НАЧАЛО Регулации

Британският финансов регулатор засилва контрола на криптовалутите

ОКТ. 7, 2019 16:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Британският финансов регулатор засилва контрола на криптовалутите

Регулаторите в Обединеното кралство обръщат все повече внимание на бизнеси, които се занимават с криптовалути, за да отсеят злонамерените участници.

Борба с крипто измамите


Органът за финансово поведение е започнал 87 разследвания на криптовалутни предприятия през последните 12 месеца. Тази цифра представлява 74% увеличение на броя на запитванията, регистрирани между октомври 2017 г. и октомври 2018 г.

Тези 87 разследвания варират от първоначални проучвания до пълни действия по прилагане на закона. Този ход в регулаторния контрол се случва, тъй като FCA казват, че крипто и форекс измамниците са откраднали над $33 милиона от нищо неподозиращи жертви през последната година.

За FCA това засилване на регулаторния контрол е част от усилията за борба със схемите за бързо забогатяване. Като се има предвид нарастващата популярност на виртуалните валути, се предполага, че интернет измамниците правят измами предимно с криптовалути.

Някои от измамите с криптовалути дори включват фалшиви одобрения на инвестиционни програми от известни публични личности.

Криптовалутите остават нерегламентирани във Великобритания. По този начин жертвите на измами не са обхванати от нито една утвърдена от правителството програма за защита на потребителите.

Въпреки че FCA продължава да оказва по-голям натиск върху индустрията, някои заинтересовани страни казват, че подобни действия ще са от полза за пазара. След като злонамерените участници бъдат премахнати, потребителите ще могат да имат по-голямо доверие в легитимните крипто-инвестиционни канали.


За тази цел регулаторната агенция на Обединеното кралство поддържа списък на оторизирани криптовалути. FCA казва, че ще е хубаво инвеститорите да проверят всички схеми за инвестиции спрямо списъка на агенцията, за да избегнат да се превърнат в жертва на измама.

FCA иска да защитава инвеститорите


Новината за увеличаващия се контрол на криптовалутите от страна на FCA идва в същото време, когато регулаторът планира да продължи напред със забраната на крипто дериватите.

Както по-рано бе съобщено, FCA вече приключи с обсъждането на въпроса и може да поиска забрана през 2020 г.

Според доклади, FCA счита, че инвеститорите във Великобритания не са добре информирани относно крипто пазара и по този начин търговията там е рисковано начинание.

Не само FCA отделя специално внимание на крипто индустрията с цел да се борят с измами. Няколко национални и регионални регулаторни тела оказват по-сериозен натиск върху сферата.

Дори междуправителствени органи като Financial Action Task Force (FATF) започнаха да поставят криптовалути на преден план в своята дейност.

Много от тези регулаторни мерки се фокусират върху усилията за борба с прането на пари. Междувременно няколко доклада показват, че основната банкова система е предпочитаният метод за прехвърляне на "мръсни пари".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC въвеждат проект за мониторинг на транзакциите

Първоначално програмата получи зелена светлина през 2012 г. и има за цел да проследява всички сделки с акции и опции, извършени на борси в Съединените щати. Платформата ще събира всички тези данни в е...
ОКТ. 14, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай ограничава лични свободи с натрапчиво лицево разпознаване

Министерството на индустрията и информационните технологии (MIIT) ще започне да използва AI софтуер за наблюдение на над 800 милиона интернет потребители.Напоследък има изключителен международен натис...
ОКТ. 13, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

IRS издава първото ръководство за данъчно облагане на криптовалути от 5 години

Членовете на индустрията с нетърпение очакват актуализацията от май 2019 г., когато комисарят на IRS Чарлз Реттиг заяви, че агенцията работи по предоставянето на нови насоки. Ръководството на аге...
ОКТ. 11, 2019 19:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Отхвърлиха дългоочакваното предложение за Биткойн ETF

ОКТ. 11, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света