НАЧАЛО Регулации

Бразилия иска да увеличи наказанията за крипто престъпления

ОКТ. 4, 2021 16:43 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Бразилия иска да увеличи наказанията за крипто престъпления

Бразилските законодатели работят за осигуряване на по-строги разпоредби за престъпления, свързани с криптовалута, като одобряват набор от нови наказания за прането на пари с крипто.

Бразилският специален комитет към Камарата на депутатите одобри законопроект, който значително затяга санкциите за финансови престъпления, които използват криптовалути като Биткойн (BTC), според официално съобщение в сряда.


Последните регулаторни изменения са част от законопроект 2303/15, увеличавайки размера на глобите от една трета от сумата на изпраните средства на две трети. Законопроектът предлага също така да се увеличат минималните срокове на затвор от три до четири години и да се увеличи максималният срок от 10 години до 16 години и осем месеца, в допълнение към глобата.


Според съобщението, законопроектът подлежи на допълнително обсъждане от пленарната зала на камарата.


Федералният заместник Аурео Рибейро подчерта, че новият законопроект ще помогне на държавата да защити бразилците от крипто измами, като отбеляза, че над 300,000 души са били засегнати от "крипто схеми на финансови пирамиди" в Рио де Жанейро.


"С липсата на регулация хората няма къде да се обърнат. Пазарът ще напредне и ще се адаптира в Бразилия.

Вече няма да има печалби, породени от технологии, заблуждаващи милиони бразилци“
, заяви Рибейро.


ПРОЧЕТИ ОЩЕSEC отлага 4 решения за Биткойн ETF


Рибейро беше оптимист по отношение на други аспекти на законопроекта, който регулира по-широки операции с криптовалути, като търговия, попечителство, фиатни борси и плащания. Той казва, че Биткойн (BTC) ще стане приет като метод на плащане в Бразилия, след като законопроектът бъде приет.


Наскоро Бразилия забеляза някои признаци на нарастващо развитие и приемане на криптовалути. През август Роберто Кампос Нето, ръководител на централната банка на Бразилия, призова държавата да приеме крипто пазара, като преработи местните разпоредби. През юни Бразилската фондова борса стартира търговия с друг борсово търгуван Биткойн фонд (ETF), след предишни листинги на няколко други крипто ETF по-рано тази година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света