НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Бразилия дава зелена светлина на инвестиционните фондове индиректно да купуват Биткойн

ОКТ. 3, 2018 16:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Бразилия дава зелена светлина на инвестиционните фондове индиректно да купуват Биткойн

Бразилският регулаторен орган за ценни книжа, Comissão de Valores Mobiliários (CVM), е упълномощил инвестиционните фондове да котират непряко парите си в криптовалути чрез придобиване на деривати и чуждестранни фондове.


Бразилските фондове могат вече да имат контакт с крипто


Според доклад издаден от Министерството на финансите на Бразилия, фондовете също могат да инвестират в "други активи", търгувани в други юрисдикции, стига да са регламентирани там, където се търгуват.

Според информационния пункт това означава, че инвестиционните фондове вече могат да закупят акции в чуждестранен фонд, чието портфолио се състои основно от крипто като BTC, ETH и LTC.

Доклада на Министерството на финансите посочва, че има място за измами. Пране на пари или други незаконни дейности съществуват в пространството и като такива, фондовете трябва да инвестират в крипто продукти чрез регулирани борси. Тези платформи, допълва той, трябва да бъдат подложени на "надзор над регулаторните агенции, които имат правомощия да ограничават такива незаконни практики".

Освен това той твърди, че фондовете трябва да вземат определени предпазни мерки, преди да закупят криптовалути, за да избегнат купуването на токени, издадени от измамни ICO-та. Докладът посочва шест основни предпазни мерки, които включват проверка дали тяхната технология е "прозрачна, достъпна и проверима от всеки потребител" и дали токена има достатъчна ликвидност.

Интересното е също, че фондовете трябва да проверяват дали съществуват споразумения, които пораждат конфликт на интереси или концентрация на прекомерни правомощия върху емитента или организатора на крипто актива, или използването на агресивни техники за продажба.

Документът на правителствената организация добавя, че може да е трудно да се определи "правилната цена" за всеки крипто актив. Той гласи:

Един от възможните параметри в този смисъл е инвестирането в крипто активи, които съдържат постоянно разкриване на световно признати ценови индекси, изготвени от независими трети страни.


В предходният доклад, инспекторът по институционални връзки с инвеститорите в CVM, Даниел Маеда разясни, че инвестиционните фондове не могат да инвестират директно в криптовалути. Инвестиционните фондове, които влагат парите си в крипто екосистемата, според CVM, също трябва да изяснят как ще действат при твърд форк и airdrop.


По-специално, бразилското правителство все повече подкрепя бизнеса, свързан с крипто, в момент, когато Grupo XP, най-голямата независима брокерска компания в Бразилия разкри, че планира да пусне платформа за търговия с Биткойн и Етериум продукти до края на тази година.


Бразилският анти-тръстов надзорник, Административният съвет за икономическа отбрана (CADE), също започна разследване, дали банките целенасочено вредят на обмена на криптовалути в страната, като ограничат операциите си.

Въпреки привидното отношение в полза на крипто на правителството, по-рано тази година изпрати на местните крипто борси въпросник с 14 точки, за да научат повече за бизнеса им и да проучат дали перат пари.https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Пазарен стратег споделя алармираща прогноза за Биткойн (BTC)

В разговор с Kitco News Солоуей предположи, че ако активът пробие нивото от $40,000, той ще отвори вратата за по-нататъшна корекция до едва $18,000. Той обаче твърди, че Биткойн ще се върне след тази ...
СЕП. 21, 2021 21:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Достигна ли дъно Биткойн (BTC)?

Индексът на страх и алчност се счита за индикатор за настроението на крипто търговците към Биткойн. Индикаторът в момента сигнализира “Страх” сред участниците на пазара, според данни от alternative.me...
СЕП. 21, 2021 16:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Миньорите са натрупали стотици милиони долари в Биткойн от февруари

В своя доклад от 20-ти септември, компанията заяви, че салдата на BTC на миньорите се увеличават, като портфейлите, свързани с миньори, са складирали 14,000 BTC на стойност около $600 милиона през пос...
СЕП. 21, 2021 13:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Неактивен от 9 години Биткойн адрес с близо $30 милиона се 'пробуди'

Данните, споделени от услугата за проследяване на големи крипто транзакции Whale Alert, показват, че крипто портфейл с Биткойн (BTC), закупен или добит преди 8 години и 8 месеца се е "събудил" след дъ...
СЕП. 21, 2021 08:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света