да продават Биткойн

Преди това, на банките им беше забранено да предлагат директен достъп до криптовалути, но новият закон за прилагане на четвъртата директива на ЕС за пране на пари ще промени това, според доклад от мес...
НОЕ. 29, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Законите за криптовалутите в Тайланд ще се променят през 2020 г.

Както местният англоезичен информационен бюлетин “Bangkok Post” съобщи на 25-и ноември, регулаторът на Тайланд прекрати дейността на една от най-големите борси. Комисията за ценни книжа и борси (SEC) ...
НОЕ. 28, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Българска крипто фирма получава предупреждение от германски регулаторен орган

Българската фирма оперира без лиценз.Регулаторът е забранил на борсата да оперира в страната, тъй като фирмата незаконно предлага договори за разлика (CFD), предназначени да изложат клиентите на ценов...
НОЕ. 18, 2019 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света