НАЧАЛО Други

Бразилската полиция залавя наркотрафиканти използващи крипто

ЮЛИ. 17, 2018 10:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Бразилската полиция залавя наркотрафиканти използващи крипто

Бразилската федерална полиция наскоро арестува 12 души, обързани с банда, за която се твърди, че са използвали Биткойн, за да изперат "милиони долари", спечелени от контрабанда на наркотици в Европа, Азия и Африка.


Според местната изложба Folha de S.Paulo бандата е била разбита в операция, наречена "Antigoon", в сътрудничество с Департамента на федералните приходи. Повече от 100 федерални полицаи са изпълнили 15 заповеди за арест и 21 заповеди за претърсване в Сао Пауло, Рио де Жанейро и Еспирито Санто.

Операцията е следствие на разследване от близо година, според което властите са заловили повече от четири тона кокаин от пристанища около Бразилия. Задържаните наркотици, според Folha de S.Paulo, са щели да бъдат изпратени до Европа, Азия и Африка и дойдоха от Колумбия и Боливия.

Самата Бразилия беше използвана като "корабоплавателен коридор", през който са пътували "милиони долари", докато в крайна сметка са се насочили към крайните дестинации. Според делегата на Федералната полиция Карлос Едуардо Томе, бандата е получила част от плащанията си в Биткойн и други криптовалути, за да "избегнат контролните инструменти".

Той казва, според приблизителнен превод:

Бандата са получавали част от плащанията си във виртуални валути, за да ги направят трудни за проследяване и да избегнат масивните и нетипични парични движения.

Не е ясно колко пари са направли бандата, тъй като Федералната полиция отказва да разкрие тази информация. Сред задържаните бяха бизнесмени, служители на летищата и дори шофьори на камиони.


Освалдо Скалези, делегат на Федералната полиция, разкри, че бандата е свързана с южноамериканските наркокартели, които ще "бъдат част от други разследвания". Изземването се случи и в Белгия, Италия и Испания. Според разследващите бандата е създала фалшиви компании, за да изпраща наркотиците, които са имали, или са крали контейнери на трети страни, за да го направят.

Криптоквалутите са станали все по-популярни в Бразилия по законни причини. Както се съобщава, известната крипто борса Huobi се разраства в страната и е изправена пред конкуренцията на най-голямата бразилска инвестиционна компания XP Investimentos, тъй като работи върху стартирането на крипто борса.

Нещо повече, няколко бразилски футболни отбори наскоро подписаха партньорства със крипто стартъп, наречен Inoovi. Отборите ще използват своя IVI токен в своите операции и да добавят името на Inoovi към оборудването им.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Уругвай постави първия си Биткойн автомат

 Преди участието на Уругвай, Южна Америка разполагаше с 79 автомата, което представлява 0.2% от глобалните битомати.Според Ámbito, първият криптомат в Уругвай е инсталиран в крайбрежния град Пунт...
ЯНУ. 16, 2022 14:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase придобиха фючърсна борса

Coinbase казват, че са придобили FairX, фючърсна борса, която се регулира от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.От борсата за криптовалути казват, че първоначално ще предлагат крипто дер...
ЯНУ. 15, 2022 18:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

933 NFT селфита за $3 всяко - колекцията сега струва милиони

Колекцията, наречена “Ghozali Everyday”, включва селфита, правени от 22-годишния всеки ден от 18 до 22 години, обхващащи период от 2017 до 2021 г. Гозали продаде всяка от снимките за 0.001 ETH ($3.25)...
ЯНУ. 15, 2022 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руски рапър става официален посланик на TON

Изпълнителят е споменавал монетата много пъти в различни канали в социалните медии, включително Telegram, Instagram, и дори е споменавал токена в новоиздадената си песен, наречена "Защо?"Моргенштерн с...
ЯНУ. 15, 2022 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света