НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Бразилия дава зелена светлина на инвестиционните фондове индиректно да купуват Биткойн

ОКТ. 3, 2018 16:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Бразилия дава зелена светлина на инвестиционните фондове индиректно да купуват Биткойн
 

Бразилският регулаторен орган за ценни книжа, Comissão de Valores Mobiliários (CVM), е упълномощил инвестиционните фондове да котират непряко парите си в криптовалути чрез придобиване на деривати и чуждестранни фондове.


Бразилските фондове могат вече да имат контакт с крипто


Според доклад издаден от Министерството на финансите на Бразилия, фондовете също могат да инвестират в "други активи", търгувани в други юрисдикции, стига да са регламентирани там, където се търгуват.

Според информационния пункт това означава, че инвестиционните фондове вече могат да закупят акции в чуждестранен фонд, чието портфолио се състои основно от крипто като BTC, ETH и LTC.

Доклада на Министерството на финансите посочва, че има място за измами. Пране на пари или други незаконни дейности съществуват в пространството и като такива, фондовете трябва да инвестират в крипто продукти чрез регулирани борси. Тези платформи, допълва той, трябва да бъдат подложени на "надзор над регулаторните агенции, които имат правомощия да ограничават такива незаконни практики".

Освен това той твърди, че фондовете трябва да вземат определени предпазни мерки, преди да закупят криптовалути, за да избегнат купуването на токени, издадени от измамни ICO-та. Докладът посочва шест основни предпазни мерки, които включват проверка дали тяхната технология е "прозрачна, достъпна и проверима от всеки потребител" и дали токена има достатъчна ликвидност.

Интересното е също, че фондовете трябва да проверяват дали съществуват споразумения, които пораждат конфликт на интереси или концентрация на прекомерни правомощия върху емитента или организатора на крипто актива, или използването на агресивни техники за продажба.

Документът на правителствената организация добавя, че може да е трудно да се определи "правилната цена" за всеки крипто актив. Той гласи:

Един от възможните параметри в този смисъл е инвестирането в крипто активи, които съдържат постоянно разкриване на световно признати ценови индекси, изготвени от независими трети страни.


В предходният доклад, инспекторът по институционални връзки с инвеститорите в CVM, Даниел Маеда разясни, че инвестиционните фондове не могат да инвестират директно в криптовалути. Инвестиционните фондове, които влагат парите си в крипто екосистемата, според CVM, също трябва да изяснят как ще действат при твърд форк и airdrop.


По-специално, бразилското правителство все повече подкрепя бизнеса, свързан с крипто, в момент, когато Grupo XP, най-голямата независима брокерска компания в Бразилия разкри, че планира да пусне платформа за търговия с Биткойн и Етериум продукти до края на тази година.


Бразилският анти-тръстов надзорник, Административният съвет за икономическа отбрана (CADE), също започна разследване, дали банките целенасочено вредят на обмена на криптовалути в страната, като ограничат операциите си.

Въпреки привидното отношение в полза на крипто на правителството, по-рано тази година изпрати на местните крипто борси въпросник с 14 точки, за да научат повече за бизнеса им и да проучат дали перат пари.https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн все повече навлиза в ‘мейнстрийма’

Печалбите му се подхранват от нарастващото приемане сред големите американски фирми и финансови компании.Ето няколко стъпки от големи компании, големи инвеститори, банки и платежни процесори, които пр...
АПР. 20, 2021 15:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Борсата OKEx интегрира Lightning Network

Lightning Network е втори слой, който работи върху Биткойн, за да предложи по-бързи и по-евтини транзакции. Борсата обяви интеграцията през февруари. “OKEx има удоволствието да съобщи, че BT...
АПР. 20, 2021 13:47 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Трейдър, който предвиди сривът на Биткойн, казва, че предстои скок до $70,000

На 12-ти април крипто анализаторът Loma каза на своите 128,300 последователи, че според него Биткойн ще подведе биковете с фалшив пробив, точно когато крипто обменът Coinbase се котира на фондовия паз...
АПР. 19, 2021 15:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света